2v. yöunet

Onko jollain neuvoja tai vinkkejä miten 2v. saisi menemään aikaisin yöunille esim. klo 22 aikaan? Aamuisin herää 7:30, nukkuu vajaan 2 tunnin päiväunet ja iltaisin menee 23 aikaan tai jälkeen nukkumaan.

 
tirppana78
Jos yrittäisit aikaistaa aamuheräämistä,saisit aikaisemmin myös päiväunille ja ehkä mahdollisesti sit myös aikaisemmin illalla unille.Toimisko?Meillä kans 2 vee ja nukkuu päivällä n. 2 tuntia,mutta yritän ajoittaa unet,että herää viimeistään kahden jälkeen,niin saadaan sit illalla yhdeksään mennessä yöunille.Eli meillä ei niinkään ole merkitystä päiväunien pituudella vaan niitten "ajoituksella"...
Olikohan tarpeeks sekavasti kirjoitettu ;) ...
 

Kiitos hyvästä vastauksesta ja neuvosta. Voi kyllä toimia tuo mitä neuvoit eli nyt pitää vaan kokeilla tuota huomen aamulla ja katsoa miten vaikuttaa yöunille menemiseen.

\
Alkuperäinen kirjoittaja 26.10.2004 klo 10:44 tirppana78 kirjoitti:
Jos yrittäisit aikaistaa aamuheräämistä,saisit aikaisemmin myös päiväunille ja ehkä mahdollisesti sit myös aikaisemmin illalla unille.Toimisko?Meillä kans 2 vee ja nukkuu päivällä n. 2 tuntia,mutta yritän ajoittaa unet,että herää viimeistään kahden jälkeen,niin saadaan sit illalla yhdeksään mennessä yöunille.Eli meillä ei niinkään ole merkitystä päiväunien pituudella vaan niitten "ajoituksella"...
Olikohan tarpeeks sekavasti kirjoitettu ;) ...
 
Meillä ainakin tehosi, se että iltatoimet rutiinina ja tuossa 20.30 poika on jo viimeistään pedissä..Tosin heräämme aamulla siinä 06 tai 7 aikaan... Ilta pitää rauhoittaa,,ja sanoa että nyt nukkumaan, kärsivällisyyttä!
 
En tiedä miten muilla, mutta meillä kaikkein tärkein on se suht säännöllinen päivärytmi. Meidän 2,5 vuotias herää siinä seitsemän maissa, päikkärit nukkuu n. klo 12-15 (siis nukkuu todellakin yleensä 3 tuntia). Illalla aletaan 19 jälkeen iltapesuille ja iltapalalle niin, että klo 20 ollaan pehkuissa. Poika nukahtaa yleensä aina ennen iltauutisia... meillä on sellanen ikiliikkuja tuo poitsu, että tarvii noin paljon unta. ja sitten se, että jos joskus ilta venähtää pitkäksi, niin uni ei meinaa millään tulla...
 
lisbeth
Oisko lapsesi liian virkeä illalla? Mä kokeilisin jättää päiväunet pois tai ainakin herättäisin aikaisemmin. Meillä tyttö 2v 4kk nukkuu yöllä n. 21.30-8. eikä ollenkaan päiväunia. Päikkärit jäi pois jo 1v 10kk:n iässä, kun ei sitä saanut uneen. Tosin nukkuu vieläkin pitemmillä automatkoilla, mut ei normaalisti arkena. Mutta, unen tarvehan on yksilöllistä, mut ainakin meillä kun päiväunia ei nukuta, niin tytsy menee oikein mielellään sänkyyn jo yhdeksän jälkeen!
 
No meidän 2v ei nuku enää päikkäreitä, joten iltaisin on valmista kamaa sänkyyn 20 paikkeilla. Herää aamulla 7.30-8.30. Päikkärit olis toki tarpeen aina välillä, mutta silloin meilläkin varmaan olis ongelmia iltaisin. Paljon riippuu myös päiväohjelmasta miten lapsi väsyy illalla. Meillä ulkoillaan paljon.
 
Meillä on kans ihan toivotonta nukkumista ollut aina.Nyt jo yökukkumiset on ollu puolisen vuotta poissa mutta illalla nukkuun poika menee siinä 22-23 aikaan ja herää yleensä 9-10 aikaan.Päiväunia ei nuku olleenkaan enää.On kokeiltu myös että herätetään 8 aikaan jos menisi aikaisemmin nukkuun.Eipä ole suurempaa vaikutusta ollut.Yhtälailla välillä menee suht ajoissa nukkuun välillä ei.Sit jos herättäis aikaisemmin niin on niin kiukkunen että pakko laittaa päiväunille.Sit taas iltaunille meno siirtyy.Meillä myös tosi vilkas ja omapäinen (uhmakas) poika mutta eipä näytä unet sen enempää maistuvan vaikka menee täydellä teholla koko päivän.Niin poika on muuten n.2v 9kk:tta.
Että vinkit kelpaisi myös.. :wave:
 
Nukkumissysteemit ovat tosiaan hyvinkin yksilöllisiä. Meilläkin poika on oikea illan virkku. Onneksi se nyt ei suuremmin haittaa, kun olen kotiäitinä, mutta sitten tietenkin hankalampaa kun työt alkavat. Meillä tietysti yksi asia tekee sen, että poika on illalla virkeä, nimittäin se, että hän nukkuisi mielellään 3 tuntia päikkyjä (poika kohta 2v.). Eli päikkyjä lyhentämällä voisi illalla tulla teilläkin uni aikaisemmin. Toinen seikka, joka on varma väsyttäjä, on iltaulkoilu. Jos meillä poika on nukkunut päikyt suht myöhään, me lähdetään vielä iltalenkille ja aina parempi jos lapsi saa juoksennella kuin istua rattaissa.
 
Meneekö teidän lapsi sitten silloin myöhään kiltisti nukkumaan? Et ei oikeesti oo väsynyt sitä ennen?
Meillä käytiin nimittäin suurimmat välienkoitokset ja uhmat juuri nukkumisen suhteen. Tytöllä luppasi jo silmät, mutta kun oli niin itsepäinen, niin ei antanut periksi vaan valvotti itseään pakolla. Välillä sitten väsyi niin paljon, että meni ihan parkumiseksi ja melkein itkuun nukahti. :'(
Nyt tyttö 3v.5kk ja on jo vuoden verran mennyt nätisti nukkumaan ilman yhteenottoja. Tilannetta meillä rauhoitti kun siirrettiin pikkusiskon kanssa samaan huoneeseen. Nyt on ihanaa, kun kummattkin menee nukkumaan siinä kahdeksan maissa ilman iltahäslinkiä. Mutta otti se koville silloin aikaisemmin....huh huh.
 
No ihan pirteä on että ei ole edes väsyneen oloinen.On tietenkin niitäkin iltoja kun menee riehuminen vähän "överiks".
Kun ajateltiin että jos pelkää jäädä kun pojan oma huone on yläkerrassa, mutta kun aika ajoin jää taas ihan hyvin.Ja on koitettu viereenkin nukuttaa, mutta ei auta.Ja joskus jää ihan niinkin että haluaa että valot sammutetaan, että ei kauheasti voi pelätä...
No kai se legendaarinen lause pätee tähänkin, kyllä se sit rippikouluiässä tasaantuu..On vaan perheenlisäystä tulossa huhtikuussa, niin ei olis kiva aina kukkua yötämyöten..No äitini on sanonut että minä olen ollut samanlainen "epämääräinen" nukkuja. :wave:
 

Yhteistyössä