30 ja risat - ESIKOISTA ODOTTAESSA (vol.5)

Kiitokset Tirlittan!

Oma (.) täällä mennään jo rv 40+4 ja silti ollaan yhdessä paketissa. Ei malta poika vielä tulla ulos lämpimästä pesästään. Oireina on ollut tässä vaiheessa alhaalla ajoittaista vihlontaa sekä menkkamaista kipua senkin verran paljon, etten viime yönä saanut kunnolla nukutuksi. Tänään oli (ehkä) sitten 1. kunnon suppari - se ei ole paljon se ottaen huomioon menevät viikot.
 
Onkohan Kati jo synnärillä?

Meillä myrsky katkoi puhelin ja nettiyhteyden maanantaina, tänään sitten saatiin vihdoin korjatuksi.

Miehelle tarjottiin töitä, toisin kuin 1000 kollegalle, olemme siis todella onnekkaita. Tosin joudumme muuttamaan Torinoon, koska siitä tehtiin uusi tukikohta parille kymmenelle onnekkaalle kollegalle. Ensin olin aika shokissa, emme eds tiedä koska pitäisi muuttaa, toivon mukaan vasta synnytyksen jälkeen, koska olemme jo valinneet synnytyksen hoitavan lääkärin ja sairaalan. Toisaalta vaikka Torino on "kaukana pohjoisessa" (n. 600km Roomasta), niin mies on pohjoisesta kotoisin, ja appivanhemmat asuvat 50 minsan päässä Torinosta, niin että voivat sitten auttaa vauvan kanssa, jos on tarvis.

Anjamaritalle kiitos päivityksestäkin, yritän ehtiä huomenna päivittämään listaa.

Sarppa: voi, nuo teidän 5 tunnin yhtämittaiset unet kuulostavat ihanilta. Minä en uskalla toivoa, että meidän ikiliikkuja jaksaisi torkkua koskaan niin pitkään yhtäjaksoisesti, vaan epäilen, että on taatusti tullut kumpaankin vanhempaansa, joita aina muistutetaan siitä, ettemme antaneet äitiemme nukkua yhtään kokonaista yötä ekoihin 2 vuoteen :D

lentis ja päivänsäde 30+6 :heart:
 
Joululahjaa ja joulupukkia täällä kotona edelleen odotellessa... :xmas:

Eilen illasta sinänsä vaikutti jo lupaavalta, kun suppareita alkoi olla 30 min. välein tasaisesti. Ne tosin muuttuivat jo aamusta epäsäännöllisemmiksi - harmi vaan. Nyt taas iltaa kohden niitä on alkanut olla useammin. Sitten aamulla alkoi ruskea tuhruvuoto, jonka voinee kuulemma liittyä viime viikolla tehtyyn sisätutkimukseen ja siihen, että suppareiden myötä alkaa paikat avautua.

Kati rv 41 + 0
 
Voi, katille on tulossa jänskä joulu! Ja kuulostaa siltä, että joululahja on se maailman ihanin :heart:



Hyvää joulua kaikille! Olen lähdössä Alpeille appivanhempien luo joulunviettoon, niin että en varmaan enää pääse nettiin! Nauttikaa joulutortuista ja rosollista!

Lentis ja tonttutyttö 31+1
 
Terkut sairaalasta. Meille sitten syntyi 26.12. terve poika. Mitat 3240 g ja 52 cm. Poika syntyi sit kärvistelyjen jälkeen sektiolla. Supparit alkoi jo 23.12 ja niitä kesti monta päivää. Synnytys ei kuitenkaan lähtenyt koskaan kunnolla vauhtiin. Auki max 4 cm. Vauvan sydänäänet laski jne. Vielä täällä sairaalassa parannellaan haavaa ja vointia. Myöhemmin lisää.
 
Ooh, hukkunut ketju ! Olin ennen nikillä palleriina ja siis synnytin tasan laskettuna päivänä 30.11.2008 terveen pojan 54,5cm ja 3860g :) :heart:

Onneksi olkoon muillekin täällä ja tässä kuva omastani 10 pv ikäisenä.
 
