3-vuotias ja nukkuminen..

Eli nyt kehiin kaikki kikkakolmoset,millä saada 3-vuotias nukkumaan ihan sillai siististi. Kun tuo aina vaan huutelee ja riehuu tuolla sängyssään ja sit on hankalampaa nukuttaa vauvaa (9kk), joka on muutenki tosi herkkäuninen eli havahtuu jokaseen kärpäsen pieruunki. Ollaan kokeiltu jo vaikka mitä,mut ei vaan auta. Ja tuo on siis aina ollu tuommonen eli ei johdu pelkästään mistään mustasukkasuudesta, jota on muutenki ollu tosi vähän liikkeellä meillä.

Eli millä tuon ipanan saa ymmärtämään sen,että on oikeesti ihan ok nukkua kun on väsyny ja nukkumaan pitää tosiaan mennä ku se aika illasta tulee? Se kun ei näytä tajuavan mitään kun sille koittaa selittää. Sanoo vaan joo joo ja minä ymmärrän,mut sit ei kuitenkaan auta mitään ja sama metakka jatkuu..

 
Paitsi että meidän kohta 3-vuotias ei ole koskaan suostunut jäämään sänkyynsä. Pari kertaa on useamman illan ajan unikoulutettu siten, että on useampi tunti kannettu sänkyyn aina, kun nousee sieltä pois, mutta ei ole ollut mitään apua. Tyttö on tosi vilkas ja nousee sängystä HETI pois, jos ei itse makaa vieressä. Sängystä juokseminen ei ole vähentynyt unikoulun seuraavina iltoina yhtään, joten on luovutettu muutaman illan jälkeen, kun ei hommassa tunnu olevan mitään järkeä.

Meillä siis maataan iltavirkun lapsen vieressä joka ilta 30-45 minuuttia, ja lapsi pyörii ja hyörii ja viimein nukahtaa. Tosi väsyttävää! Mutta muutoin lapsi juoksee tuntikausia sängystä pois illasta toiseen, koska on kaikista rytmin muokkauksista huolimatta niin toivottoman iltavirkku. Vaatii siis aikuisen läsnäolon rauhoittuakseen, eikä kyse ole niinkään uhmasta vaan vilkkaudesta.

Itsekin otan mielelläni kaikki vinkit vastaan! Meillä ei enää nukuta päiväunia kuin satunnaisesti, ja lapsi herää aamulla seiskan maissa ja nukuttamaan aletaan ysiltä. Silloin, kun päiväunet nukutaan, lapsen saa kaikista toimenpiteistä huolimatta nukkumaan vasta klo 23-24, päiväunien pituudesta tai ajankohdasta riippumatta. Ja vuorokausirytmit on luonnostaan tosi säännöllisiä, koska lapsi on vaativa rytmien suhteen.

Vinkit kehiin, pliis! Olisi ihana päästä iltaisin VÄHÄN helpommalla, etenkin, kun on 1-vuotias kuopuskin.
 
Meillä otettiin tarrat käyttöön, ku poika alko huutelee aina heti, kun meni sänkyyn. Jos jää kiltisti ja hiljaa sänkyyn, saa aamulla tarran, Lisäksi saa "hyvästä käyttäytymisestä" muutenkin. Jos hutelee, tarra otetaan pois. Sitten kn on kymmenen tarraa, tehään jotain kivaa yhdessä. Esim. mennään sorsia ruokkimaan tai tykkimäkeen.

 
Tarrahomma saattaski muuten pelittää! Miks mä en oo tota hokannu.. Alotettii kuivaks opettelu nimenomaan tarralahjomistyylillä ja aika pian seki jäi pois ja poika kävi itekseen potalla. Mut ehkä mä kaivan tarrasysteemit taas esiin..

Ja pranasso meijän poika on kans aivan tolkuttoman vilkas tapaus. Että samaten meilläki noi ilta-asiat johtuu ehkä vähän siitä. Mut huomenna me kyl kokeillaan tarrajuttuja. Tänään en oikein pääse hankkimaan tarroja enää ehkä..

Kiitos vinkistä! :flower:
 
Alkuperäinen kirjoittaja kati1974:
Meillä otettiin tarrat käyttöön, ku poika alko huutelee aina heti, kun meni sänkyyn. Jos jää kiltisti ja hiljaa sänkyyn, saa aamulla tarran, Lisäksi saa "hyvästä käyttäytymisestä" muutenkin. Jos hutelee, tarra otetaan pois. Sitten kn on kymmenen tarraa, tehään jotain kivaa yhdessä. Esim. mennään sorsia ruokkimaan tai tykkimäkeen.
samaa meinasin ehottaa...
 
Ootteko kokeillu uni-cd:tä, rauhoittaisko se? Meidän 3 vee tyttö on kuunnelut jo parin vuoden ajan nukkumaan mennessä unimusaa. Aika hyvin on toiminut, on tietty joskus nukahtamnen vaikeeta ja kestää pitempään. Mut kannattaa kokeilla!
 

Yhteistyössä