3-vuotisneuvola

  • Viestiketjun aloittaja 3-vuotiaan äiti
  • Ensimmäinen viesti
3-vuotiaan äiti
Mitäs kaikkea 3 vuotisneuvolassa tehdään ? Mitä "kuuluu" sen ikäsenä osata ? Testataanko esim. kynän pitämistä ? Meidän poika ei ainakaan osaa yhtään vielä pitää kynää oikein kädessä, mites muitten kolme vuotiaat ?
 
no en osaa oikein vastata kun itsekkin vasta odottelen sitä ja jännityksellä odottelen mitä siellä tehdään..
mut oon kuullut et lapsen pitäisi piirtää ympyrä..varma en tietenkään oo..ja voi riippua mis päin asuu..
mulla on 2v8kk ikäinen tyttö jolla kynä pysyy jotenkin kädessä ja KOITTAA värittää niin ettei mee kuvan toiselle puolelle.. viälä huonolla menestyksellä.
 
yxz
Enpä tarkkaan muista mitä kaikkea, mutta ainakin näkö tarkastetaan kuviotaululla ja piirretään ympyrä, sen verran terkkari muistutti, kun varailin aikaa keskimmäiselle :D
 
meillä oli tytöllä 3v. neuvola tossa kolme viikkoo sitten ja se meni ihan penkin alle.. tyttö rupes itkeen kun päästiin odotus aulaan ja ei suostunut tekeen siä yhtään mitään. Itki ja roikku oven kahvassa ja oli menossa ulos. Apua!! ei auttanu minkään sortin rauhottelu, onneksi neuvolan täti ymmärsi. :( saatiin uus aika elokuulle mutta mitä teen että tyttö suostuu meneen ylipäätän ovesta sisään. En tiä mistä pelko on tullut koska hän on ollut ihan super terve ja lääkärissä on tarvinnu käydä äärimmäisen harvoin eikä mitään tälläisiä ikäviä kokemuksia ole mielestäni tullut missään. Onko ideoita millä saadaan likka sisään ens kerralla ja tekeen kunnialla kaikki jutut?? Jännittää nyt jo
 
Täällä meilläpäin 3-vuotis neuvola tehdään vasta 3,5 vuoden ikäisenä. Kuulemma ihan sen takia kun 3-vuotiaat voi olla aika hankalia eikä suostu ollenkaan yhteistyöhön. Puoli vuotta tekee kuulemma asiassa paljon ja tarvittavat testit saadaan tehtyä. Tai ainakin voi olla paremmat mahdollisuudet... ;)
 
tsk77
Kolmivuotis neuvolassa tarkastetaan kuviotaululla näkö. Tietenki punnitaan ja pituus katsotaan. Meillä päin kolmivuotisneuvola on lääkärineuvola. Lääkäri pyysi lasta piirtämään ison ympyrän ja pienen ympyrän. Puheen kehitystä seurataan ja muutenkin kehitystä kuten aina neuvola käynneillä. Meillä piti lapsen kävellä "korkeilla varpailla" eli kiipistelemällä. En muista pitikö myös hypätä tasajalkaa.
 
Sarita-80
Seisominen yhdellä jalalla
Tasajalkahyppely
Erottaako sanat ja kuvat tyyliin kukka, sukka, tukka
Ison ja pienen erottelu
Nimeä asioita esim. pallo, koira, talo yms.
Meillä piirrettiin vaakasuora ja pystysuora viiva (ei ympyrää)
Näkö testattiin kuvakortein ja kuulo kuiskauskokeella.
 
RoPi
Meillä ei 3-vuotis neuvolassa ollut paljoo mitään ihmeellisiä testejä. Neuvolan täti antoi tytölle kynät jos tahtoo piirtää. Kuvakorteista pyysi tunnistamaan pallon, sydämen ja neliön. Ja iso ja pieni erottelu.
 
Nuppuliini
Ensimmäkseen vaan lääkäri seuraili pojan liikkeitä ja leikkejä.Pyysi piirtämään mallista ympyrän ja viivan.Sitten oli muutama värikynä joista pyysi valitsemaan lempivärinsä.Kyseli esim. että missä äiti on niin hänen piti siihen vastata.
 

Yhteistyössä