2vkoinen vauva ähkii ja pusertaa yöllä!?

Heipsulivei!

Tyttö on nyt 2vkoinen ja öisin se rupeaa ähkimään ja pusertamaan ilmaa/kakkaa(?) todella voimakkaasti(ihan naama punaisena), joskus jopa itku kurkussa, mutta mitään ei tapahdu. Olen kokeillut tissiä antaa avuksi(rauhoittamaan), mutta useimmiten vaikka tissiä imisikin, niin ähinät ja puhinat alkaa pian uudelleen. Ainoa asia mikä yleensä on auttanut näihin ongelmiin on ollut pistää tyttö koukistettujen jalkojen päälle selälleen ns.puoli pystyyn asentoon niin että jalat(yleensä koukussa)lepäilee alavatsaa vasten. Tämä taas on hieman huono asento yrittää itse sitten nukkua, vaikka vauva tässä asennossa pystyisikin nukkumaan ilman ongelmia. Mitään tiettyjä aikoja en ole osannut tähän yhdistää mutta yleensä ne tulee joskus puolenyön vaiheilla ensimmäisen kerran ja sitten aamusta toisen kerran. Tyttö on hyvin huono röyhtäilemään ja herää todella herkästi jos häntä rupeaa "höykyttämään" eri röyhtäystasentoihin(meillä harvoin ihan olalla köllöttely ja taputtelu riittää, vaan pitää kokeilla eri asentoja)keskellä yötä.

Vatsa ei kuitenkaan ole ollut kovana tms. Vauva nukkuu kyljellään/selällään todella rauhattomasti(näiden ongelmien aikana), vatsallaan ei ollenkaan. Vatsavaivat aina helpottaa sitten taas kun tyttö saa turautettua kunnolla, mutta se saattaa tapahtua monta tuntia ähkimisen jne alkamisen jälkeen.. Niin ja perhepedissä nukutaan.

Onko kokemuksia? Vinkkejä? Mistä voisi johtua?? Meitä häiritsee nämä vaivat lähinnä siksi, kun näyttää aika kivuliailta tuhinat(ja toki vaikuttaa nukkumiseenkin).
 
Koita cuplatonii / disfllatylii, pääsee ilma ulos. Meillä myös nukutettiin vatsalleen sillloinkun maha oireili pahiten, toki teillä vauva vielä niin pieni että vahtimatta et masulleen jättäisi. Ilma kuitenkin poistuu näin parhaiten :)
 
Pitäisipä sitten kokeilla tuota cuplatonia tai disflatylliä(vai miten se meni:D), tosin nyt näyttänyt jostain syystä hieman laantuneen nuo vaivat itsestään o: ,

Minkähän hintaisia nuo suurinpiirtein ovat?
 
Meillä kanssa pariviikkoinen ähkijä :) cuplatonin lisäksi kannattaa kokeilla vauvahierontaa. meillä ainakin on hieronta auttanut mahavaivoihin. Ohjeita voi saada esim neuvolasta tai netistä. Hierontaa suositellaan myös koliikkivauvoille joten tehoaa ilmeisen hyvin mahavaivoihin.
 

Yhteistyössä