2005 Syntyneet lapsoset

Helou!

Ajattelin kysellä, että löytyiskö muita vuonna 2005 syntyneiden lapsien äitejä jutskailemaan.

Meillä 02/05 reipas neitonen (iso tyttö jo äidin mielestä =) )

Alkavaa uhmaa on meillä esiintynyt noin kuukauden verran, varsinainen tuittupää, kun sille päälle sattuu. Kovasti haluaa kaiken tehdä itse, vaikka ei vielä ihan onnistukkaan.

Vastauksia jään odottelemaan..... :D
 
Meilläkin helmikuun(6pvä ) neitonen :heart: Tomera ja reipas typykkä, omaatahtoa löytyy kuin pienestä pitäjästä!Tekee myöskin mieluusti kaiken itse, apuakin onneksi suostuu vastaan ottamaan, kun ei omat taidot enää riitä ;)
Päiväkuiva on ollut nyt muutaman kuukauden, yöt vaippa edelleen! kakkaaminen ei kyllä suju kuin iltaisin vaippaan, on aina olut kova vatsainen ja jonkin sortin kammo vaivaa edelleen, tekee mieluiten omassa rauhassa omaan tahtiin ja vaippaan!! Tuttia kyllä lupsuttaa vieläkin ja aikasta paljon, mutta se joutaa harakoille vasta sitten kuhan ollaan pieni sisarus saatu ulostautumaan(la 25.7 :heart: ), ei olla aiemmin otettu, niin päätimme yrittää muutaman kuukauden kuluttua vieroitusta.
tirppis
 
Moi tirppis!

Meidän neiti on syntynyt 11.pvä. Päiväkuiva meillä ollaan oltu kk:n verran ja kakatkin olemme saaneet metsästettyä pottaan muutaman viikon ajan.

Meillä myös ollut tosi kovalla maha, melkein koko ikänsä. 2 vuoden iässä, kun pääsimme ruoka-allergioista eroon, loppui myös suurinosa mahavaivoista.
Banaania annetaan pieniä määriä harkiten ja muutenkin yritän koko ajan seurailla, ettei ummetus taas pääsisi vaivaamaan. Heti jos yhden päivän panttaa, niin seuraavana päivänä lisään liikuntaa ja meillä on itseasiassa tytön kanssa oma kakkajumppakin kehitetty sitä varten =) .

Meillä ei ole neiti koskaan oppinut syömään tuttia. Nyt kyllä kun katselee vauvoja/kavereitaan jotka tuttia syövät, niin itku kurkussa pyytää "äiti anna tutti" =) .
Ymmärrän kyllä hyvin, miksi et vielä halua vieroittaa tutista, voi olla että olisi muuten aika rankka paikka, jos ensin itseltä otetaan tutti pois ja sitten taloon tulee vauva, joka sitten rupeaa syömään tuttia.

Nyt on pakko lopettaa...kiukkukohtaus tulossa... :/
 
Meidän herra syntynyt 5/05. Aivan järkyttävä uhma päällä, tänäänkin kaupassa meinas mennä hermot totaalisesti :headwall: Päivät ollaan ilman vaippoja, välillä tulee vielä vahinkoja, mutta onneksi harvakseltaan.
Puhua pälpättää, minkä ehtii..
|O Nyt pakko mennä untenmaille, aamulla kuitenkin poika tulee herätteleen..
 
Moi Hilbert! Kuullostaa tutulta, meilläkin on jo ruvettu miettimään noita kauppareissuja, et miten onnistuisimme niistä suoriutumaan, kun välillä neiti ilmoittaa jo kaupan pihaan päästyämme että "minä en kauppaan lähde, en en en..." ja sit huudetaan koko kauppa läpi |O
 
11/05 syntyny poika. myöskin kova "uhma" menossa,kiukustaa nopsaan jos vähäki komennan =) syödä haluaa ja osaaki hieman jo ite.potalla ei vielä käy..kova auto-fani..hänen eka sanakin oli auto ..muutamia sanoja sanoo tuon auton lisäksi.maitoallergia on helpottanut ilmeisestikin kun sietää tavallisia jugurtteja ja jätskii =)
 
