3 kk vanhan vauvan itku

  • Viestiketjun aloittaja "esikoinen"
  • Ensimmäinen viesti
"esikoinen"
Mikä voisi aiheuttaa runsaan 3 kk vanhan vauvan yhtäkkiä ilmantuneet lohduttomat itkut ennen yöunia? Aikaisemmin ei ole tällaista ollut. Joskus on itkenyt hetken, jos on yliväsynyt ym. mutta on kuitenkin rauhoittunut aika nopeaan ja nukahtanut. Nyt parina iltana pitkät itkut ennen rauhoittumista. Tänään itkua on nyt kestänyt jo pari tuntia (toki välillä on hetkeksi lopettanut).
 
"esikoinen"
Masuvaivaa on ollut aikaisemmin, mutta sen aiheuttamat itkut olivat erilaisia. Ne myös helpottivat, kun ilmaa tai kakkaa tuli ulos. Nyt vauva on sekä päästänyt ilmaa että kakkinut itkun alkuvaiheessa, eikä se muuttanut itkua lainkaan. Ei myös tuntunut helpottavan.
 
"esikoinen"
Niin ja tähän liittyy haluttomuutta syödä. Itku vain yltyy, jos yrittää syöttää. Viimeksi syönyt lähes 4 tuntia sitten, joten varmasti olisi nälkä, mutta ei suostu syömään.
 
3kk
Meillä saman ikäinen vauva ja pari viikkoa sitten alkoi myös itkemiset ennen nukkumaanmenoa. Aivan samalla lailla ei ollut ilmavaivoja ja kieltäytyi syömästä, hermostui jos tarjottiin ruokaa. Meillä kyse oli siitä ettei hän halunnut rintaa vaan hän halusi siinä saada ruoan pullosta. Nyt sitten halunsa mukaan syö pullosta tai rinnasta eikä itkuja ole.
 
Meillä on juuri tuollaista. Rupesin etsimään vinkkejä, mistä tässä on kyse ja huomasin, että moni oli kokenut saman: itkuisen vaiheen 3 kk:n iässä. Päivällä ei mitään muutoksia, mutta iltaan tullut tuo selittämätön itku, mihin ei tunnu mikään auttavan. Itkee ihan hysteerisesti noin tunnin ennen nukahtamista ja ei suostu syömään vaan itkee entistä enemmän, jos yrittää. Hyssyttelyt, eikä mitkään eri asennot auta. Kaikkea kokeiltu. Vatsa toimii hyvin, joten siitä tuskin on kyse. Ja tuo itkukohtaus tulee aina just illalla klo 23 aikaan. Jos joku tietää tähän syyn, niin kiinnostaa kovasti.

Miten pitkään tuo vaihe kestää? Onko jatkunut vielä, kirjoituksestasihan on noin kuukausi aikaa?
 
"apua"
Onko jollain tietoa tästä tai kokemusta siitä, milloin menee ohi tai mikä voisi auttaa? Meillä vauva 3 kk ja 3 vkoa ei suostu käymään millekään unille ilman hirvittävää huutoa, johon ei meinaa auttaa mikään. Vauva on selkeästi väsynyt, ja kun yrittää kellistää sänkyyn niin kauhea itku tulee :( huolestuttaa, muutos on niin suuri kun vielä viime viikolla vauva lähes hymyili ja kävi aina tyytyväisenä nukkumaan... Kantoliinassa vauva tosin nukkuu, eli pystyasennossa. Epäilin jo korvatulehdustakin mutta kuumetta ei kyllä ole. Tuntuisi niin tyhmältä lähteä tämän takia lääkäriin, vaikka ei se kai tyhmää ole... Vatsavaivoja nämä tuskin ovat.
 
Meillä muksut piti huutoa pari viikkoa vähän aika sit.. Loppu heti kun ekat hampaat tuli läpi. Tää huuto alko n. 3,5kk vanhana. Huuto ajottu aina siihen kun olis nukkumaan pitäny mennä ja sitä saatto jatkua lähemmäs kakskin tuntia.
 
"vieras"
Meillä huutoa kanssa noin 3 kk iässä aina ennen nukkumaan menoa (päiväunille tai yöunille). Neljän kk ikään mennessä ihmeesti rauhoittui. Ei johtunut hampaista (ei ole vieläkään puhjennut eikä merkkiäkään hampaista, nyt 5kk). Ei mahavaivoja (ei pieruja ei puklua). Itse veikkasin ns eroahdistusta. Lapsi tajuaa, että on erillään äidistä ja just nukahtaessaan pelkää, että äiti katoaa. Meillä ainakin meinasi iltaunille torkahtaa ja sitten taas säpsähti hereille ja taas itkettiin ja tätä jatkui. Nyt nukahtaa iltaunille melkein itsestään. Toivottavasti teillä kanssa vain ohimenevä kausi.

Ruokailusta en olisi niin huolissaan, jos muuten päivällä syö hyvin. Tuossa iässä alkaa monella syöttövälit jo hieman pidentyä yöaikaan. Tietty välillä kannattaa tarjota maitoa, jos vaikka onkin nälkä.
 
"apua"
Alkaako vauva siis tässä iässä ymmärtämään sen, että on erillinen ihminen? Olen sitä tässä miettinyt, että milloin se tapahtuukaan... Meillä on varmaan osittain tuota, mutta näköjään välillä myös masukipuitkua, tänään heräsi iltapäikkäreiltä liinasta, söi mahan palloksi, puklasi ja sen jälkeen alkoi vetää kaarelle huutaen, jota kesti tunnin verran... Hemmetti, mä kun luulin että masukivut alkaisi pikkuhiljaa hellittää, mutta tällaisia kipuiluja ei kyllä aikaisemmin oo ollut ollenkaan! Ei kai se koliikki voi enää tulla? Vaiko voikohan nyt olla kyseessä allergiat?
 
neil
Meidän pojalla todettiin refluksi aikanaan. Oireina oli yöitkuisuus, veti itseään kaarelle, mahavaivat, maidon nousun pystyi kuulemaan ruokatorvesta ja nieleskeli paljon. Ei halunnut nukkua selällään. Täytyi olla pysty asennossa.
 
"vieras"
Meillä nyt 3kk 2vko ikäinen poika, joka oireilee samanlailla, mutta päivällä noin klo 14-16 välillä aloittaa yhtäkkiä kauhean itkun eikä mikään auta, jos erehtyy istumaan huuto vaan kovenee.. sitä kestää n. tunnin ja sitten loppuu ja nukahtaa.. oon miettinyt mistä voi johtua mutta en vaan keksi syytä?? :O lääkäriinkö? Muuten tosiaan aamut, illat, yöt tosi kiltti eikä paljoa itkeskele.. tuon tunnin vaan huutaa aivan kauheana..:(
 
"vieras"
Voisko se sit olla koliikkia? Ei se itke kun sen yhden tunnin päivällä, mahaa pelaa muuten normaalisti, kakkaa päivittäin.. hampaiden tekoon liittyviä oireita on kuten maha löysemmällä, kovasti nyrkkiä ja sormia hinkaa ikeniä vasten, kuolaa, ja kuumeillutkin muutamana päivänä ja välillä lämpöä vaan..
 

Yhteistyössä