3-v tytölle synttärikakkuideoita!

  • Viestiketjun aloittaja avuton
  • Ensimmäinen viesti
avuton
En ole mikään kondiittori, eli ideoita kehiin miten saisin hyvän näkösen ja helpon kakun tytön 3-vuotissynttäreille.
Ja siis itse koristelemalla, ei mitään kuvasta teetettyjä kakkukoristuksia!

Mitenkäs te teette ison täytekakun jos ei oo isoa kakkuvuokaa? Mulla 4 munan kakkuvuoka, mut tarttis isomman kakun jos meinaa kutsua muitakin kuin mummit ja kummit....
Tulisko siitä ihan katastrofi, jos tekis sillä vuokalla vaikka 2 kpl 3 munan pohjia ja yhdistäs ne päällekkäin?
Tiedän et uunipellilläkin sais tekemällä kääretorttupohjia, mut se vaatis sitte jo jonkun uuden tarjoiluvadin ostoa, kuvusta puhumattakaan..

Että antakaan nyt neuvoja poropeukalolle!
 
Aika pieni vuoka sulla on :whistle: Mä ostaisin ihan uuden suuremman (halk. 26-28cm) irtopohjavuuan missä sen kakkupohjan paistaa ja siihen se on sitten helppo täyttääkin jos meinaa jotain hyydytettävää täytettä esim.

Mä tein pojan 1-vuotiskakun koristelut tosi yksinkertaisesti ja ostin kaupasta semmosen sokerikoristeen ja ruusuja terälehtineen, nää kaikki siis syötäviä koristeita. Laitoin vihreän sammakkokoristeen kakun reunaan ja siihen viereen ne ruusut, kakun yläreunan pursotin kermalla ja sivuille laitoin suklaarouhetta. Kakku oli ihan nätti ja herkullinen, täytteenä mulla oli mansikkamousse-mustikkamousse, jonka ohje on tässä: http://www.hellapoliisi.fi/reseptit/reseptit/taytekakut/mansikkamousse-mustikkamoussekakku.php

Tolla ohjeella kyllä täytettä tulee ja reilusti, eli riippuu kyllä kakun koosta paljonko kannattaa tehdä. Noilla sivuilla on koristeluideoitakin.
 
avuton
Tarkennus näköjään paikallaan; eli tarkoitin vain sitä kakun koristelua ja sitten sitä pohjan koko-ongelmaa!!
Eli en tarvitse kakkupohjan reseptejä, sen osaan kyllä tehdä (enkä todellakaan valmispohjia osta lapsen synttäreille), enkä tarvitse täyteideoitakaan, vaan nimenomaan sen ulkonäön suhteen apua!
 
Aika korkeahan siitä tulee, jos 2 laitat päällekkäin, että voi leikkausvaihetta vaikeuttaa. Muuten tuskin katastrofia sillai saat aikaan.

Tosiaan kääretorttupohjia tekemään suosittelisin, tai sit ostat isomman kakkuvuoan (ne ei oo kalliita), ja kääretörttupohjista voi tehdä sit vaikka suorakaiteen muotosen, ja mulla esim. ollu tarjoilualustana foliolla päällystettyä vaneria (faijan varastoista :D ).

Ja koristeitahan saa nykyään joka lähtöön, eli ei sun tarvi osata kun kerma (tai voikreemi, jota mä käytän) pursottaa kakun reunoille.

Tossa meidän herran 3-v. kakku syyskuulta ->
 
työmyyrä
Miltäs kuulostais vaikka kinuskikuorrute. Helppo tehdä ja monesti lapsen makuun.

Tai vaikka ihan vaan lakkakakku, vadelmakakku tms. Kermat reunoille pursotettuna. Nättiä tulee!