Iso halaus Katille ja perheelle poikavauvasta! :heart:

Sinäkin jouduit siis sektioon pitkän yrittämisen jälkeen, kuulostaapa tutulta. Tosi paljon tsemppiä parantumiseen, muista pyytää sairaalassa kaikki tropit mitkä saat, jos siltä tuntuu!

Alku on vähän vaativampi kuin alateitse synnyttäneillä, mutta vaikka ensimmäisinä päivinä tuntuu kamalalta, pian siitä paranee ja pääsee kantelemaan omaa nyyttiä. :hug:

Olen kyllä tosi vaikuttunut siitä, että olet jo jaksanut tulla raportoimaan tänne uutisen!

t. Metsätonttu ja poikanen (5 vkoa)

p.s. ja toki lämpimät onnittelut myös Äitiyslomalaiselle. Sievä vauva sinulla!!
 
Ja pikaista toipumista sektiosta! Kuten Metsätonttu sanoi, alkuun tuntuu, ettei toipuminen ala koskaan, mutta kyllä se ajan kanssa helpottaa.

Mukavaa uuden vuoden alkua ja ihania hetkiä nyytin kanssa teidän perheelle :heart:
 
ONNITTELUT KATILLE&UUDELLE PERHEENJÄSENELLE!
:flower: :flower: :heart: :heart:

Jouluna se kaikki odotus sitten palkittiin ja sait ikioman joulutontun syliisi.Upeaa!!

Minäkin toivottelen pikaista paranemista sektiosta.Itselläni oli kyllä olosuhteisiin nähden niin mahtava olo sektion jälkeen,että tallustelin ympäri osastoa jo seuraavana päivänä. :)
Kannattaa vaan pyytää tarpeeksi lääkkeitä ja yrittää liikkua vointinsa mukaan niin paraneminenkin nopeutuu.Haava on pitkään arka ja tunnoton,mutta muuten olo helpottuu päivä päivältä!

Meidän joulutonttu voi hyvin ja paksusti!Neuvolassa käytiin toissa viikolla ja painoa on kuin 1 vuotiaalla(9375g,pituutta 68,5cm) :D .Pieni korvatulehdus oli ja siihen antibiootit.Nyt pitäs varata aika jälkitarkastukseen.
Yöt on vieläkin suht levottomia eli tämän äidin univelka alkaa olla jo maksimissaan |O .
Muuten arki rullaa jo aika kivasti.

Onnittelut äitiyslomalaisellekkin! :flower:

Mukavia talvipäiviä kaikille!

T:bella&rinssi 5kk+1vko :heart:
 
Onnea tuoreille äideille!

Lentis: Raskaus on mennyt tähän asti ilman hermoiluja, mutta nyt ottaa päähän, että olen joitakin kertoja syönyt mm. prosciuttoa ja muuta kylmäsavustettua kinkkua kylmänä ja niissä on toksoplasmoosivaara. En oo muistanut, että nekin on raakaa lihaa. Onko Italiassa täyskielto näiden syömiselle? No, täytyy toivoa, että huoli on turha.

Ehkä ne huolet alkavat muakin vaivata, kun jo 28+2 on takana ja kaikki on mennyt tosi mukavasti...
 
Kiiltis: yleensà Italiassa kielletààn kaikki raaka liha, toisaalta on tietyn merkkistà parmankinkkua, jota on kypsytetty niin kauan, ettà tokso on siità kuollut. Kyllàhàn pitàà melkoisen huono onni olla, ettà saa tokson just raskausaikana, kun moni syò ilmakuivattua kinkkua koko ikànsà, eikà saa silti toksoa. Mun gyne on sità mieltà, ettà voisin syòdà prosciuttoa, koska hànen mukaansa suolaus tappaa tokson 99%, mutta koska se noin yleensà ottaen Italiassa on raskausaikana kiellettyjen ruokien listalla, niin en ole syònyt gynen luvasta huolimatta. Mutta tuskin olet toksoa muutamasta kinkunsyònnistà saanut, kun tosiaan moni syò koko ikànsà, eikà saa mitààn. Riskien vàlttàmisestàhàn tàssà kinkunsyònnissàkin on kyse, eikà siità, ettà tokson saa heti, kun kinkkuun vaan koskeekin ;) Italiassa toksoriski on muuten melkein suurempi raakoja, huonosti pestyjà kasviksia syòvillà kuin sità kinkkua mutustavilla. Sen sijaan salamit kieltàà ehdottomasti myòs gyneni, hànen mukaan niissà on suurempi toksoriski kuin prosciuttossa.