Meillä neiti tykkää käydä kaupassa, mutta saadaan joka kerta keskustella että istutaan kärryssä eikä juosta! Auto- tai seniorikärryt on mukavimmat istua =)
Syö itse yleensä aina, viikonloppuna kun oli serkku 1v hoidossa ja sitä jouduin syöttämään niin halusipa sitten tyttökin että häntä kanssa =)
puhua pulputtaa tosi paljon sekä selvää Suomea kuin siansaksaakin! Kaamea papupata!
Kiikkumisesta on tykännyt pienen ikänsä, nyt oppi juuri ottamaan pienet vauhdit sekä sivuittain että oikein päinkin keinussa, kiikkuukin paljon tossa takapihan terassilla. Kärpäsiä ja muitakin hyönteisiä pelkää! Ja koirat on kiva katsella mahku kaukaa =)
Tänään juuri käytiin testaamassa kylpylä, niin olipas tosi mukavaa! on vesipeto! Tykkää käydä kylvyssä ja uimassa.
Mites, onko teidän muiden pienet olleet jo P-hoidossa? meillä tyttö aloitti 11kk ikäisenä ja lopetti nyt kesäkuun lopussa, tykkäsi kovasti olla hoidossa, hoitopäivät oli suurimmaksi osaksi n6tuntisia.
Vielä neitosesta mainitakseni, omistaa oman huoneen, nukahtaa sinne illalla hyvin ,mutta viipottaa/haetaan viereen jollain aikaa yöstä kun herää, jatkaa heti uniaan vieressä, saa nähä millaisiksi yöt menee jahka vaavi tulee?
Riquli: millainen teidän kakkajumppa on? mielenkiinto heräsi ;) Tuoko Helpotusta kakka ongelmaan??
 
[/b]Tere taas!
Meillä nukkumaanmeno on alkanut hieman takkuaan, mutta kun unenpäästä saadaan kiinni, niin kiltisti nukkuu omassa huoneessaan yönsä (pitäisköhän koputtaa puuta?).
Tuli tuosta siansaksan puhumisesta kanssa mieleen, että varsinkin jos tv:stä tulee jotain espanjankielistä (tai jotain muuta kuin engl.), niin meillä poika alkaa mongertaan jotain siansaksaa ;)
 
myymä
Meillä neiti syntynyt huhtikuussa 05 :) Oikein on iso ja reipas tyttö on :) Vaipasta on päästy lopullisesti eroon mikä helpottaa äidin mieltä suunnattomasti. Vaipasta pääseminen tapahtui niin helposti että itsekin oikein ihmettelen. Kiitos kuitenkin päiväkodille, joka teki asiassa aloitteen. JA nyt kun olisi pikkukakkonenkin tuloillaan niin onhan se aina helpompaa kun on vain yksi vaipallinen perheessä sitten kerrallaan :p
Tyttö puhuu jo kovasti selkeitä ja pitkiä lauseita mikä myöskin ihmetetyttää äitiä. Joskus sitä oikein havahtuu miten sitä onkin aliarvioinut tytön kehityksen ja osaamisen kun hehkuttaa vaikka onnistuntutta palapeliä, niin monet sanovat että "juu kyllähän nuo jo osaa" :p Kai sitä pitäis antaa tytön vain toteuttaa itseään enemmän :)

Onko teillä muilla pikkukakkosia ja kolmosia jo ja minkälaisia ikäeroja? Kenties tulossa? Kertokaa tuntemuksia ja kokemuksia kiitos :) Meillä ikäeroa tulossa 3 vuotta ja vähän jännittää miten mahtaa käydä ;)
 
Meillä myös neiti syö itse ja mielellään syöttää myös pienempiä kavereitaan toisinaan :LOL: . Tykkää kaikista eläimistä, mitä pienempi sen parempi; nyt on tullut hieman varovaisuutta isompia koiria kohtaan, varsinkin jos ei ole tuttu koira. Hämähäkit on meidän neitin suosikkeja.

