4kk vauva (rytmistä asiaa)

Täytyykö tämän ikäisellä olla jo jokin rytmi? Kohta on siis jo 4.5kk vanha.
Soseita ollaan maisteltu 3kk iästä alkaen, nyt on tullut stoppi, eli ei oikein suostu syömään mitään makua vaan sylkee pihalle kaikki. Nukkuu 3 (4) päikkärit, kestoltaan 30 min vaikka oltais vaunulenkillä. Syö miten sattuu, eli kun herää niin ei ihan heti mut 15-30 min heräämisen jälkeen syö joko maitoa tai sosetta. Ja aina pieniä määriä, ja sitten kohta itkee jo lisää, eli mites yrität edes rytmittää :/
Poika on kiukkuinen läpi päivän, ollut syntymästään asti.
Mahalleen kääntyy ja huuto alkaa samantien, käännät ympäri niin kääntyy taas mahalleen ja huuto:D
Öisin herätään 3-4/5 kertaa.
 
Oletko varma että vauva itkee nälkää? Voisiko olla mahdollista, että hänellä esim. sattuu vatsaan? Monet vauvat syövät vatsakipuun joka sitten vain pahentaa ongelmaa. Ja koko ajan sitten vatsa täpötäynnä :)

Entäs iho? Onko hyvässä kunnossa? Jos jokin ruoka-aine aiheuttaamvauvalle allergiaa, hän voi kieltäytyä syömästä sitä. Tämä voi liittyä niihin vatsakipuihin myös, jos sitä on.

Toivotaan että vauva rauhoittuisi niin saisitte rytmistä kiinni.

Minulla on 4kk ikäinen poika ja hänkin nukkuu usein lyhyitä 30min. unia, mutta jaksaa ihan reippaana kyllä pari tuntia ola hereillä ja syökin hyvin. Että sinänsä en osaa kyllä auttaa. Meillä tuota itkemistä ja pikkuerissä syömistä oli vähän nuorempana, n.2kk ikäisenä. Silloin hän söi mahakipuun joka sitten paheni aina kun annoin lisää ruokaa. Ratkaisu löytyi röyhtäyttämisestä. Sitten kun röyhtäisy vihdoin ja viimein tuli, olo helpottui kummasti ja olikin seuraavan kerran vailla ruokaa vasta 2 tunnin päästä :)

Tsemppiä!
 
Heipsis taas.
En usko että olisi mahakipua, saa rela tippoja joka aamu, ilma kulkee eli pieree koko ajan.
Kakkaa joka tai joka toinen päivä.
Iho oli joskus 2kk tosi punoittava ja hilseilevä, sai reseptirasvat ja nyt ei punoita tai mitään.
Taipeet punoittaa kyllä, eli ranteet ja nilkat. Plus että nyt on jo ollut yli kuukauden myös kyynärpäät punaiset ja toisessa ranteessa punainen läiskä, naamaan tulee välillä näppyjä ja ne häipyy pois kuitenkin ja sitten ilmestyy toiseen kohtaan. Nenä on ollut syntymästä asti räkäinen, väillä hengitys rohisee, ei oo nenä siis tukossa mutta sellaista nihkeitä räkäpalloja saa ottaa päivittäin pois.

Neuvolasta olen asiaa kysynyt ja sano että kun puklaa niin paljon niin nenä kuivuu ja että nuo punoitukset johtuu vain siitä kun on atooppinen iho.

En oikein raaskisi antaa ruokaa vain esim 2h välein, eli että kun herää unilta ja jos ei ole puolen tunnin sisällä suostunut syömään niin sitten annankin vasta 1.5- 2 tunnin päästä.

Voihan se olla että tulee hampaita? 0_o Kuolaa aika paljon ja nakertaa sormea kokoajan. Tai sitten minulle on vain sattunut harvinaisen kiukkuinen vauva :D
 
Pakko puuttua itsekkin täältä keskusteluun, vaikka yleensä taustalla vain lymyilen :). Itselläni on kohta viisikuinen tyttö,jonka alkutaival elämässä on kanssa ollut aika kiukkuinen ENNEN kuin tajusin,että syy ei ehkä olekkaan vaan vauvan vaativassa luonteessa.

Kiinnitin huomiota tekstissäsi; vauvan iho-ongelmiin(atopiaan),puklailuun,ilmavaivoihin,limaisuuteen,syömisjuttuihin...asioihin,jotka meillä juuri saivat epäilemään vian olevan jossain muussa kuin vain hieman tavallista vaativammassa luonteessa. Vauvamme itki ensimmäisen elinkuukautensa koko ajan,puklaili ja piereskeli paaaljon, iho oli kuiva ja/tai näppyläinen kauttaaltaan yläkropasta ja hengitys oli todella rohisevaa ja limaista toisinaan. Neuvolassa -ylläri ei asiaan alussa kiinnitetty mitään erityistä huomiota;kaikki oli "normaaleja vauvajuttuja" ja hakeuduinkin yksityiselle puolelle lekuriin. Siellä allergologi laittoi minut heti maidottomalle ja munattomalle imetysdietille (ja nykyisin poissa on myös soija) ja parissa viikossa meillä oli kuin eri vauva kotona :heart: . Edelleen meillä on oireilua välillä vatsan kanssa, ja nyt taas pahemmin aloitettuamme kokeilut kiinteillä. Vauvamme selkeästi on kaikin puolin muutenkin herkkävatsainen ja saa vatsanväänteitä monista syömisistäni,mutta se on arkipäivää aika monella. Asioihin,mitkä kuitenkin SELKEÄSTI vaivaa taustalla kokoajan sinua itseäsi ja vauvaa on hyvä tietty kuitenkin puuttua tarkemmin. Meilläkään ei juuri nukuta päikkäreitä (kahdet alle tunnin mittaiset unet päivässä) ja öisinkin heräillään kokoajan. Unet on vaan niin erilaisia kaikilla vauvoilla ja kai tuohon yöheräilyyn on sitten pakko kohta ottaa käyttöön unikoulu. Sitä ennen on meillä kuitenkin vielä edessä tarkistus,ettei taustalla vaan ole muuta,kipuilua edelleen mahan kanssa tai mahdollista refluksivaivaa :|. Itse olen tullut nykyään (liiankin) tarkaksi kaiken oireilun kanssa. Mutta haluaahan sitä vain varmistaa,että omalla nupulla on kaikki hyvin :heart:

