2,5 vuotiaan kengän koko?

Niin elikkäs minkä kokoisia teidän 2,5 vuotiaiden kengät suunnilleen on?Mietin täällä,että uskaltaisinkohan ostaa tolle meidän kuopukselle nyt alesta kengät ens talveksi.Oletteko te tehneet niin ja onko osunut koot sitten kohdilleen?
 
mä en ostaisi valmiiksi, on tosi vaikee sanoo miten kasvaa.
meillä 1v9kk ikäiselle ostin just talvikengän villasukkavaralla kokoa 27 (kenkäkaupasta myyjän avustuksella) vaikka syyskuussa ostaessa riitti koko 23. Niiin ja ensikenkä viime maaliskuussa oli kokoa 21 eli kasvanut 10kk:ssa ainaki 5 kokoa
 
Lasten kenkiä myyvänä voin sanoa, että kengän koko voi vaihdella n. 4-5 numeroakin, eli jos yhdellä on kenkä 23, voi se toisella olla 28 saman ikäisenä. Jalan koko ei edes ole suoraan verrannollinen lapsen muuhun kokoon, eli isolla lapsella voi olla pieni jalka ja pienikokoisella lapsella isot jalat.

Mittaa lapsesi jalka nyt niin, että laitat lapsen seisomaan paperin päälle ja piirrät mahdollisimman tarkasti ja kynä suorassa jalan koon. Ota tämä piirros mukaan kun menet niitä kenkiä ottamaan. Talvikenkään jätetään 1,5-2 cm käynti- ja kasvuvaraa ja lapsen jalka kasvaa n. 2 cm/vuosi. Eli jos otat nyt n. 3,5-4 cm ylimääräistä siihen kenkään, pitäisi sen olla ensi talvena sopiva. PITÄISI! Vannomaan ei tokikaan voi mennä.
 
Lisään vielä, että eri valmistajien kengät on niin eri kokoisia ja mallisia, että sama kokonumero voi toisessa kengässä olla jopa 2 cm pidempi kuin toisen valmistajan kengässä, eli kokoa ei voi suoraan verrata keskenään.
 

Yhteistyössä