Meidän neitonen jutustelee paljon (hiljaista hetkeä on vaikea löytää ) ja tykkää laulamisesta tosi kovasti. Neiti ei oikeastaan puhu siansaksaa enää paljoakaan, lähinnä silloin jos pelleilee jotain tai leikkii vauvaa.
Päivähoidossa ei ole ollut, eikä ole menossakaan vähään aikaan, jos suunnitelmat pikku-kakkosen suhteen onnistuvat :D .

Neiti nukkuu omassa huoneessaan ja tällä hetkellä myös pysyy siellä aamuun saakka. Meillä myös muutaman kk:n ravaili yöllä meidän huoneeseen kun heräsi, mutta kun kiellettiin tulemasta sänkyymme ja passitettiin tiukasti omaan huoneeseen niin siellä on pysynyt. Nyt on jopa tehnyt useampana aamuna sen, että kun herää isin lähtiessä töihin, niin jää omaa huoneeseen leikkimään eikä tule edes herättämään minua :D jee, kerrankin saa nukkua rauhassa...!

tirppis: Tosta kakkajumpasta, elikkä juostaan kilpaa sisällä/ulkona, sitten kyykkyleikkejä ja lopuksi vielä tanssitaan neitin mielimusiikin tahtiin. Toi juoksukilpailu on oikeestaan kaikkein tehokkain.
myymä meillä kuumeillaan pikku-kakkosta ja itse olen pitänyt tota 3 vuoden ikäeroa ihanteellisena ainakin meille.
 
Mahtuuko vielä mukaan? Meillä on 19.7.05 syntynyt poika jonka kanssa arki on ollut aikamoista rumbaa. Pojalla on laajat allergiat ja astma. Nyt alkaa jo helpottaa, korvatulehduksia ei ole joka kuukausi eikä osastojaksoja astmankaan takia. POjalla on kaksi isompaa siskoa, esikoistyttö menee 3. luokalle ja toinen menee eskariin.
Poika on pienikokoinen, 82cm ja 12kg, mutta toivon hartaasti että hänestä kasvaisi vielä miehenmittainen =)
Sanoja pojalta tulee paljon ja kolmisanaisia lauseitakin. Traktorit, rekat ja muut pyörillä liikkuvat esineet on kivoja. :heart:
 
Täällä ois 07/05 syntynyt neitokainen. Kovin on yhtäkkiä isoksi tytöksi kasvanut ja okeillaan nyt mitä kaikkea ne isot sitten saa tehdä :) Elikkäs pientä kapinaa ja yhteenottoja arkeemme kuuluu. Pääasiassa kuitenkin helppo ja erittäin itsenäinen lapsi.
Vaipat jääneet pari kuukautta sitten pois kokonaan. Kovavatsainen myös täällä. Luumulla ja leseillä ollaan yritetty pärjätä, mutta lääkäri suositteli pieniä määriä levolacia. Katsotaan joudutaanko se sitten aloittamaan.
Pieni kokoinen on tämä meidän tehopakkaus, reilut 9kg ja pituutta 82cm. Mutta kasvu tasaista joten emme huolestu :D
Pikkukakkonen on meille parin kuukauden päästä saapumassa ja tyttö vauvaa innolla (ainakin vielä) odottelee ja äitin masulle juttelee.
 
Tuli tossa mieleen, kun Tipunen ja lillmam laittoivat lastensa mittoja, että entäs muut, mikäs kokoisia ovat?

Meidän viimeeksi itsemitattuna otetut mitat ovat n. 86 cm ja 10,2 kg ja ikää siis on 2,5 v.

lillmam meillä myös ollut ruoka-allergioita sekä atooppinen iho, mutta allergiat helpottivat 1,8 v - 2 v välillä kokonaan pois :wave: . Toivottavasti rupeavat myös teillä pikku hiljaa helpottamaan.
 

