2,5v kehityshäiriöinen lopetti juomisen??

Moi!
Meillä 2,5v poika jolla todettu laaja-alainen kehityshäiriö ja vaikeahoitoinen epilepsia. Ukkeli ei vieläkään kävele, konttaamalla mennään, ei pureskele ruokaansa, juo vain lämmintä maitoa tuttipullosta.
Reilu viikko sitten sairastui nuha/kuume/yskä-tautiin ja räkää valuu edelleen, Siinä samassa kieltäytyi kokonaan juomasta??? Syö kyllä jo normaalisti, mutta ei suostu ottamaan pulloa edes suuhunsa enää. On koitettu hyvällä ja väkisinkin tuputettu, mutta rimpuilee ja huutaa pää punaisena.. Tuttia imeskelee kyllä ja happi kulkee hyvin nenän kautta. Nokkamukistakin koitettu maitoa ja vettä. Muutaman hörpyn saa menemään, mehua/limua ei juo, ei ole suostunut koskaan juomaan.
Pissaa tulee 4-5kpl päivän aikana ainakin toistaiseksi ja pikkumies touhuilee touhujansa melko normaalisti.
Huolestuttaa vaan kovasti tuo päivittäinen nestemäärä, jää melko pieneksi, lähes olemattomaksi..

Onko kenelläkään vastaavia kokemuksia ja kuinka teillä tilanne eteni???
:'(
 
Ei ihan tuollaista mutta tällä down-lapsella jolla yleiskehitys on ollut hidasta (lähti kävelemään 3v10kk, ei vielä liki 5v puhu mitään, viittomatkin vähentyneet jne) on aina juomispuoli ollut heikompaa vaikka onkin ollut hyvä syömään.

Varsinkin pienempänä kun tuttipullolle ei oppinut ja nukkamukinkin kanssa oli vaikeaa, sairastumisten yhteydessä juominen jäi vähälle. Keiteltiin sitten kaikenmaailman vellejä maitoon niin löysiksi että saisi siinä nestettä. Jossain välissä kelpasivat nuo mehusopat, mutta sitten nekin jäi pois. mitkään mehut tai makeat juomat ei käy, juo käytännössä ainoastaan maitoa ja vettä, kipeänä nuo ei meinaa maistua.

Onneksi sairasteluiden pahimmat vaiheet ovat menneet suht nopeasti ohi eikä ole kerennyt sen puolesta menemään huonompaan kuntoon. Varsinkin silloin kun oli pieni ja "alipainoinen" muutenkin niin kyllä nuo sairastelut ja nesteytys-puoli huolettivat. :/
 
Hei!
Tuli vaan mieleen, että osaako lapsi juoda pillillä? Meillä, kun joskus ei ole juomapuoli esim. maito innostanut ja kun on laitettu pilli mukiin, onkin maito mennyt kaikki. Jos lapsi suostuu syömään esim. mehujäätelöä, siitäkin saisi nesteitä. Meillä autistiset piirteet omaava tällä hetkellä 3 v 8 kk ikäinen poika. Meidän juttua voit lukea alempaa minun aloittamastani ketjusta.
 

Yhteistyössä