3-vuotias kuiva, mutta.......

  • Viestiketjun aloittaja pottalotta
  • Ensimmäinen viesti
pottalotta
ONKO KELLÄÄN MUULLA..? Ihana 3-vuotias poikani on oppinut kesällä kuivaksi sekä päivällä että yöllä, mutta kovan tahdon omaava kaveri on päättänyt että ei aio kakata pottaan eikä pyttyyn koskaan! Eli se tehdään vaippaan seisoen tai sitten ei ollenkaan. Jos vaippaa ei ole eikä tule niin 3 päivän pidätyksen jälkeen asia tehdään housuun. Vielähän tässä on aikaa kun ikää on vasta 3, mutta haluaisin kuulla kokemuksia, jos vastaavanlaista löytyy.
 
Ei omalla lapsella ole kokemusta, mutta olen kuullut useammalta taholta vastaavanlaisesta ongelmasta. Tuntuu olevan ehkä enemmän poikien "vaiva". Ystävän pojalla jäi "kakkavaippa" vasta 4-vuotiaana pois (siis muuten oli täysin kuiva, mutta kakan suostui tekemään vain vaippaan). Ei varmaan kannata olla huolissaan eikä tehdä asiasta lapselle suurta numeroa, aika varmaan auttaa. Mutta sitten tuli kyllä vielä mieleen, että joskus kai kakkaongelmien takana voi olla ummetusta. Jos kakka on kovaa, kakkaaminen voi sattua ja siksi pelottaa ja jännittää lasta.
 
pisuilija
Poika ei vielakaan edes heraa, kun yrittaa herattaa pissille. Kavelee vessaan talutettuna, pissii ja kavelee takas, mutta ei heraa.. Ei myoskaan aina heraa edes markaan. Joskus vaihdetaan jopa kahdet lakanat yossa.. Valilla tekee mieli laitaa takas vaipat, mutta poika ei tykkaa aamulla , kun huomaa, etta vaipat on jalassa.. Vuotta nuorempi tytar on ollut kuiva jo aikapaivat myos yolla.
Kakkaaminenkin oli ongelma, ummetus jne. Olen pitanyt tarkkaa huomioita, etta saa tarpeeksi kuituja ja vetta. Vesimuki sangyn vieressa yolla taas vaikeuttaa pissiongelmaa, mutta kaikkea ei voi saada...
Mutta jos on vinkkia edes milloin tama saattaisi loppua niin helpottaisi..
 
Tytär oppi reilu puolivuotta myöhemmin kakkaamaan pottaan. Eli ensiksi oppi päivä ja yökuivaksi, mutta sai raivrit jos kakkalle potalle patisteltiin. Sitten yhtä-äkkiä, kun asiasta ei oltu puhuttu ja näki vähän isomman mallis, kakkaaminen sujuikin!
 

Yhteistyössä