Riquli ja pikku-neiti 02/05
Tirppis ja pikku-neiti 02/05
Hilbert ja pikku-mies 05/05
Poikienäiti ja pikku-mies 11/05
Myymä ja pikku-neiti 04/05
Tipunen ja pikku-mies 07/05
Lillmam ja pikku-neiti 07/05
Mimmikaroliina ja pikku-mies 02/05
Äitee2 ja pikku-mies 03/05
Venla-05 ja pikku-neiti 01/05


Ja kaikki muutkin ovat tervetulleita mukaan.... =)
 
Heippa,löysinpäs tälläisen pinon täältä,olen etiskellytkin.

Elikkä meillä on 03/05 syntynyt poika jolla on keuhko-astma,vilja- ja maitoallergia sekä muutama muu ruoka-aineallergia,atooppinen ihottuma on myös.Pojalla on kokoa 10.5kg ja 86cm paino on laskenut pari kiloa juhannuksesta kun joku uusi allergia vaivaa mutta kun ei ole tietoa että mikä.

Puhetta ei paljoa tule,muutama yksittäinen sana välillä vahingossa kaksi sanaa peräkkäin,kuivaksi oppi melkein mutta maha on sen verran huonossa kunnossa että vaippa on pakollinen tällä hetkellä,pitempiä osasto jaksoja ei ole ollut pariin kuukauteen mutta yön yli ollaan oltu muutama kerta.

Meillä on esikko 03/02 ja pikkukolmosta haaveillaan,oli jo tuloillaan mutta ei ollut valmis vielä meille tulee,km oli viimekk.

Siinäpä pojasta jo varsin kattavasti tietoa =) (varoitan että olen kova puhumaan ja kirjoittamaan,mutta yrittäkää kestää jos meijät tänne huolitte)
 
Miten te olette saaneet nuo poikalapsenne kuivaksi??? Kun tuo meidän kaveri ei _ todellakaan_ menis tuohon potalle. Tytöt ovat tässä vaiheessa olleet jo yökuivia. Ja tuon miekkosen kanssa vaan taistellaan edes siitä että vaippa olis pois kaksi tuntia... Vai oonko mä sitten liian lepsu kun pojalla on muutenkin rankkaa kaikkien lääkkeiden ja lääkärissä käyntien kanssa :ashamed: ?

Tänään on pojan virallinen syntymäpäivä ja olin tehnyt hänelle riisipipareita aamupalaksi. Olisitte nähneet kuinka onnellinen tuo pieni ihminen oli!! Saako syödä, kysy hän... :heart:
 
pottailtiin vaihtelevalla menestyksellä, kakkaa ei suostunut tekemään pottaan. Toukokuussa otin sitten vaipan pois, sovittiin että saa polkutraktorin kun oppii päiväkuivaksi. Ekana päivänä 3 vahingoa, sitten 1 ja 1 ja nyt kuiva aivan sattunnaisia haavereita lukuunottamatta. Polkutraktori miehellä on ja kärryn saa perään, kun oppii yökuivaksi. Nyt 3.na yönä herännyt pissalle eli aamulla on ollut vaippa kuiva. :D Halu on pojalla kova!
 
:wave: täältä ja ilmottauduttais mukaan. Meillä tyttö 01/05. Pikkukeskosena synty, la olis ollu huhtikuun lopussa. Hyvin on kasvanut. Tultiin juuri 2,5v neuvolasta ja mitat oli 11,2kg ja 86,8cm. Sanoja tulee jonnin verran, mutta sitä siansaksaa enimmikseen. Päiväkuiva on, vaippa päikkäreillä ja yöllä. Kakan suostuu tekemään vain vaippaan. Hänelläkin kova vatsa ollut vauvasta asti, eli en edes tällä hetkellä yritä patistella potalle. Ketterä tyttö on kun mikä. Kiipeilee joka paikassa, kuperkeikka onnistuu ja terkkarikin käski viemään heti vaan kun mahdollista jumppiin ja urheilukouluihin yms. Eläimistä tykkää todella paljon, ötököitä kammeksuu. Karvat ja pölyt ovat oksetusta neidille. Minne vain kylään mennään, niin kaikki paikat luututaan ja ilmoitetaan jos pölyä löytyy.

