3kk vauvalla kuivia länttejä ihossa??

  • Viestiketjun aloittaja Vieras
  • Ensimmäinen viesti
Vieras
Mistä voi johtua? Pelkällä korvikkeella on. Muutama tollainen läntti on käsivarsissa ja nilkoissa. Pieniä, sellaisia pienen kolikon kokoisia ehkä.

Lisäruokia on mietitty et aloiteltais kohta mut toi nyt mietityttää. Pesu- ja huuhteluaineet on Erisania ja muuta.
 
Meillä peritynyt tosi voimakkaana; isälläni on ja olemme kaikki kolme sisarusta saaneet atooppisen ihon. Mutta meilläkin kaikilla se on erilainen, siskoillani on nk. talvijalat, eli atopia on pääasiassa iskenyt jalkapohjiin. Itselläni perusatopia, eli kuiva ja herkkä iho. Kenelläkään meistä ei ole mitään allergioita. Atopiaan sanotaan kyllä liittyvän herkkyys allergioille. Omalla esikoisellani myös atooppinen iho, mutta ei mitään muita allergioita. Nyt odotellaan miten pikkukakkosen k'y, mutta luultavasti myös atooppinen. Atooppinen iho on useimmiten helppo, eli kunhan muistaa rasvata niin pärjää hyvin :) Ääritapauksissa iho kutisee ja lapsi voi raapia itsensä ruvelle, mutta nämä onneksi vain ääritapauksia.

Kysele neuvolalääkäriltä tai -tädiltä, niiden kuuluisi tietää :)
 
Atooppinen iho on periytyvää, mutta voi myös tulla vaikka vanhemmilla ei olisikaan. Meidän tytöllä on atooppinen iho vaikka meillä vanhemmilla ei ole. Juurikin tuossa 3-4kk tietämillä tuli ensimmäiset läntit. Posket reakoivat herkimmin. Jaloissa on myös "länttejä". Juuri luin apteekin terveydeksi lehdestä että suurin osa vauvojen atooppisesta ihottumasta menee itsellään ohi pariin ikävuoteen mennessä. Rasvaa... rasvaaa... rasvaa...
 

Yhteistyössä