B6-vitamiini ja raskauspahoinvointi

Netissä lukee että B6-vitamiini voi vähentää raskauspahoinvointia. Suositeltu annoskoko olisi 10-25mg x 3 vuorokaudessa. Apteekkarilta sain myös saman vastauksen. Ongelmana vain on se, että apteekeissa kyseistä tuotetta myydään 200mg purkkina. Vuorokausi annos paukkuu valtavasti yli. Kyseessä on kuitenkin vesiliukoinen vitamiini, mitä ei voi liiaksi nauttia vaan poistuu virtsan mukana ulos. Life liikkeestä kävin myös kysymässä ja heillä olisi ollut 50 mg. Nämä purkit ovat pelkkää B6 ja niissä on suositukset yksi kapseli päivässä. Kysymys kuuluukin mistä löydän purkin jossa on vain esim. 10mg B6? Mikä on myös erikoista niin raskaana oleville naisille suositellaan päiväannokseksi 1.4mg. Tämähän menee jo monin kertaisesti yli pelkällä minisun mama monivitamiini napilla, mutta valitettavasti se annostus ei pidä pahoinvointia poissa.

Pahoinvointi pelkoni on tällä hetkellä SUURI! Pelkään etovaa oloa ja pahoinvointia sekä oksentelua ylikaiken. En pääse asiasta yli enkä ympäri. Tänäkin aamuna kuvotus oli suurta ja sitten kun käyn asiaa enemmänkin pohtimaan ja tressaamaan niin tuntui et ole vain huononi enemmän ennen kuin onnistuin ajatukset kääntämään muualle.

Pahoinvointi rannekkeet laitoin hetki sitten ranteisiin, mutta kurkkua kuristaa ainankin vielä. Etova olo häiritsee. Kaikki ruoka minkä laitan suuhun pelkään jo valmiiksi et oksennanko sen vai en. Toki oksentamista ei ole vielä tapahtunut, mutta pelko on suuri. Tarvitsisin pikaisesti apua ongelmaani. Mietinkin, että voisinko ottaa esim. iltaisin 50mg ennen nukkumaan käyntiä ja aamulla aamupalan yhteydessä mama minisun monivitamiinin ja esim päivällä uudestaan 50mg? Toisaalta jos ajatellaan että päivässä voi ottaa 3 kertaa 25mg niin se ois 75mg ja mun kaksi 50 mg ois 100mg, menisi vain 25mg yli. Toki jos se poistuu virtsan mukana tiheneekö vessa hätä?

Miten muut ovat ongelman ratkaisseet? Mistä olette avun saanneet pahoinvointiin ja kuvotukseen?
 
vierailija
Olen sitä mieltä että mitkään pillerit, jääpalojen tai sitruunoiden imeskelyt eivät tuo helpotusta. Joillakin kun ensimmäinen kolmannes jää taakse niin olokin helpottaa mutta jotkut oksentavat synnytyssaliin asti koko raskauden ajan.
Turhaan stressaat.
 

Yhteistyössä