Joku kyseli hoidosta. Meillä neiti ollu reilu vuoden ikäsestä perhepäivähoidossa, ja tykkää todella. Nyt kesän oltu kotona, joten syksyllä taas varmaan aluksi vaikeaa.

Pikkukakkosta yritetään kovasti tehdä, ja toivon että tuo neidin uhma olis vähän helpottanu kun raskaus alkais.

Vielä vaippa-asiasta, vaippa ollut kyllä kuiva jo monena kertana nukkumisten jälkeen, että eiköhän kohta jätetä sekin pois.

Tutti ja nukahtamispullot jätettiin tossa viikko sitten, ja nukkumaan meno onkin ollut todella hankalaa. Noin 2h huutoa kuuluu, ja sängystä poistutaan.
 
Tipunen meillä toi poika oppi kuivaksi kun otti mallia veljestä mutta tällä hetkellä maha on siinä kunnossa että vaippa on pakollinen varuste muuten mein talossa haisis aika :x
Meillä kanssa poika tykkää riisipipareista ja tattarikakuista ne on suurta herkkua ja onnittelut pojalle :flower:

Venla-05 meilläkin nukahtamis ongelmia oli mutta on nyt helpottanut poika nukahtaa muutamassa minuutissa mutta ne yöt on ihan kauheita välillä herätään 10krt yössä joten oma uni jää 3-5h yössä ja näin on menty muutama kuukausi tällä hetkellä.

Pojalla on nyt kauhee minä ite vaihe ja hermo menee heti jos ei osaa ja siihen lisäksi uhma,välillä on kyllä itellä hermo kireellä mutta onneksi ohi menevästi,tänään poika sanoi muutaman sanan peräkkäin: Hei Hei,aja hiljaa ei tosin noin selkeesti mutta ymmärrettävästi.
 
Meillä neiti 05/05. Itsepäinen kun mikä, vaikka viimeksikin kaupassa oli oikein mukavaa ajella autolla, kunnes auto piti jättää ja ilmoitti et hänen auto. Suostuttelemalla sain ulos kaupasta, mutta sit lopetti kaiken keskustelun; huusi, ja yritti karkuun. Väkisin piti autoon kantaa ja kaikkensa vastaan laitto. Lopulta kun päästiin autoon ja vyöt kiinni ilmoitti yht äkkiä tyynen rauhallisesti; äiti istuu tonne ja näytti etupenkkiä. Meillä pyritään itse jopa solmimaan nauhat. Pitkästä aikaa vasta suostuttu potalle, joten vaipoissa ollaan täysin tarkoitus olisi kesälomalla kokeilla tuota kuivaksi opettelua. 2v neuvolassa oltiin 80,4cm ja 10kg. puhua pälättää, vaikkei aina oikeen selvää saa. Kärpäset ts. pääkärit saa meillä kyytiä kun neiti niitä lätkällä metsästää pitkin huushollia ja hyvällä menestyksellä, joten ei edes ne ole häirinneet meidän yöunia. Tosin neiti muuten on vähä uninen. Imetettyäkin tuli viime viikkoon asti, mutta hyvin on siitäkin vieraannuttu. Jatkoja kaikille =) =)
 
Pinokkio: Mikä päivä teidän neiti on syntynyt? Meidän herra on 19.5.
Poika painaa n. 13 kg ja olisikohan 85 cm pitkä.
Kaikki eläimet, oli sitten isoja tai pieniä hyönteisiä, kiinnostaa älyttömästi. Tökkii pihalla kaikenmaailman muurahaisia ihan innossaan -ei siis ole äitiinsä tullut ;)
Meillä yritetään myös vaipasta eroon. Aika hyvin on mennyt, tosin nukkuessa ja kauppareissuilla on vielä vaipat. Itse pitää kysellä jatkuvasti, tarviiko mennä potalle, poika kun ei itse ilmota millään, että olisi hätä..
Poika on kyllä niin lellitty ja molempien sukujen silmänterä, että saas nähdä, kun nyt aletaan yrittään pikkukakkosta, että miten käy, sitten kun joskus se vauveli tulee..
Ihanaa viikonloppua kaikille..
 

Yhteistyössä