3-4 vuotiaiden tyttöjen äidit

flop
Meidän 3-vuotias tykkää varmaan eniten leikkiä vauvanukeilla: vie hoitoon (tuo siis nuken syliini parkkiin), käy kaupassa, vaihtaa vaatetta (lue: äiti pukee nukkea uudelleen ja uudelleen), tarjoilee ruokaa yms... Leikkii myös barbeilla/bratzeilla/poneilla/autoilla joiden kyytiin saa laitettua jotain. Pehmokoiria ja kissoja talutellaan kanssa mieluusti. Meillä leikkeihin vaikuttavat kyllä paljon 6- ja 9-vuotiaat isosiskot. Touhuaa mukana joko tasavertaisena leikkijänä tai vähän sivullisena omine juttuineen.

Viime syksynä neiti pelasi tosi innokkasti palapelejä, mutta nyt piirtäminen ja muovaileminen tuntuvat olevan kiinnostavampia. Jos ei siis pääse muiden mukana ulos esim pyöräilemään, keinumaan tai hiekkalaatikolle. Muistipeleistä tykkää ja osallistuisi kovin mielellään isompien lautapeleihin, mutta harvemmin kelpuutetaan mukaan... 9-vuotias on innokas lautapelailija ja muun peliseuran puitteissa kyllä pelaa myös tämän kuopuksen kanssa (mm. afrikan tähti, pikku haamu, herra hakkarainen).

Nukketalo ei ole oikein innostanut eikä erikoisemmin legotkaan. Ei erityisemmin vielä välitä prinsessa-leikeistäkään tai ylipäänsä joksikin pukeutumisesta.

Kotityöt eli äidin/isän auttaminen tuntuu olevan meillä kanssa todella tärkeää eli perunoiden yms peseminen, tiski-/pyykkikoneen/jääkaapin täyttö/tyhjennys. Rätin kanssa on kiva siivota ihan mitä vaan. Kauppareissut tosi tärkeitä, kun saa kerätä ostoksia omaan kärryyn.

 
martoona
meillä 3v tykkää autoista yli kaiken. Hän ei leiki missään tapauksessa my little ponyllä ja toinen ei-leikittävä on nukke.
Lautapeleistä hän tykkää afrikan tähdestä (matkaversio) ja muistipeleistä. Kimplessä kivointa on järjestää nappuloita.

Duploilla rakennetaan todella paljon ja junaradallakin leikitään runsaasti. Little People hahmot ovat vielä ok. Ulkona kiipeillään, leikitään hiekkaleikkejä ja keinutaan. Rakennetaan kasvimaata ja liu'utaan.
 
Meillä suosituimmat lelut on nukke+nukenvaunut, leikkiastiat, junarata, pikkulegot.

Peleistä kivoin on tavallinen domino. Askartelu, maalaaminen ja piirtäminen on ihan suosikkijuttuja myös.

Ei tykkää leikkiä little people-hahmoilla (ei ole koskaan tykännyt)

Ikää tytöllä nyt 3v5kk
 
Meillä täyttää tässä kuussa 3v. Tyttö rakastaa yli kaiken pet shop leikkejä.Pukeutumisleikit prinsessaksi ovat myös pop. Rakentelee mielellään isoja n. 60 palan palapelejä. Baby born leikit ovat myös suosittuja. Lisäksi leikkii my little ponyilla. Piirtäminen ei kauheasti innosta. Legot eivät ole myöskään suosiossa.
 
Meidän tyytö täytti viikko sitten kolme.

Piirtää, maalaa ja muovailee mielellään. Palapelit on ollut jo vuoden päivät suosittuja (välillä enemmän ja välillä vähemmän).

Bratzit ja nukkeleikit, ruoanlaitto päivittäisiä leikkejä.
Uusimpana leikkinä tullut lääkärileikki, tutkii äitiä ja isää harvasepäivä. (Johtunee äipän raskaudesta, ollut usein mukan neuvolassa) :)

Legoilla rakentelee, Muumi-laiva suosittu. Tykkää näperrellä kaikkea pientä.

Pelejä pelaa mielellään. Suosikkeja lotto-pelit.

Lukeminen ollut aina tärkeää, kirjaston suurkuluttaja jo nyt. =)
Aku Ankka ja Nalle Puh lehdet luetaan heti kun tulee.
 
Tytsy
Meillä tyttö on nyt 3,5v. Puolisen vuotta sitten muumilaiva ja nalle puh-figuurit tarvikkeineen olivat kovassa huudossa, kuten myös palapelit ja muistipelit. Duploilla on aina tykännyt rakentaa, niin perusduploilla kuin prinsessalinnallakin. Nyt tykätään piirtää ja värittää, leikkiä poneilla ja barbeilla. Nukkevauvoja puetaan, syötetäänja työnnellään vaunuissa/rattaissa. Little People-nukketalosta tykkää. Videoita/Dvd:tä katselee mielellään. keittiöhommelit kinnostaa, ruokaa väsää omassa pikku-keittiössään päivttäin; astiat ja leikkiruo'at ovat kovassa käytössä. Kuuntelee lastenmusiikkia mielellään; laulaa myös itse paljon. Lukeminen on kivaa, kuultuna ja itseluettuna sadut maistuvat. Pikkulegot olisivat todella mieleisiä, vielä niillä rakennellaan vain valvovan silmän alla, silloin tällöin. Pukeutumisleikit (prinsessamekot ja asusteet) ovat jokapäiväisiä, peilailee mielellään eri asuihin pukeutuneena. Vesivärit ja sormivärit ovat käytössä usein, muovailuvahat myös. Erilaisista soittimista tykää, omistaa kitaran ja rummut, kosketinsoittimen, tamburiinin ja marakassit. Ulkona pyöräillään ja kiipeillään, liukumäki ja uimislelut mieleisiä. Kaikenlaiset hiekkalelut, kuten ämpärit ja kuormurit ovat käytössä. Äitiö ja isiä kotosalla auttaa, imuroi ja pyyhkii pölyjä, sekä tiskaa mielellään.
 

Yhteistyössä