1v. päiväunet siirtymävaihe

  • Viestiketjun aloittaja faktahomma
  • Ensimmäinen viesti
faktahomma
On ollut aikaisemmin tällä palstalla kirjoituksia 1v. päikkäreistä yhdet vai kahdet. Meillä 11 1/2 kk ikäinen poika. Pikku hiljaa yritetään saada yksille päikkäreille. Eilen se onnistui hienosti. Heräsi klo 6 ja päikkärit klo 12.00 - 14,10 ja yöunille klo 20. Tiedän että unta olisi pitänyt olla ainakin tunti enemmän. Eli yö meni aika
tavalla pojan heräillessä muuten on nukkunut koko öitä heräämättä tai kerran heräilyt. Eli oliko teidän mielestänne liian
radikaalia kun poju yleensä meni n. 10-10.30 ekoille unille ja toisille
15 maissa ja nyt suoraan klo 12. Mikä avuksi. Kertokaa miten olette
saaneet hivutettua ne toiset unet pois ja siirryttyä yksiin päikkäreihin. Elokuussa hoitoon ja siel nukut. yhet päikkärit.
 
Meidän pojan kanssa tehtiin vuoden iässä silleen, että oltiin kotona aamupalan jälkeen - laittelin pyykkejä ja täytin astianpesukonetta, järjestelin paikkoja rauhassa ja poika leikki.

Sitten kun poikaa alkoi nukuttaa, mä saatoin antaa sille vähän välipalaa, esim. omenaa > piristy vähän.

JA yleensä sen jälkeen lähdettiin ulos. EI pitkälle lenkille rattailla, mutta johonkin niin että väsy unohtu taas hetkeksi.

Sitten kun väsy alko taas painaa, tultiinkin jo kotiin > syötiin lounas ja se taas vähän piristi. Lounaan jälkeen sitten olikin ihan hyvä mennä goisimaan.

Ilta nukkumaan meno muuttui silloin vastaavasti aiemmaksi.

Pidin aina pieniä välipaloja mukana, esim. rusinaa, joista poika sai uutta potkua ja iloa kun olis tehnyt mieli jo nukkumaan.

JA liikkeelle lähtö "oikeaan aikaan" tekee myös tehtävänsä. JOskus se voi olla vaan mennä käymään postilaatikolla yhdessä tms.

Eiköhän se rytmi teilläkin käänny kohtra puoleen... :)
 
pia
Meillä kanssa 11kk poitsu,eikä kiirettä siirtyä yksiin päikkäreihin kun nukkuu yöt kuitenkin ihan hyvin vaikka kahdetkin päikkärit (11-12 ja 15-17,nukkumaan 20-21,herää 7)).Itse olen sitä mieltä ettei tartte liiana aikaisessa vaiheessa siirtyä yksiin päikkäreihin.Ymmärrän jos on esim.menossa päivähoitoon ja pitää tottua samaan rytmiin kuin muutkin lapset.Mutta näin kotihoidossa antaisin nukkua rauhassa kun nukuttaa.Näin ainakin meillä. :)
 
Meillä poika jätti aamupäivän unet oma-aloitteisesti pois. Ei suostunut nukahtamaan, vaan kukkui ja riekkui sängyssä, joten kokeilimme yhden pysähdyksen taktiikkaa. Siirsimme päiväunet puolenpäivän aikoihin. Alussa (silloin n. 10 kk) poika nukkui illalla pienet noin vartin unet kuuden maissa, joilta sitten hellästi herättelimme, etteivät yöunet häiriinny. Nykyisin (1v 1kk) menee nukkumaan puolenpäivän maissa silloin kun väsyttää ja hyvin on pärjätty yksillä unilla.
 

Yhteistyössä