Nyt on pinnasànky ja rattaat koottu :heart: Kaikki isot ostokset siis hankittu, kaikenlaista pientà vielà pitàà hankkia. Mies haluaa ehdottomasti sitterin, minà taas puuhamaton, huomenna ajattelin katsella niità.

Eilen olimme gynellà, seuraavaksi parin viikon kuluttua uudelleen, veriarvot hyvàt ja pissa tàysin puhdas, kohdunsuu kiinni ja sydànàànet kuuluivat hienosti. Huomenna taas ultraan, ihanaa! Jos typy on hyvàssà asennossa, lupasivat filmata myòs 4D:nà muistoksi, rakenneultrasta saimme vain kuvia, emme videota.

Tàmà maha alkaa olla jo tosi raskas kantaa. En halua valittaa liikaa, koska tàmà olisi pahempienkin vaivojen arvoista, mutta kauheaa, kun puuskutan kuin keuhkotautinen ja vaapun kuin ankka. Istuminen ja ylòsnousu ovat jo nyt hankalia, mites kuukauden pààstà?

No, aika rientàà siivillà, ja pian sitten saan ikàvòisà tàtà pòtsià =)

Lentis ja sulotar 32+2 :heart:
 
Kiitos, Lentis! :flower: Kyllä se tästä. Nyt vältän kyllä loppuun asti kaikkia noita kinkkuja ja salameja. Mielenkiintoinen tämä raskausprosessi siinäkin mielessä, kun tuntuu, ettei millään pysty kaikkea ottamaan huomioon...

Poika on potkinut oikein kunnolla tässä joululomalla, kun mamma ei häsää töiden perässä ;) Ja lennolla vasta potkuja riittikin - todella raisua vipellystä.

Mekin ollaan edistytty hankintojen suhteen ;) Saadaan kavereilta pinnasänky ja vauvan vaatteita, ja eilen tutkittiin vaunuja. Haluttais kolmipyöräiset isoilla pyörillä, tukevat mutta kevyet, käytännölliset, ergonomiset pitkille ihmisille ja riittävän pienet, että mahtuvat hissiin ja ratikkaan. Meillä ei ole autoa ja julkisilla kuljetaan. Quinnyt vaikuttivat kivoilta, mutta eivät taida mahtua ratikkaan. Jatkamme tutkimuksia taas joku päivä.

Ollaan Keski-Euroopassa joululomalla. Huomenna reissataan Brysseliin kaverien luokse ja sitten katsotaan, josko saisimme jonkun pikalähdön esim. Espanjaan... Lämpöön ja aurinkoon tekisi mieli. Mukana on tukeva kasa lapsikirjallisuutta ;)

Kirjakysymys: Ne teistä, ketkä tykkäävät lukea kaikkea raskauteen, vanhemmuuteen, lapsiin jne. liittyvää kirjallisuutta - oletteko saaneet muilta kommenttia siitä? Tarkoitan sitä, että musta yllättävän moni sanoo, että ei kannata lukea, ei mikään kuitenkaan mene niin kuin kirjoissa tai että kyllä lapsi opettaa tms.

Itse en näe lukemisessa yhtään mitään ongelmaa, sillä eihän siihen suhtaudu kritiikittömästi. Mä olen aina ollut lukuhullu ja tykkään oppia uutta, joten lukeminen on itselle yksi tärkeä tapa valmistautua tähän vauvankin tuloon =)
 

Yhteistyössä