4kk tyttö vaan itkee ja raivoaa

En enää tiedä mitä tuon tytön kanssa tekee, itkee lähes koko hereilläolo ajan. Koliikki vaivasi synnäriltä asti, helpotti tuossa 3kk iässä kun aloteltiin kiinteät lastenlääkärin suosituksesta. Nyt pari viikkoa on itkeny ja raivonnu, päivä päivältä vaan pahentuen. Ruokailu on yhtä helvettiä, ollu aina. Syö vähän itkee, raivoaa, syö taas vähän jne. ruokailut kestää tästä syystä 2-3h, siis koko hereillä olo ajan. Välillä ruokailut helppoja (siis tosi tosi harvoin) maidot syödään kerralla ja sillä selvä.
Tyttö on luonteeltaan todella temperamenttinen, tyyppiä kaikki mulle heti ja nyt! en osaa lukea tyttöä yhtään, en koskaan tiedä mikä on hätänä, onko nälkä, väsy, kipeä vai mikä kiukuttaa. Ja tästäkin syystä tuntuu et tuo raivoaminen vaan pahenee ku erehtyy väärään aikaan tarjoamaan ruokaa tai jotain muuta mitä tyttö ei halua. Syli on kaikista pahin huudon aiheuttaja, siinä oikeasti sit huudetaan ja karjutaan naama punasena kunnes hetkeksi rauhoittuu tutille, siis siihen asti että erehdyt puhumaan/kuuluu jokin ääni/yskäset tai välillä jopa hengitys tai huokaus aiheuttaa uuden huutokonsertin.
Toki tyttö on välillä päivisin ku enkeli, nauraa ja juttelee iloisesti, mutta tuntuu että nämä kerrat on niin harvassa. Onko tämä nyt vaan jokin vaihe vai onko tuo tyttö vain niin luonteikas vai mikä..?

Oisko kohtalotovereita vai ollaanko yksin tämän "vaiheen" kanssa?

t. itkuun väsynyt äiti ja tyttö 4kk

ps. tyttö on pulloruokinnalla.
 
Viimeksi muokattu:
allergiaa minäki ensin mietin, mutta ois varmaan muitaki oireita havaittavissa? ja kuitenkin kun välillä syö ihan kiltisti ilman itkuja ja raivoamisia. esim. yöt on yleensä aika helppoja, syö kiltisti ja jatkaa unia yleensä ilman raivokohtauksia. Oisko tämä nyt vaan jokin vaihe, unen vastustamista ja kun on liikkumaan oppinut ym..
Tokihan allergia testeihin mennään jos tämä ei rauhoitu tässä ajan kanssa. Mutta täällä ei oteta testejä ennenku 6kk täynnä, eivät kuulemma oo luotettavia ennen sitä..
 
juu korvat katottiin just lääkärineuvolassa. Tämä taitaa olla vaan sitä surullisen kuuluisaa 4kk hulinaa :) eilen oli taas suht kiltisti koko päivän, mutta yöllä sit hulinoitiin tunnin välein.. tänään ollu taas ku aurinko ja syönytkin kiltisti, jospa tämä tästä ajan kanssa helpottaa :)
 
Niin ja kun aloiteltiin kiinteiden maistelut tuossa vajaa kuukausi sitten niin taas samat oireilut saatiin aikaan bataatilla ja porkkanalla :( Nyt sopivaksi löytynyt vasta luumu ja kukkakaali. Mennään kokeilulla maku per viikko siis edelleen.
 
Hei

Meillä ei ihan noin itkuisia olla, mut muuten vaativa vauva..

Meillä nyt 5kk tyttö ja heti laitoksella halusi olla ihan iholla. Ei suostu nukkumaan sängyissään saati missään muualla kuin päikkärit sylissä, yöt vieressä.
Ensimmäisten viikkojen ajan vauva vaan itki ja pulautteli, eikä mikään ollu hyvä, ei syli,sänky tai muu ihminen. Myöhemmin todettiin maito-allergia joka hetkeksi rauhoitti itkuisuutta, kun saatiin apteekin maitojauhe. Kiinteät kun aloitettiin alkoi pulauttelu ja itkuisuus uudestaan, todettiin refluksi. Nyt lapsella korvat kipeenä, menossa toinen kuuri ja vauva huutaa ja kirkuu ku hitskokin linnut :)..
Meillä tyttö ei viihdy muualla kuin sylissä ja vaan äiti kelpaa!! ja pitää olla jatkuvassa liikkeessä muuten on itkuinen! Toisinaan viihtyy lattialla ja on tyytyväinen, mutta suurimmaks osaks neitiä pitää kanniskella ja pitää iholla muuten ei oo tyytyväinen..
Meille sanottiin et vauvalla on vaan läheisyyden tarve!

Oletko pyytänyt allergia testejä, pulautteleeko vauvasi.
Me saatii refluksiin lääkitys joka hieman suojaa pientä masua kivuilta..
Kannattaa olla Vaativa lääkäreille,et tutkivat vauvan kunnolla mistä itkuisuus johtuu! Mua ei otettu tosissaan kun sanoin et maito-allergia ja refluksi.. VAADIN et päästään kunnon tutkimuksiin..
Lopulta sit ultrattiin vauvan mahaportti...

Voimia pikkuisen kanssa <3 toivottavasti sulla on tukiverkostoa että saat välillä levätä..meillä ei ole ketään.. :(
 

Yhteistyössä