Tsemppiä sinulle kuitenkin,joko sitten rytmittämisen kanssa tai sitten mahdollisten allergiamahdollisuuksien poiskitkemisten kanssa :hug:
 
Heips!
Kiitos vastauksesta. Itse käytin lääkärissä (ykistyisellä, tosin ei lastenlääkäri) kun poika oli jonkun kuukauden. Koska olin ihan varma et on jokin allergia mutta siellä vaan sanottiin että ei voi olla esim. eläinallergiaa alle vuoden ikäisellä, tai maitoallergia ei ilmene ihottumalla ja nenän limaisuudella jne jne. Jotenkin se lääkäri sai minut tuntemaan itseni niin thmäksi etten ole sen jälkeen ustkaltanut lääkärille mennä, edes lasten sillä nolottaa!

Puklailu meillä on nyt vähän vähentynyt kun aloitettiin kiinteät n. 3kk iässä. Tosin nyt ei enää kiinteät kelpaa, kaikki 4kk maut ollaan kokeiltu mutta ei. ei syö mitään. Ikenet on hyvin tiukasti yhdessä, joskus saa pari lusikallista menemään. Silloin kun aloiteltiin niin meni tosi hyvin kiinteet.

Meillä oli tässä jokuaika sitten 4kk neuvola-lääkäri ja siellä mainitsin noista taipeista ja läiskistä, oli sitä mieltä että johtuu tosiaan atooppisesta ihosta ja kuivasta ilmasta.
Kun olin paniikissa että onko eläimille allerginen.
Olen myös kysellyt että mites allergiatestit. Mutta ei, ei alle vuotiselle kuulema.

Rytmittämisen olen jättänyt sikseen, en ehkä tämän ikäiselle kuitenkaan vielä ala mitään rytmijuttuja. Uniajat yms vaihtelee niin mahdottomasti ja tuo syöminenkin, kun syö pienissä erissä monta kertaa. toki rutiineita meillä on, aamut ja illat menee aina samallalailla :)
 
Pakko minunkin aiheeseen vastata, kun juuri alle puolivuotiaalla todettu maitoallergia! Vauvoilla jatkuva limaisuus ilmateissä VOI OLLA maitoallergian oire ja tätä myös meiltä lääkärit tivanneet tarkasti! Meillä isoimpina oireina oli iho-oireet: syheröt kasvoissa ja taipeissa punoitukset. Korvikemaitoa saatuaan alkoi pulauttelut, jotka meillä ainoat mahaoireet. Painon nousu oli meillä melko niukkaa, mutta nyt maitoallergisen korvikkeella+kiinteillä alkanut nousemaan hienosti! Sairaalan lasten polilla tehty maitoaltisuskoe ja allergia sitä kautta todettu! Lähetteen sain lastenerikoislääkäriltä yksityispuolelta. Varsinaiset allergiakokeet (verestä otetut) eivät ole järkeviä, koska vauvalle ei ole vielä kehittynyt vasta-aineita. Eli vaikka verikokeet olisivat kunnossa, vauva voi olla allerginen, se ei vaan vielä näy. Muistaakeni verikokeina otetut allergiatestit ovat luotettavia vasta yli vuoden ikäisillä. Jos vielä epäilet allergiaa, niin käytä ihmeessä lastenlääkäeillä, jotta saat asian eteenpäin tai VAADI neuvolasta lähete erikoissairaanhoitoon lastenlääkärille.

Tuon maitoallergian lisäksi meillä on atooppinen iho, joka pysyy kurissa rasvauksilla.
 
Voi tosiaan olla että menen lastenlääkärille. =)
Meillä paino taas nousee kyllä(4kk neuvolassa painoa oli 8.9kg), kiinteet ei enää maistu, niille tullu täysi stoppi, ei suostu syömään kuin ehkä lusikkallisen tai kaksi. En tiedä annoinko alkuaikoina (3.5kk) liian paljon kiinteitä päivässä vai mistä johtuu. Kaikki 4kk maut on kokeiltu. Alkuun söi tosi hyvin niitä. Ja nää kiinteet nimenomaan sai sen pulauttelun vähenemään reilusti, nyt se on taas jatkuvaa kun ei niitä syö. En ole edes nyt kokeillut.
 
Lue tosiaan täältä netin ihmeellisestä maailmasta :) vähän maitoallergian oireista ja katso sopiiko teidän tapaukseen. Katsastele myös aiheita (silent)refluksista. Toivotaan tietysti,ettei näitä ikäviä juttuja teidän vauvalla olisi. Mutta pidä silmät ja korvat avoinna ja tosiaan vaadi tutkimuksiin pääsyä jos siltä tuntuu. Tsemppiä.
 

Yhteistyössä