4 v. tarkastus

  • Viestiketjun aloittaja äippyliini
  • Ensimmäinen viesti
Vaihtelee kovasti neuvolan käytännöt näissä asioissa.
Meillä ei tarvittu piirtää ihmishahmoa. Mutta meillä piti leikata viivaa pitkin, katsottiin kauanko seisoo yhdellä jalalla, piti piirtää kuvan osoittama kuvio(neliö, ympyrä, ruksi jne) kuulot ja näöt tietenkin katsottiin. Ja piti osata kertoa kuvasta tarina ja että mitä siinä näkyi ja mikä oli hullusti.
 
Kaivoin tuolta jostain jo kolmannen kerran vanhan vastaukseni esiin. Puhuttu aihe siis...

Meillä 4v neuvolassa käytiin aikamoinen ohjelma läpi, mutta sain olla samassa huoneessa tyttäreni kanssa:

Motorinen ja kielellinen kehitys tarkastettiin. Katsottiin miten notkea tyttö on, osasiko heittää palloa ja ottaa kiinni sen. Näkötesti
meillä meni hienosti, mutta kuulotestiin ei neiti oikein keskittynyt. Tai
keskittyi kai, muttei älynnyt, että pitää antaa merkki (yritettiin
kaikki keinot), kun kuulee piipin. Kuvasta (maatilan eläimiä puuhissaan) tyttö osasi kertoa kaiken kun kysyttiin,
samankaltaisista sanoista osoitti heti oikean, pöydälle asetetuista
tavaroista poimi oikeat ja asetti pyydetyille paikoilleen (paitsi
kynän, joka piti laittaa yhtäkkiä tuolin alle... kesti kauan
ennenkuin hiffasi, että se tuoli EI ollut siinä PÖYDÄLLÄ), osasi
piirtää malleista viivoja, neliön ja ympyrän yms., leikkasi saksilla suoraan ja otekin oli oikea, kulki viivaa pitkin (myös varpaillaan), hyppäsi tasajalkaa narun yli, seisoi yli 10 sekuntia yhdellä (molemmilla) jalalla, poimi helmiä ja pujotti niitä lankaan... olikohan vielä muuta. Niin, väreistä tunnisti päävärit, mutta oli vielä hiomisen varaa (kolme väriä kyllä kuulemma on ok 4-vuotiaalta, meiltä onnistui 5 ja yksi ruotsiksi). Aika mielenkiintoinen neuvolakäynti.

Näitä tämmösiä 4v neuvolakontrolleja tuskin on joka kunnassa ja neuvolassa.

Nyt on edessä 5v neuvola ja terkkari totesi puhelimessa, että lapsi on huoneessa ILMAN VANHEMPAA noin tunnin verran. Kun meillä oli jo noin kattava 4v neuvola, mitähän ne nyt tekee?? Miten muilla?
 
Meillä keskusteltiin väreistä, tehtiin torneja, piirrettiin jotain ja tehtiin helppoja tehtäviä. Kuuloa yritettiin testata kuulokkeiden kanssa, mutta ei onnistunut. Sitten katseltiin kuvaa ja kerrottiin mitä siinä tapahtuu yms.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 18.03.2005 klo 12:52 mamma-72 kirjoitti:
Nyt on edessä 5v neuvola ja terkkari totesi puhelimessa, että lapsi on huoneessa ILMAN VANHEMPAA noin tunnin verran. Kun meillä oli jo noin kattava 4v neuvola, mitähän ne nyt tekee?? Miten muilla?
Epäilisinpä että kyseessä saattaisi olla Kehu-testi tai vastaava... Tehdään monessa kunnassa viisivuotiaille joko neuvolassa tai päiväkodissa. 4-v neuvolakäyntinne sisältö kuulostaisi aika pitkälle samanmoiselta kuin tämän Kehunkin...

 

Yhteistyössä