41v suomalaisnainen ja prinsessa kadonneet Dubaissa

Katosiko suomalaisnainen arabiprinsessan kanssa?
Dubai kuvituskuvassa. (KUVA: Giuseppe Cacace)
Julkaistu: 20.3. 6:03


MYSTEERI
Suomen ulkoministeriö ja poliisi tutkivat Dubaissa Arabiemiraateissa kadonneen suomalaisnaisen tapausta.

ULKOMINISTERIÖ OLI maanantaina erittäin vaitelias tapaukseen liittyen.

– Yksityiskohdat ovat vielä erittäin epäselviä. Meillä ei ole kovin paljon faktaa, totesi UM:n päivystäjä Tiina Tähtinen IS:lle maanantaina.

Tapauksesta liikkuukin netissä hurjia teorioita ja väitteitä. Britanniassa toimiva lakiasiaintoimisto väittää nettisivuilla suomalaisnaisen tapauksen liittyvän Dubain prinsessan katoamiseen Goan edustalla Intian rannikolla.

Dubain hallitsijan, sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoumin tyttäreksi itseään väittänyt nainen oli ollut yhteydessä lakiasiantoimistoon ennen katoamistaan 4. maaliskuuta.

Tapauksesta ovat uutisoineet aiemmin muun muassa brittilehdet Daily Mail, The Mirror, amerikkalainen New York Post ja useat intialaislehdet. Aiemmin juttujen yhteydessä ei ollut mainittu suomalaisnaisesta.

Lakiasiaintoimiston mukaan kadonnut 41-vuotias suomalaisnainen olisi asunut Dubaissa jo 2000-luvun alusta lähtien. Hän olisi tutustunut yhteisen harrastuksen kautta dubailaisprinsessaan.

Tapaukseen liittyen julkisuudessa on liikkunut myös video, jolla väitetty 33-vuotias prinsessa esiintyy.

Dubain hallitsijalla on tiettävästi noin 30 lasta kuuden eri vaimon kanssa. Hän on myös Arabiemiirikuntien pääministeri ja varapresidentti.

Arabiemiraatit ei ole julkisuudessa kommentoinut tapausta.
Timo Myllyniemi
 
Suomalaisnaisen katoaminen Arabiemiraateissa liitetty Dubain prinsessan pakoon: seurueessa myös ranskalainen ex-agentti

Tänään klo 9:21
Ulkoministeriö vahvistaa selvittävänsä kadonneeksi väitetyn suomalaisnaisen olinpaikkaa.


Sheikha Latifa pyysi lakimiestään julkaisemaan videon, jos hänelle tapahtuu jotain. Videolla Latifa puhuu elämästään Dubaissa ja pakonsa syistä.YOUTUBE
Tapaus on kuin jännityskirjasta. Dubain prinsessaksi itseään kutsuva Sheikha Latifa katosi aikaisemmin tässä kuussa kotimaastaan Dubaista. Hän kertoo olevansa Dubain hallitsijan tytär. Tapauksesta on uutisoitu kansainvälisessä mediassa laajalti.

Latifa pakeni, koska hänen mukaansa häntä oli kidutettu ja häntä valvottiin jatkuvasti. Syynä oli se, että hän oli aikaisemmin auttanut toista hallitsijasukuun kuuluvaa tytärtä pakenemaan. Tämä oli lähtenyt maasta, koska ei saanut tehdä "itse oman elämänsä valintoja".

Vahvistamattomien lehtitietojen mukaan Latifa oli paennut Dubaista luksusveneellä entisen ranskalaisen agentin Jean-Pierre Herve Jaubertin ja suomalaisen naisen kanssa.


Latifan pakoon Dubaista osallistui lehtitietojen mukaan myös suomalaisnainen ja Ranskan salaisen palvelun entinen agentti. MOSTPHOTOS
UM suhtautuu tapaukseen vakavasti
Veneestä olisi kuultu viimeisen kerran Intiassa Goan rannikolla. Latifa oli ollut yhteydessä Britanniassa toimivaan lakimieheensä ja väittänyt viestissään kuulevansa laukauksia, kun vene oli noin 70 kilometrin päässä Goan rannikosta. Sen jälkeen yhteydenpito oli katkennut.

