<3 <3 <3 <3 <3 TOUKOKUUN TOIVOTUT TOUKOKUUSSA <3 <3 <3< 3 <3

santrra ja majj:

Kerhopuolelle pääsee ku klikkaatte etusivulta kerhot, sieltä sitten toukovauvat 2008
wilhelmiina81 saatte salasanan sinne ja sitte oottelette hyväksyntää. Ei siellä kaikki toukokuiset ole höpöttämässä mutta kyllä sielläkin keskustelua käydään mukavasti =) Mun mielestä ainakin sinne on mukavampi kirjotella, niin pysyy vaa toukokuisten sisällä, eikä näy kaikille. Mukavempi laitella kuviakin sinne =)
 
Täällähän tapahtuu koko ajan. :D

Monilla näyttää olevan viikotkin jo aika pitkällä ja jonkinmoista ketutusta on havaittavissa. Koittakaahan jaksaa masujenne kanssa...enää ei voi mennä kauaa kun tekin saatte nyyttinne syliin! :heart:

Tuntuu että omasta odotus ajasta olisi jo ikuisuus vaikka ei vielä kahta viikkoakaan. :eek:

Meillä poju on tosi helppo hoitoinen vauva *koputtaa puuta*
Öisinkin syö vaan kerran tai kaksi. Imetys on lähtenyt hyvin käytiin, vaikka herralla meneekin aina tovi ennen kun ottaa tissistä oikealla otteella kiinni. Usein vaan nuoleskelee ekat 5 minuuttia ja sitten haukkaa kiinni. :LOL:

Terveydenhoitaja tänään soitteli ja koska nyt on kuulemma kova kiire niin hän tulee käymään ens viikon torstaina sitten vasta...pojukin on silloin jo melkeen kolmen viikon. Esikoisesta terkkari tais "ängetä" meille päivä tai kaksi, sairaalasta kotiutumisen jälkeen. Mutta eipä meillä mitään hätääkään ole, kun poikanen syö hyvin, nukkuu hyvin, pissii ja kakkii hyvin ja äitikin voi loistavasti.

Tarkoitus olisi tässä loppuviikosta ajella anoppilaankin pariksi päiväksi kyläilemään...pääsee vauva ekalle pidemmälle automatkalleen (130km/suunta)

Ristiäiset meillä on 7.6.2008...tänään soitin kirkkoherravirastoon ja varasin päivän kun kesällä tuppaa kovasti olemaan häitä, rippijuhlia ja jos jonkinlaisia kemuja niin saatiin sitten joku vapaana oleva lauantai. Useimmiten ristiäiset pidetään kuulemma sunnuntaisin mutta kun meillä puolet vieraista tulee pitkän matkan päästä niin heitä ajatellen tuo lauantai sopii paremmin kun sunnuntai.
Nyt tarvii vaan sitten enää nimi ja kummit päättää. :LOL:

Mutta nyt taas syötölle ja vaipan vaihtoon.
Jaksuja teille masukkaille ja vauvautuneille ihania vauvan tuoksuisia hetkiä pikkuisten kanssa! :heart:

Liro ja poju papunen 1vko 3vrk
 
täällä on pullat kirjaimellisesti uunissa ;) toivottavasti onnistuu noi pullat paremmin ku viimeks. taikina oli ainakin hyvää ;)

tmvk:sanokos ne syytä että mikset pääse sinne äitipolille??? onneks meillä aika herkästi laittavat äitipolille eivätkä sillon pe yönäkään käännyttäneet kotio.. mutta näköjään käytännöt vaihtelee aikas paljon. paitsi toi panadol-sääntö... joka vaivaan vaan panadolia.

kiva kuulla että teillä on Liro kotielo lähtenyt sujumaan mukavasti..

nyt jatkamaan pullien paistoa.

birdie
 
Ei kuulemma ole mitään hälyyttävää eikä akuuttia miksi pitäisi sinne päästä... Muuten vaan jalat on kun jotkut tolpat kun on niin turvoksissa ja iltaisin ei pysty kävelemään kun jalkoja sattuu niin paljon... On tää sit hauskaa...
 