Nuo on jotenkin niin säälittäviä kaiken maailman prinsessakakut ja muut.
 
avuton
Alkuperäinen kirjoittaja IamWeasel:
Aika pieni vuoka sulla on :whistle: Mä ostaisin ihan uuden suuremman (halk. 26-28cm) irtopohjavuuan missä sen kakkupohjan paistaa ja siihen se on sitten helppo täyttääkin jos meinaa jotain hyydytettävää täytettä esim.
Pieni ja pieni.... Kyllä se saa yksilapsisella perheellä välttää.
Pari vuotta sitten ostin Hackmanin irtopohjavuokan ja totesin etten osaa sillä pohjaa tehdä.
Jätin tyhmä pohjan teon aamuun, kun luulin että onnistuu yhtälailla kuin "vanhalla kunnon" Tefalin kakkuvuokalla, mutta kuinka ollakaan, pohja ei paistunu sitten millään.
En tiiä oisko asteita pitäny olla enempi vai mitä tehä, mutta raa´aksi jäi vaikka kuinka pidin ja pidin uunissa.
Eikun tekemään uusi pohja entisellä vuokalla ja sitä sitten täyttelin kun ekat vieraat jo tuli....
Että en osaa käyttää irtopohjavuokia enkä niitä enää kokeile.
 
kotikokkaaja
Mä tykkään leipoa, mutta mikään kakkumaakari en ole. Jos et halua ostaa uutta vuokaa, ni sitten vaan pari-kolme kääretorttupohjaa leivot pellille ja pinoat kakuksi. Tarvittaessa voi laittaa vierekkäinkin. Tätä käytetään esim. yleisötilaisuuksissa.

Mut se vähän isompi vuoka olis kätevä. Sillon voit tehdä esim. perhoskakun -kakku keskeltä halki ja yhsistät siiviksi, helppo koristella itse vaikka rakeilla. Täältä löytyy tohon malli; meillä kokeiltu myös tota Nalle Puh - kakkua, ei ollut ollenkaan vaikea tehdä!
http://perhekerho.net/koti/lasten_syntymapaivajuhlat.htm
 
työmyyrä vielä
Uunipellilla saa muuten kivan kakun, kun pellillisen leikkaa kolmeen osaan pituussuunnassa. Levittelee täytteet paloille ja kääri osat rullalle peräkkäin pituussuunnassa. Ne täyteraidat tulee pystyyn sinne sisälle!
Tuollainen kakku menee ihan tavalliselle kakkulautaselle.
 
vieras
Laita vaikka barbi keskelle seisomaan ja se kakku on barbin hame eli upotat barbin vyötäröstä asti. Tai teet jonkun eläinhahmon pään nallen, kissan tai koiran jne. Mietin lisää vielä ja lisään jos päähän pälkähtää :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja avuton:
Alkuperäinen kirjoittaja IamWeasel:
Aika pieni vuoka sulla on :whistle: Mä ostaisin ihan uuden suuremman (halk. 26-28cm) irtopohjavuuan missä sen kakkupohjan paistaa ja siihen se on sitten helppo täyttääkin jos meinaa jotain hyydytettävää täytettä esim.
Pieni ja pieni.... Kyllä se saa yksilapsisella perheellä välttää.
Pari vuotta sitten ostin Hackmanin irtopohjavuokan ja totesin etten osaa sillä pohjaa tehdä.
Jätin tyhmä pohjan teon aamuun, kun luulin että onnistuu yhtälailla kuin "vanhalla kunnon" Tefalin kakkuvuokalla, mutta kuinka ollakaan, pohja ei paistunu sitten millään.
En tiiä oisko asteita pitäny olla enempi vai mitä tehä, mutta raa´aksi jäi vaikka kuinka pidin ja pidin uunissa.
Eikun tekemään uusi pohja entisellä vuokalla ja sitä sitten täyttelin kun ekat vieraat jo tuli....
Että en osaa käyttää irtopohjavuokia enkä niitä enää kokeile.
Eikai se kakkuvuuan koko perheenjäsenten määrästä ole kiinni, vaan vieraiden ;) Mutta niinkuin joku tossa sanoi, niin sitten vaan kääretorttupohjaa tekemään, tai sitten teet 2 kakkua sillä vuualla, mikä sulla nyt on.
 