Tapaukseen liitetty suomalainen nainen on tiettävästi asunut Dubaissa 2000-luvun alusta. Suomen ulkoministeriö on hyvin niukkasanainen. Ulkoministeriön päivystäjä Tiina Tähtinen vahvistaa Iltalehdelle, että UM selvittää "suomalaisen naisen mahdollista katoamista".

- Myös Suomen poliisi on mukana tutkinnassa. Viranomaiset suhtautuvat tähän äärimmäisellä vakavuudella, Tähtinen sanoo.

PEKKA NUMMINENpekka.numminen@iltalehti.fi
 
Family appeals for Finnish woman Tiina Jauhiainen confirmed missing from same yacht as Sheikha Latifa & Hervé Jaubert. Family’s urgent appeal for help and statement.

Mar 19, 2018 14:51 GMT

Tiina Jauhiainen, missing since 4th of March 2018
41 year old Finnish woman Tiina Johanna Jauhiainen has been reported missing by her family. She was onboard the US registered yacht “Nostromo” that went missing off the coast of Goa, India, with Sheikha Latifa, daughter of the Ruler of Dubai and French/US national Hervé Jaubert, two weeks ago.

Contact was lost with all three parties on the 4th of March 2018 after an SOS call was made to Detained in Dubai’s founder, Radha Stirling, by Sheikha Latifa who reported gunshots. All three have been officially reported as missing in France, the UK, the USA, India, Finland and the UAE.

Tiina was a close friend of Sheikha Latifa Mohammed bin Rashid Al Maktoum of Dubai, known for her skydiving, a sport that Tiina was also passionate about and they had bonded over the years, becoming close confidants.
 
Toivottavasti molemmat naiset ovat turvassa eivätkä jää kiinni Dubain tms viranomaisille:( Pystyn hyvin kuvitella millainen rangaistus siellä tulee tuollaisesta tottelemattomuudesta... Toivottavasti he ovat päässeet jonnekin todella kauas turvaan ja heihin ei saa yhteyttä sen takia kun kännykästä loppui virta tms.
 
  • Tykkää
Reactions: Elena777
Kadonneen suomalaisnaisen veli: Siskoni auttoi Dubain prinsessaa pakenemaan maasta - Nyt he ovat kateissa

Tänään klo 12:54
Mukana paossa oli tapauksesta annetun lausunnon mukaan myös Ranskan salaisen palvelun entinen agentti.


Suomalaisnainen toimi Dubaissa Latifan henkilökohtaisena valmentajana ja uskottuna.MOSTPHOTOS
Arabiemiraateissa kadonneen suomalaisnaisen veli on antanut julkisuuteen lausunnon, jossa hän kertoo omat tietonsa kansainvälisessä mediassa laajasti noteeratun tapauksen taustoista.

Iltalehti tavoitti veljen, joka vahvisti antaneensa lausunnon ja vakuutti, että "se on totta." Enempää kommentteja veli ei aio julkisuuteen ainakaan tässä vaiheessa antaa.

KRP on vahvistanut Iltalehdelle tutkivansa suomalaisen naisen katoamista.

Suomalainen 41-vuotias nainen muutti Dubaihin vuonna 2001. Veljen mukaan hän työskenteli kiinteistöalalla ja kuntoilubisneksessä.

2000-luvun puolessavälissä hän kiinnostui brasilialaisesta Capoeira-taistelulajista. Lajin myötä hän tutustui myös Dubain prinsessaan Sheikha Latifaan. Suomalaisesta tuli prinsessan henkilökohtainen valmentaja. Kumpikin harrasti intohimoisesti myös laskuvarjohyppyjä.

Heistä tuli läheiset ystävät. Veli kertoo, että prinsessan mukaan suomalaisnainen oli "ainoa, jolle hän voi puhua mistä vaan."


Prinsessa Sheikha Latifa oli nauhoittanut videon, jonka hän pyysi julkaisemaan, jos hänelle käy jotain. YOUTUBE
Pakosuunnitelma yhdessä
Lausunnon mukaan Latifa oli alkanut suunnitella pakoa kotimaastaan. Hän uskoutui pakosuunnitelmastaan suomalaisnaiselle.

He etsivät yhdessä käsiinsä Hervé Jaubertin, entisen Ranskan salaisen palvelun DGSE:n agentin, joka on erilaisten vaiheiden kautta asettunut asumaan Dubaihin.

