3v korokkeeseen????

  • Viestiketjun aloittaja Muori -76
  • Ensimmäinen viesti
Timon harmaana
En ole. Lastentarvikeliikkeestä sanoivat, että n.neljävuotiaan voisi laittaa korokkeella, jos istuin ei sovi autoon. Meillä kohta 6-v ja 4-v lapset turvaistuimissa, kasvot menosuuntaan. Ensikesänä molemmat siirtyvät korokkeelle, kun vauva siirtyy istuimeen selkä menosuuntaan.
 
Kiro
Mä en laittais.Enkä ainakaan 2v vielä.Sellanen turvavyöistuin turvallisempi!Eli kuin koroke jossa selkänoja.On kuitenkin niin heikot luut vielä pitkään lapsilla, että kun sivulta tulee törmäys ei koroke auta mitään.Ja siinä on myös turvalliset "suojat" myös pään sivulle.
 
Meillä poika 4,5 vuotta istuu sellaisessa selkänojallisessa korokkeessa. Kunhan vielä kasvaa, niin voipi ottaa sen selkänojan pois, mutta minun mielestä sen selkänojan kanssa mukavampi istuakin ja ohjaa rinnan yli menevää turvavyötä ettei hankaa kaulaan..
 
Meillä poika siirtyi reilu 2v selkänojalliseen korokeistuimeen, koska ei kertakaikkiaan mahtunut istuimeen ja nyt poika on reilu 3v ja pian on pakko jättää selkänoja pois, koska pituutta on niin paljon, että jalat ei taho mahtuu penkin väliin. Ei aina voi elää suositusten mukaan, koska lapset kasvaa omaa tahtiaan. Istuinkin meillä käännettiin reilu 1v kasvot meno suuntaan, kun jalat ois ollu ihan mahottomalla kippuralla. Tytöllä näyttää menevän pikkasen pidempään, koska on aavistuksen lyhyempi poikaa...
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 04.12.2005 klo 16:40 pauliina82 kirjoitti:
meillä istuu 2v. neiti korekkeessa, eikä ongelmia ole tullut.
Ongelmat ilmenee takuulla tässä tapauksessa siinä kolari tilanteessa jota varten se istuin pitäisi olla. Kyllä kaksi vuotias vielä tarttee sivuttaistukea istuimeltaan!

7vuotiaaksi astihan suositellaan käyttämään noita selkänojallisia turvavyöistuimia ja vasta sitten siirtymään pelkkään korokkeeseen jota taas pitäis käyttää 11v saakka.

Meillä 2,8v poitsulla ollu pian vuoden verran britaxin turvavyöistuin jossa mahtavat sivuttaistuet niin kyljissä kuin päällekin. lisäksi selkänojaa saa hieman kallistettua. =)
 
LeenaK
Heipsan!

Meillä neiti 3v4kk matkustaa vielä selkä menosuuntaan volvon omassa turvaistuimessa (neidillä kokoa 93cm/14kg) sekä isoveli kohta 7v (122cm/25kg) turvavyöistuimessa, joka siis on naama menosuuntaan oleva istuin johon lapsi kiinnitetään vain auton omilla vöillä.

Itse en vielä 3-vuotiasta laittaisi pelkän korokkeen varaan (no, lyhyillä matkoilla on meilläkin tainnut esikko olla korokkeella jo jostain 4-vuotiaasta asti) juuri sen takia että kai turvavyöistuimessa sivusuoja on kuitenkin edes vähän parempi kuin kokonaan ilman. Plus että jos nukahtaa autoon niin ei retkota ihan kamalasti pää sivulle vaan kohtuuasennossa.
 
LeenaK
oho, tulipa sitten valehdeltua. Isovelihän siirtyi turvavyöistuimesta pois syksyllä kun uudessa autossa on integroitu lastenistuin eli käytännössä koroke. Mutta pitäisi hankkia sille edes joku niskatyyny nukahtamistilanteita varten.
 
peuhu
Meillä tyttö 2v9kk ja saa kyllä itse turvavyön auki eli en laittaisi siitäkään syystä korokkeelle mutta kolari turvallisuus on suurin syy. Meillä tyttö 95cm pitkä ja painaa15 kg ja mahtuu kyllä vielä pitkän aikaa turvaistuimeen. Jos teillä on pieniä turvaistuimia niin ostaisin kyllä lapsen turvallisuuden nimissä isomman ennen kuin laittaisin pientä lasta korokkeelle.
 
MEillä 3,5 vuotias poitsu ja on istunut reilun vuoden koroke+selkänoja istuimessa ja nyt käyttää siis auton omia vöitä siinä istuimessa. Pituutta vajaa 100 cm ja painoa n. 18kg.

Silloin tällöin esim mummon kyydissä saattaa istua pelkällä korokkeella, mutta sit on kyllä hankala tlianne ettei ole saanut omaa istuintaa meidän autosta matkaan( yleensä tehdään näin että jätetään mummolle lasten omat istuimet mummon autoon jos ovat omilla reissuillaan)

jatkuvaan ajeluun en laittaisi lastani pelkälle korokkeelle tuossa vaiheessa. J ahyvin sopii ainakin meidän istuimeen istumaan pitkänkin aikaa.
 

Yhteistyössä