Vepasto
Mä tein joskus ns. nuottakakun. Tein 4 kääretorttupohjaa; 2 tmmaa ja 2 vaaleaa (olis varmaan voinut olla vähemmän). Sitten laitoin niiden päälle täytettä, en muista mitä, mutta oman maun mukaan. Sitten leikkasin niistä suikaleita ja aloin kokomaan kakkua; ensin yksi suikale rullalle lautasen keskelle, toinen sen ympärille jne, vuorotellen tummaa ja vaaleaa pohjaa. Päälle kermaa ja sulatetusta suklaasta kalaverkko ja kaloja. Tuli pyöreä kakku joka oli aika jännän näköinen sisältä.
 
avuton
Alkuperäinen kirjoittaja IamWeasel:
Eikai se kakkuvuuan koko perheenjäsenten määrästä ole kiinni, vaan vieraiden ;)
On se siinä mielessä kiinni, että jos meillä on vuodessa korkeintaan yhdet synttärit, ei välttämättä niitäkään, niin en viitsisi pienehköön keittiöön ostaa suurimmaksi osaksi turhaa romua kaappiin, jos tulen toimeen vähemmälläkin.
 
avuton
Alkuperäinen kirjoittaja työmyyrä:
Miltäs kuulostais vaikka kinuskikuorrute. Helppo tehdä ja monesti lapsen makuun.
Mikäs täyte sitten olis parasta kinuskilla kuorrutettuun kakkuun? En oo koskaan kinuskia tehny... Ei taida passata yhteen meikäläisen vakiotäytteiden (banaani/mansikka) kanssa.... :D
 
avuton
Kinuskikuorrute kyllä ois ihan paras siinä suhteessa ettei sa vaadi mitään erityistä koristelua reunojen pursotuksen lisäksi. Kynttilä/kynttilät vaan korkeintaan.
Onko teillä hyväksi/onnistuneeksi todettuja kinuskikuorruteohjeita?
 
Alkuperäinen kirjoittaja avuton:
Alkuperäinen kirjoittaja työmyyrä:
Miltäs kuulostais vaikka kinuskikuorrute. Helppo tehdä ja monesti lapsen makuun.
Mikäs täyte sitten olis parasta kinuskilla kuorrutettuun kakkuun? En oo koskaan kinuskia tehny... Ei taida passata yhteen meikäläisen vakiotäytteiden (banaani/mansikka) kanssa.... :D
No meillä oli just isäinpäiväkakkuna kinuskia päällä ja täytteenä mansikkaa, baanaania ja kermaa. :D ja hyvää oli =) .
 
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
Pitäisi riittää n. 24cm halkisijaltaan olevan kakun päälle.

Laita ainekset kattilaan(miel. teflon) kuumenna kiehuvaksi. Laske levyn teho puoleen ja keitä n.20min, riippuen miten kovaa kiehuu. Kinuski on valmista kun tiputat nokareen kylmään veteen ja se ei sekoitu veden joukkoon. Kaada heti kakun päälle.
 
Eli tein kinuskin seuraavalla ohjeella.
2dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 rkl voita
1rkl van.sokeria

Kerma ja sokeri ja fariinisokeri kattilaan, keitetään n vartti, tiputa tippa kylmään veteen, jollei leviä, on hyvää. Mutta ite keittelen kinuskin tolla ohjeella n 25 min, sit voi antamaan kiiltoa ja van.sokerilla maustaminen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Gekkolisko:
Meillä on ollu mm. tämmöset kakut:

http://www.aijaa.com/v.php?i=3059705.jpg


http://www.aijaa.com/v.php?i=3059715.jpg
Toi mato oli mahtava!
:D Mitäs se on "syöny"?

Ja AP:n ongelmaan kakun koosta... Taisi joku jo ehdottaa samaa, mutta siis ison kakun saa, kun tekee useamman kääretorttupohjan, levittää täytteet niille ja leikkaa n. 7cm suikaleiksi jotka käärii rullalle ja vaan lisää "kerroksia" kunnes on toivotun kokoinen kakku.

sitten voit yhdestä kääretorttupohjasta leikata kruunun sakarat ja laittaa kakun reunoille, saat kivan prinsessan kruunun! Ja sitten vain mueluisat koristeet :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Allunmamma:
Alkuperäinen kirjoittaja Gekkolisko:
Meillä on ollu mm. tämmöset kakut:

http://www.aijaa.com/v.php?i=3059705.jpg


http://www.aijaa.com/v.php?i=3059715.jpg
Toi mato oli mahtava!
:D Mitäs se on "syöny"?