Pakoon lähdettiin Yhdysvaltoihin rekisteröidyllä Nostromo-nimisellä luksusjahdilla.


Suomalaisnainen piti jahdilta yhteyttä perheeseensä pakomatkan aikana. Vene suuntaisi kohti Intiaa ja Latifan tarkoitus oli lentää Intiasta Yhdysvaltoihin ja hakea sieltä turvapaikkaa.

Kun alus oli 4. maaliskuuta noin 70 kilometriä Intian rannikosta Goan edustalla, jotain tapahtui.

Latifa soitti hädissään Lontoossa toimivalle Detained in Dubai -järjestölle. Järjestön johtaja Radha Stirling vahvistaa asian Iltalehdelle.

Detained in Dubai on kansalaisjärjestö, joka auttaa erityisesti arabimaissa pulaan joutuneita ulkomaalaisia.

Latifa kertoi puhelussa, että hän on piilossa veneen sisällä ystävänsä kanssa. Ilmeisesti hän viittasi suomalaisnaiseen. Hän kertoi, että ulkopuolella on miehiä ja ulkoa kuuluu myös laukauksia.

Tämän jälkeen Latifaan, Jaubertiin tai suomalaisnaiseen ei ole saatu mitään yhteyttä.

Veneessä saattoi olla myös muita, koska suomalaisnaisen perheen mukaan kateissa on enemmän kuin kolme ihmistä.

Latifa nauhoitti videon
Suomalaisnaisen veli kertoo, että hänen siskonsa puhelin oli verkkoyhteydessä viimeisen kerran noin 10 minuuttia ennen Latifan soittamaa hätäpuhelua.

Perhe ei osannut aluksi huolestua, mutta kun siskosta ei ollut kuulunut mitään viikkoon, perhe otti yhteyttä ulkoministeriöön ja Suomen poliisiin. Suomalaisnaisesta tehtiin virallinen katoamisilmoitus.

Detained in Dubai -järjestö vastaa perheen puolesta asian hoitamisesta.

Ennen pakoaan Latifa oli nauhoittanut pitkän videon, jossa hän puhuu suoraan kameralle elämästään Dubaissa. Hän oli lähettänyt videon yhdysvaltalaiselle lakimiehelleen ja pyytänyt tätä julkaisemaan videon, jos hän katoaa tai saa surmansa.

Video julkaistiin noin viikko sitten.

PEKKA NUMMINENpekka.numminen@iltalehti.fi
 
vierailija
Tiina, 41, katosi Dubaista lähteneeltä huvijahdilta jäljettömiin – veljen riipaiseva kirjoitus: "Tämä on perheen pahin painajainen, yhtä helvettiä"
Ulkomaat Julkaistu 20.03.2018 18:47

Dubaissa kadonnut 41-vuotias suomalaisnainen on alkujaan Iisalmesta kotoisin oleva Tiina Jauhiainen. Hän on asunut Dubaissa vuodesta 2001 lähtien.

Kerroimme aiemmin tänään, että KRP alkaa tutkimaan Tiina Jauhiaisen katoamista. Katoamiseen väitetään liittyvän outoja piirteitä kuten Dubain prinsessan väitetty pako huvijahdilla sekä laukauksia merellä.

Kadonneen Tiina Jauhiaisen veli, Oku Jauhiainen ei halunnut kommentoida tapausta tarkemmin MTV Uutisille. Hän kuitenkin vahvistaa, että brittijärjestö Detained in Dubain sivulla julkaistu omaisten lausunto on hänen kirjoittamansa, ja siinä olevat tiedot pitävät paikkaansa.

"Rakastettu tytär"
Lausunnossa kerrotaan, että kadonnut Tiina työskenteli Dubaissa kiinteistönvälitys- ja liikunta-alalla.

– Hän on rakastettu tytär, täti, jota rakastavat veljentyttäret ja veljenpojat sekä hänen kolme siskoaan, veli aloittaa koko Tiinan perheen puolesta kirjoitetun lausunnon.

Tiinan kerrotaan lähteneen Iisalmelta maailmalle vuonna 1997. Ensimmäisenä hänen tiensä suuntautui Lontooseen opiskelemaan. Tämän jälkeen hän asettui asumaa Dubaihin.