weiss
Äitipolilta kotiuduttu! Sain aamulla ajan neuvolalääkärille, joka laittoi lähetteellä synnärille. Ilmeisesti tosiaan vauva painaa niin kovaa issias hermoon, jotta jalkakin lähtee välillä alta. Miun jaksaminen ja vointi on vaikuttannu myös vauvaan, joka on tosi hiljainen liikkeissään. Käyrällä kuitenkin sydänäänet ok ja liikkeitäkin piirtyi hetken herättelyn jälkeen. Pääsin nyt yöksi kotiin ja aamulla meen takaisin jolloin aloitetaan käynnistelemään.. :p Pelottaa, jännittää ja itkettää ihan hirviästi. Miun on nyt jo kauhia ikävä esikoista.. :'( Eli pian kuitenkin loppuu odotus, täytyy vaan toivoa, jotta kaikki sujuisi hyvin. Painoarvio oli 3,5kg, eli olisi ihan sopivan kokoinenkin. Paikatkin aika valmiit, että toivotaan, ettei montaa päivää menisi käynnistykseen. Tableteilla ilmeisesti kuitenkin alotellaan.. :D Jotta sellaista!! Loppuu ainakin nämä hirviät kivut!!!

Pitäkää peukkuja!!! Enpä taia nukkua ens yönä edes tuota muutamaa tuntia! :p

weiss ja pikkuinen 38+6 :heart:
 
weiss: hyvä että sait ajan käynnistykseen!!! Ja niinkun tossa sanoitkin, kyllä se vauvakin sen aistii jos mammalla ei oo kaikki hyvin. Ja en yhtään ihmettele jos vähän huominen itketyttää ja jännittää!!!! Hyvin se menee usko pois!!! Paljon tsemppiä huomiseen. Nautipa nyt viimehetkistä sen masun kanssa ja koita rentoutua! Ehkä jo huomenna sulla on vauva kainalossa!!! :hug:
 
Kiitos kaikille tsempityksistä; eiköhän se tästä :/
Ja onnea matkaan kaikille "käynnistettäville" ja sektioon menijöille :flower:

Meillä seuraava etappi on keskiviikon neuvola, jollei sitä ennen ala tapahtumaan.. Kaveri jo houkutteli "keksimään" syitä, jotta pääsisi polille katsomaan alakerran tilannetta, mutta en todellakaan voisi tehdä sellaista hyvällä omalla tunnolla. Aikoja jotkut tarvitsee oikeastikin ja itselläni kun ei ole voinnissa mitään vikaa ts. voin aivan mainiosti niin mikäs tässä ollessa ja odotellessa. Sitä paitsi jotenkin olen ajatuksiltani sen verran "luomu", että haluaisin synnytyksen käynnistyvän ilman lääkkeitä - ihan luonnollisesti. Eri asia on sitten, jos lapsella olisi joku hätä, mutta Nirppu liikkuu edelleen todella ahkerasti, vaikka selvästi vähemmän kuin ennen. Pienellä ei varmaan enää ole tilaa :(

Tuli muuten aikas läski-luuseri olo, kun päivän lenkin ainoa tarkoitus oli hakea lähikaupasta jäätelöä B) Pitäisi yrittää pitää herkuttelu kurissa ettei ala sadan kilon raja paukkumaan vielä viime metreillä :LOL:
 
weiss,
onnea käynnistys ajasta! Kohta se helpottaa. Tunteet varmaan pinnassa..mulla oli kans ja on vieläkin. Itku tulee ihan helposti. Mä itkin edellisen illan esikoisen takia, kun oli niin ikävä jo sillon. Mutta pian oot taas kotona!
 
poika04, syntykö sun poitsu mihin aikaan? Mulla menny ohi nyt kun ei niinkään kerkiä lueskella. Ajattelin että onko meidän vauvoilla paljon ikäeroa, kun ovat samana päivänä syntyneet. Meijän typy syntyi 12.02.
 
weiss: Onnea käynnistys ajasta

Kyllä mäkin huomenna ajattelin mennä polille vaan ja valittaa et pääsee ees ronklattavaks jos se vaiks auttais jotain... Kyllä sen verran pokkaa löytyy näitten turvotusten kanssa et menen vaan ja valitan päänsärkyä ja et valopalloja näkyy... :kieh: Ja kun menee päivystys aikana niin se ei ole keneltäkään pois se aika muuta kun lääkäriltä...
 
weiss onnea hurjasti :)

täällä neuvolakuulumisia: pissa puhdas, verenpaine ok, sf mitta 35, painoo +700g, vauva sydänäänet ok, rt asento, ja todennäköisemmin ei enää kiepsahda väärinpäin....eli kaikki loistavasti. Ensi viikolla maanantaina uusi aika.