Ja AP:n ongelmaan kakun koosta... Taisi joku jo ehdottaa samaa, mutta siis ison kakun saa, kun tekee useamman kääretorttupohjan, levittää täytteet niille ja leikkaa n. 7cm suikaleiksi jotka käärii rullalle ja vaan lisää "kerroksia" kunnes on toivotun kokoinen kakku.

sitten voit yhdestä kääretorttupohjasta leikata kruunun sakarat ja laittaa kakun reunoille, saat kivan prinsessan kruunun! Ja sitten vain mueluisat koristeet :D
Se on syöny kaks kääretorttua... :D Eli kääretortun viipaleista vaan kasattu, muistaakseni kolme viipaletta oli aina yhdessä "osassa"...

 
Onko sulla mitään muuta paistovuokaa?

Minulla esim on äidiltä saatu vanha alumiininen 4L vuoka jolla paistaa komeasti 10m pohjan =)
Hyvin voitelee ja pohjalle vaikka leivinpaperi jos pelottaa että kiinni jää!

Meillä K-marketissa on tosi ihania Disney hahmo-koristeita, ihan sokerimassasta tehtyjä eli syötäviä! On Minni, Iines ja Aku ainakin =) Nalle-Puh hahmoja taisi olla myös!

Kinuskikakun jos teet, niin siihenhän sopii ihanasti oikea kukka keskelle.
Tai sitten kaupasta sellainen oikein iso marsipaaniruusu.
 
vieras
Toi kääretorttupohjasta leikatuista suikaleista koottu kakku on loistoratkasu. Helppo ja hyvä. Just oli sellasen ohje mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa (mango-marianne kieputuskakku tai jotain sinne päin), tein ja tosi hyvää tuli. Ainoa haaste siinä oli se, että pinta jäi tosi epätasaseks ja reunat vinoiks, joten kerman levittämiseen olis tarvinnu panostaa vähän enemmän. Mutta siihen ei tartte isompaa vuokaa ja muutenkin siitä saa koottua just oikean kokosen suoraan johonkin lautaselle. Mutta kinuskikuorrutetta en tohon lähtis tekemään just ton epätasasuuden takia.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Toi kääretorttupohjasta leikatuista suikaleista koottu kakku on loistoratkasu. Helppo ja hyvä. Just oli sellasen ohje mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa (mango-marianne kieputuskakku tai jotain sinne päin), tein ja tosi hyvää tuli. Ainoa haaste siinä oli se, että pinta jäi tosi epätasaseks ja reunat vinoiks, joten kerman levittämiseen olis tarvinnu panostaa vähän enemmän. Mutta siihen ei tartte isompaa vuokaa ja muutenkin siitä saa koottua just oikean kokosen suoraan johonkin lautaselle. Mutta kinuskikuorrutetta en tohon lähtis tekemään just ton epätasasuuden takia.
Jos nyt yhtään käsitin millaisesta kakusta on kyse, niin eikös onnistuisi kasata kelmulla vuorattuun vuokaan?
Näin tulee varmasti tasaiset reunat ja pinta kun sen siitä keikauttaa tarjottimelle..?

Näin teen yleensä ihan perus täytekakunkin vaikkei moussetäyte väliin tulisikaan.Jotenkin tottunut tuohon tapaan ja tulee tosiaan tasaiset reunat ym =)
 
Hei tässä myös yksi kinuski ohje itse en koskaan onnistu kattilassa.
Eli
2dl kuohukermaa
1dl siirappia
1/3 dl sokeria
50g voita
vaniiliinisokeria

Laita mikron kestävaan astiaan kerma, siirappi, sokeri ja 25g voita.
Mikroon täydellä teholla 4min ja sitten puoliteholla 8min.
Ota astia pois mikrosta varo kuohumista lisää loput 25g voita anna hetken jäähtyä mausta vanilijasokerilla halutessa.
Tein isän päiväkakkuun tätä eilen.
 

Yhteistyössä