– Hän halusi aina nähdä maailmaa, hän välittää vähän materiaalisesta hyvinvoinnista tai omistajuudesta. Hän uskoo, että varakkuus löytyy maailmaa tutkimalla, tapaamalla ihmisiä ja tekemällä ystäviä. Hän on matkustellut laajalle ja kauas. Me ihailemme hänen rohkeutta ja intohimoa elämään.

Tutustui Dubaissa prinsessaan
Dubaissa Tiina tutustui Dubain prinsessa Sheikha Latifaan vuonna 2010, kun hänestä tuli Latifan valmentaja ja personal trainer.

– Heistä tuli läheisiä ystäviä ja he olivat erityisen intohimoisia laskuvarjohyppäämiseen.

Latifa kutsui suomalaisnaista "enkeliksi" ja "ainoaksi ihmiseksi, kenelle voi puhua kaikesta".

Tiinan puhelin mykistyi
Lausunnossa kerrotaan, että perheen viimeinen kontakti kadonneeseen Tiinaan oli maaliskuun kolmantena päivänä. Seuraavalla viikolla hänen siskonsa huolestui, koska Tiinasta ei ollut kuulunut mitään pitkään aikaan.

– 11. maaliskuuta luotettava ja läheinen ystävämme otti minuun yhteyttä kuultuaan, että Latifa oli tehnyt hätäpuhelun huvijahdista Intian rannikolta. Tiesimme Tiinan ja Latifan olevan läheisiä ystäviä, joten huolestuimme erittäin paljon. Samana päivänä huomasimme, että Tiinan puhelin oli ollut viimeisen kerran päällä kymmenen minuuttia ennen hätäpuhelua, josta kerrottiin Dubain lehdistössä, ja mainittiin nimi ”Tina”, veli kirjoittaa.

Perhe teki Tiinasta katoamisilmoituksen poliisille. Keskusrikospoliisi ilmoitti tänään alkavansa tutkia tapausta.


"Vaikka toivoimme toisin..."
Perhe huolestui tilanteesta ja otti yhteyttä Suomen ulkoministeriöön sekä poliisiin. He tekivät Tiinasta katoamisilmoituksen sekä alkoivat kerätä todisteita, mitä oli tapahtunut.

– Otimme yhteyttä lukuisiin ihmisiin, jotka voisivat tietää Tiinan sijainnin ja otimme yhteyttä ihmisiin, jotka olivat myös huolissaan Tiinasta.

Viikko kului ja perheen epäilykset vahvistuivat: Tiinan uskottiin olleen huvijahdissa yhdessä ystävänsä Latifan sekä ranskalais-amerikkalaisen miehen kanssa.

– Vaikka toivoimme toisin, viikko tutkimusten ja kaiken todistusaineiston punnitsemisen jälkeen, mukaan lukien ulkoministeriön toimittamien tietojen, meillä ei ollut epäilystäkään mielessä: Tiina oli huvijahdilla yhdessä Sheikha Latifan ja Herve Jaubertin kanssa, lausunnossa todetaan.

"Kulunut viikko kuin elämistä helvetissä"
Tieto oli perheelle järkytys, sillä huvijahdin viimeiset tapahtumat ovat olleet erittäin epäselviä. Järjestö kertoo verkkosivuillaan, että Latifan kerrotaan soittaneen alukselta hätäpuhelun järjestön perustajalle Intian rannikolta. Puhelussa hänen on kerrottu kertoneen tuntemattomista miehistä sekä laukauksista. Tämän jälkeen kenestäkään huvijahdin matkustajista ei ole kuultu mitään.


– Perheemme on järkyttynyt siitä, että Tiina, hänen rakas ystävä Latifa ja monia muita on kadonnut tavalla, jossa näyttää olevan kauheat olosuhteet. Kulunut viikko on kuin elämistä helvetissä, tämä on perheen pahin painajainen ja me vetoamme kaikkiin ihmisiin missä tahansa, Dubaissa tai Intiassa tai missä tahansa muualla, jolla on tietoa, että ottaa yhteyttä omaisiin.

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/tiina-41-katosi-dubaista-lahteneesta-huvijahdista-jaljettomiin-veljen-riipaiseva-kirjoitus-tama-on-perheen-pahin-painajainen-yhta-helvettia/6825590#gs.3TK_P3g
 

Yhteistyössä