4kk vauva ja yö-unille nukuttaminen

Sx2
Miten nukutatte vauvanne yö-unille? Meillä tyttö 4kk nukahtaa vaan rinnalle ja sittenkin herää nukuttuaan noin 15min. Ja taas rinnan kautta unille. Tuttia ei syö. Kun vihdoin nukahtaa nukkuu kyllä hyvin koko yön,mutta se nukutus! Vinkkejä otetaan kiitollisena vastaan!
 
Meillä samanlainen rinnalle nukahtaja tämä kakkonen. Eikä nukahda edelleenkään muuten kuin rinnalle, ikää alkaa olla kohta 6kk. Esikoinen on nukahtanut aina itsekseen kun laskin vaan sänkyyn, mutta tämä poika ei. En kyllä ole vielä muuta keinoa keksinytkään, mutta tähän on jo niin tottunut etten koe enää ollenkaan hankalaksi. Niin ja ulos tietenkin nukahtaa vaunuihin, mutta sekin on ollut työn takana että oppi vaunuissa nukkumaan. Minusta nyt ei ollut apua sinun kysymykseen, mutta kohtalo toveriksi kyllä =) Tuttia ei meilläkään huoli.
 
meillä alkuun nukahti kapalon typpiseesä virityksessä sänkyynsä omin avuin...... nyt ikää n.3kk ja sitterissä tai vaunun kovassa kopassa pinna sängyssä nukkuu.. (kaikilla 3 edellisellä ollut sama homma)...... tuttia meillä ei edelliset huolinu pullottelun takia

voiskos olla niin että pinna sänky tuntuu turvattomalta pienistä ja sen takii herää kun sinne laitetaan tai sitten ei oo vielä tarpeex syvässä unessa kun laskee viileeseen sänkyyn
 
Meillä tyttö pian 5kk on aina nukahtanut yöunille rinnalle. Tyttö nukahtaa kun vatsa on täynnä ja jatkaa uniaan omassa sängyssään reagoimatta siirtoon. Joskus kun vatsa ei olekaan ollut täynnä on typy herännyt jonkin ajan kuluttua syönyt lisää ja nukahtanut sitten sikeään uneen. Meilläkään tyttö ei ole koskaan tykännyt tutista pieniä lupsutuksia lukuunottamatta eli kun nukahtaa rinnalle ja imeminen muuttuu lupsutukseksi vaihdan rinnan tilalle tutin...ja meillä kelpaa ainoastaan luonnonkumiset tutit...
 
Meillä oli samanlaista pitkän aikaa, ei meinannut millään nukahtaa, vain tissi kelpasi. Ja pinnasänky oli huonoin mahdollinen paikka.
Pinnasänkyyn opeteltiin nukkumaan ensin makuupussissa, kun vaunuissa nukkuu tosi hyvin ja nukahtaa omia aikojaan. Vähitellen aukaisin makuupussia nukahtamisen jälkeen. Ja sitten tekaisin unipussin, joka toimii meillä tosi hyvin. Rauhoittaa myös kääntymisiä.
Ja noin 6 kk ikäisenä flunssapöpön seurauksena oppi nukkumaan omassa sängyssään, äidin kainalo olikin yhtäkkiä tosi huono paikka. Ja nyt 7,5kk ikäisenä nukkuu omassa huoneessaan koko yön ja illalla nukahtaa omaan sänkyyn parissa minuutissa. Tosin herää välillä öisin syömään 2 kertaa tai muuten vaan pari kertaa. Mutta entiseen tunnin välein heräilyyn verrattuna yöt on jo tosi hyviä.
 
alussa pikkuneiti nukahti aina rinnalle ja heräsi heti kun siirrettiin omaan sänkyyn, mutta nyt yöunille menemisessä ei ole enään mitään ongelmaa...tytölle tehdään iltapesut ja sen jälkeen nostetaan sohvalle makoilemaan ja siinä hän sitten jossain vaiheessa syö pullollisen velliä ja aikanaan nukahtaa siihen itsekseen ja ei herää kun siirretään omaan sänkyyn, olemme myös nostaneet hänet suoraan sänkyyn jonkin ajan päästä syönnin jälkeen vaikka hän ei vielä nukkuisikaan ja sinne hän sitten nukahtaa kun on ekaksi paininut peiton ja jalkojensa kanssa :) ja tutti suussa!
meillä ei ole mitää "nukutus" rutiineja vaan hän on itse oppinut nukahtamaan joko sohvalle tai omaan sänkyyn jo 2 kuukauden ajan ja hän on nyt 5kk vanha
 
meillä oli sama homma ekat 3kk, ja kun oli vielä koliiikkikin.. :headwall: Mutta kun se koliikki alkoi helpottaa ja imetyskin loppui niihin aikoihin, niin aloin nukuttaa omaan sänkyyn. Eli muistelen et syötin vaan illalla "täyteen" ja sen jälkeen tietyt rutiinit ja sitten omaan sänkyyn. Alussa ei meinannut jäädä sinne vaan huitoi ja potki ja itkeskeli. Rauhottelin silittelemällä ja taputtelemalla selkään/rintaan kevyesti (tassuttelu). Muistelen et sitä ei kestänyt kuin vajaa viikko niin alkoi jo jäädä sinne ihan rauhallisesti ilman kiukuttelua. Nykyään 4,5kk jää sinne näiden iltarutiinien jälkeen ihan rauhallisena ja jää itsekseen nukahtamaan.
Luin muistaakseni jostain et 3kk jälkeen vauvat alkaa muistaa tiettyjä rutiineja, joten täytyy vaan alkaa opetella uusia "parempia" rutiineja. :)
 

Yhteistyössä