3,5vuotias ja nukkuminen

  • Viestiketjun aloittaja Hecate
  • Ensimmäinen viesti
Hecate
Eli tilanne: 3,5vuotias poika, ei ole nukkunut päikkäreitä enää 1,5vuoteen... Yhtäkkiä nukkumaan käynti muuttunut hankalaksi illalla, valvoskelee sängyssään, leikkii peitolla, juttelee ja hyräilee eikä nukahda kuin muutaman tunnin pakkoväsähdyksellä. Ei kuitenkaan kiukkua.
Jos menee nukuttamaan, ei auta sekään, taistelee vielä pidempään hereillä.
Aikaisemmin nukahtanut AINA itse ja yksin omassa huoneessa muitta mutkitta.
Iltarutiinit eivät ole muuttuneet, samat iltapesut, yökkärinvaihdot ja itsevalittu iltasatu ja pusut+halit. Ja tuntia ennen nukkumaan menoa lelujen kerääminen ja rauhoittuminen.
Kesästä asti ollut tätä ongelmaa oikein kunnolla, voiko vielä johtua siitä että kesällä jätti tutin sekä unirätin pois ja opetteli yökuivaksi?
Millä ilveellä nuo "univermeet" sitten korvata jos tuosta johtuu? Unilelu ei auta ainakaan meillä!!!
Ja pimeääkään ei pelkää, nukkuu huoneessaan pieni pistorasiavalo päällä että näkee mennä vessaan yöllä jos pissittää.
Ei käytä pottaa vaan pönttöä.
Onko kellään hyvää neuvoa tai samaa tilannetta?
 
meillä kolmevuotias on myös alkanut heräillä ja muuttunut muutenkin tarrautuvaksi....olisikohan joku kehitysvaihe? mutta entäs jos laittaisitte lapsen vasta vähän myöhemmin sänkyyn? Tai antaisitte nukahtaessaan kuunnella musiikkia hiljaisella? meillä neiti katsoo viimeiseksi videon,ja useimmiten nukahtaa jo alkuminuuteilla...
 
Meidän neiti aloitti tuossa marraskuussa sen että tuli aina keskellä yötä meidän viereen nukkumaan, ja muut eivät sitten nukkuneetkaan, kun on niin rauhaton nukkumaan ja kova potkimaan. Sitten keksin taulukon missä oli ruutuja, ja sovimme neidin kanssa, että joka aamu, jos on nukkunut hyvin yönsä omassa sängyssään, saa tehdä yhden rastin. Ja sitten kun kaikki ruudut ovat täynnä, ostamme jonkun kivan lelun, ja niin on neiti tämän jälkeen nukkunut yönsä hyvin ja mennyt ilman tappelua nukkumaan, toki voi vielä katsella kirjoja sängyssään. Meillä mennään nukkumaan 21-21.30 ja herätään 8-9 maissa eli ei nuku mitään hirveitä määriä eikä ole ikinä nukkunutkaan, mutta kai pärjää näillä unilla että ei tarvi päivä unia.
 

Yhteistyössä