Täällä myös alan totuttelemaan siihen että yli LA:N mennään ja kesäkuun alussa vauva jo ulkona, kun ei mitään kunnon kipuja ole. Tai sit ne tulee yks kaks :/
tyllerö 37+5
 
SUMMERILLE JA LUMIKOLLE ISOT ONNITTELUT VAAVEISTA!!! :heart: :heart: :heart:

Ja WEISSILLE hirmusesti tsemppiä huomiseen käynnistykseen!!Kaikki menee varmasti hyvin. Nyt vaan nautit vielä isosta massustasi ja vauvan liikkeistä nämä viimoset tunnit!! :hug: :heart:

Omaa napaa: Aamulla ennen kuutta heräsin ihan JÄRKYTTÄVÄÄN menkka kipuun niin alamasussa ku selässä. Sitä sit kesti ja välil nukahin uudelleen ja välillä heräsin taas ihan sietämättömään kipuun. Sitten ku kampesin itteni ylös tuolta sängystä (noloa :ashamed: ) vasta kaheltatoista, niin paikat oli niin kipeenä et hyväettä kävelemään pääsin! :eek: Mut huomasin noista jutuista etten taija tosiaankaan olla yksin näitten kipujeni kanssa. Mutta oon nyt tolle tytylle tonne masuun yrittäny puhua et pysyis viel pari päivää tuolla masun uumenissa, kun meillä meni auto rikki ja uusi osa saadaan vasta huomenna. Ja meiltä kun on tota matkaa tonne synnärille tosiaan se 70 km. Ja mie tahtosin mennä sinne ihan omalla autolla, mikäli vaan olotila antaa sen myöten!!Huomenna sitten neuvolaan taas aamusta ja jos oon ytä kipee ku tänä aamuna niin en tosiaan tiiä miten itteni sinne kampeen ku ei sitä autoakaan ole käytettävissä. :|

Missäs mymmelis muuten on ?? En ollu humaavinani et olis kirjotellu...vai olinko vaan sokee...???...

Mut nyt tv:n pariin

liinu83 ja möykky 38+1
 
Heipat!

Oltiin just tutustumassa leikkausosastoon ja kätilökin just soitteli vielä ja kertasi tapahtumien kulun. Huomenna siis klo 7.00 aamulla sinne ja kuulemma aamupäivän aikana pyritään sektio tekemään. Huu! :| Oli hyvä käydä: rauhoitti kuiteskin vähän hermoja. Viime yö meni valvoessa ja miettiessä syntyjä syviä. Tuskinpa tuota ensi yönäkään pahemmin uni maittaa...

Mielialat kyllä tosiaankin ailahtelee. Välillä tuntuu, et kaikki ok, välillä ihan epätodellinen olo siitä et miten voi olla et meille tulee huomenna vauva?! Sit taas pelottaa et jos jotakin sattuu. No mutta tuota viimeistä on turha miettiä. Jotenkin myös on sellainen kumma murheellinen olo Papsun puolesta, joka möyrii mahassa paraikaa, et huomenna se raasu vetäistään sieltä ilman varoituksia tänne maailmaan :'( Ja itselläkin tulee varmaan ikävä tuota möyrintää - tosin tätä muuta oloa ja turvotusta ei tosiaankaan!

Carmen/ tmvk nyt laitan suppari-puhurit tulemaan sinne ja alan taas mietiskelee syntyjä syviä. Huh, että kummallinen mielentila. :/

t. viimeistä raskauspäivää viettävä eeti ja viimeistä mahamöyrintäpäivää viettävä Papsu 39+4 :heart: :'(
 
weiss: tsemppiä käynnistykseen! Toivottavasti alkaa pian tapahtumaan, ettet joudu kauaa odottelemaan ;)

eeti: kovasti voimia huomiseen koitokseen :hug: Hyvin kaikki menee! Koita saada nukuttua, vaikka tiedän kyllä et aika kova vaatimus on... Mulla vaikuttaa varmaan jo nyt vähän uniin, kun miettii vaan tulevaa. Aika samoissa ajatuksissa oon kuin säkin. Aamusektio olis kyllä kiva. Ettei tarvis koko päivää kärvistellä ja jänskäillä :|

Huh! Mihin tää aika oikein katos???? Vastahan oli syksy,,,

haikea naukuri 38+5
 
ONNEA SUMMERI JA LUMIKKO :flower: :heart:

Katrinainen kyseli jälkivuodosta: Mulla kesti esikosta 6 viikkoo ja kakkosesta n.1 viikko
napatyngästä: Molemmilta lähteny n. viikon iässä, esikolla jäi pieni " nystyrä" joka ilman Labista ( se kuivattava, lila aine, mitä neikkula joskus lykkää napaan...) lähti kuitenkin kuivumaan ja kakkosen hienosti irronnut napa parin päivän päästä mäti, oli jääny joku palanen navan pohjaan. Ilman lääkityksiä kuitenkin selvittiin. Kannattaa vaan rohkeasti puhdistaa napatynkää kädellä siirrellen.

Mä olen ollu ihan hirveän väsy. parina päivänä olen ottanut 1 1/2 h päikkärit ja silti väsyttää. Olen kyl pihahommiakin tehny, mutta en nyt niin, että pitäis koko päivä maata! Yöllä sitten oli tunnin hereillä kun närästi niin vietävästi :$ .

Tämän päivän neuvola piti perua, kun heräsin päiväunilta 10 min ennen neuvola-aikaa

:whistle: . Huomiseksi sain onneksi ajan.

Mutta nyt leikkimökin maalaukseen, MORO!

Sädis rv 37+5
 
Heips pitkästä aikaa! :wave: On viime aikoina jäänyt kirjoittelemiset tosi vähiin, vaikka oonkin käynyt aina välillä lueskelemassa juttuja. Jotenkin tekemistä tuntuu olevan vaan niin paljon ettei paljon ehdi koneella istuskella.

Onnea kaikille pikkuisen jo saaneille!!! :flower: Ja tsemppiä kaikille lopuille synnytykseen!! =) Vielä ainakaan ei synnytys kauheasti pelota vaikka vähän tietysti jännittää ja on perhosia vatsassa kun ajattelee millanen rupeama siinä on edessä. :whistle:

Täällä odotellaan edelleen. :) Pikkuinen potkiskelee tosi pontevasti mutta selvästi liikkumatilaa on vähemmän kun ei pääse kääntyilemään niin paljon. Vauva kääntyi pää alaspäin jo viikolla 31, ja on onneksi pysytellyt niin päin, ja niihin aikoihin alkoi laskeutuakin lantiopohjaan. Mikä on aiheuttanut paljon vessassa ramppaamista. |O Muita oireita synnytyksen lähestymisestä ei itsellä oikeestaan oo ollut, harjoitussupistuksiinkaan en oo oikein osannut kiinnittää huomiota. Luulin ettei supistuksia itsellä vielä oo ollut, mutta neuvolassa yhdellä käynnillä terveydenhoitaja tutkiessa totesi että nyt on supistus päällä. :LOL: Synnytyssupistukset on onneksi kai sen verran kivuliaita että ne sitten tunnistaa... Nyt kun oon harjoitussupistuksia tarkkaillut vähän tarkemmin, niin välillä tulee huomattua että maha on pinkeämpi ja supistus siis menossa. Maha ei onneksi ainakaan vielä ahdista kovin pahasti ja on vaan äärettömän virkeä ja toimelias olo.

Ihanaa kun ulkona on jo aika kesäiset säät. Toivottavasti päästään kaikki pian nauttimaan vauvojen kanssa aurinkoisista ja lämpimistä ilmoista! Mukavaa toukokuuta kaikille!

Tupuna ja masuasukki 37+0
 

Yhteistyössä