1v.lapsen päiväunet??

  • Viestiketjun aloittaja äippä 79
  • Ensimmäinen viesti
mammamamu
Meillä ainakin toimii edelleen hyvin, kun neiti menee partsille nukkumaan päikkärit. Nukahtaa 90%sesti suhteellisen pian ja ilman hyssytystä/itkua. Neidillä ikää 1v2kk =)
 
Mitä jos vähän myhäistät, sitä vaan, ettet liian pirteenä laita...?

Meillä toimii niin, että sanon että nyt mennään nukkumaan, sitten laitan pojan sänkyyn ja menen siihen viereen lattialle patjalle, muka nukkumaan. Käännän selän ja sanon että äitikin nukkuu jo. Yleensä alkaa tekemään nukkumista ja nukahtaa näin 5 minuutissa. Sitten hipsin pois. :)
 
Meidän 1-veellä on myös säännöllinen rytmi ja pidän pojan hereillä aamupäivän ja on puolenpäivän aikaan niin väsy, että nukahtaa sänkyynsä yleensä 10 minuutin sisään. Vielä vähän aikaan sitten nukuttaminen oli kauheaa rumbaa ja huudattamista, yritin silloiin selvästi laittaa liian aikaisin nukkumaan. Nyt nukkuu yhdet päikkärit ja illalla on myös niin väsynyt ettei juuri tarvi unta maanitella. Kokonaisunimääräksi tulee kuitenkin 13-14 tuntia päivästä riippuen.
 
Miili harmaana
Kirjoituksesi perusteella mäkin sanoisin, et ei vaan oo tarpeeks väsyny. Meilläkin jossain puolen vuoden paikkeilla nukuttaminen oli hirveetä huutoa. Sit kokeilin et mitä tapahtuu, jos en laita lasta nukkumaan ... no alku oli tietysti aika epämääräistä, mut nyt toimii, on toiminu jo kauan. Eli laps saa leikkiä niin kauan kun jaksaa. Sit kun jalat ei enää pidä tai tulee turhia itkuja niin sänkyyn ja nukahtaa parissa minuutissa. Päästään molemmat helpolla. Samoin illalla, paits puol ysi pienen pitää olla normaalisti sängyssä, mut sitä ennen sänkyyn vasta kun leikki ei enää maita. Kokemuksesta kyllä tiedän et uniasiat on jokaisella erilaisia eikä kaikki neuvot päde kaikilla, mut tää on meidän tapa nukkua. Laps 1 v 3 kk. :hug:
 
Myöhäistä unia! Meillä typy 19kk herää noin 8, päikkärit 1h-2h noin klo 12-13 alkaen. Herätän lapsen kahden tunnin nukkumisen jälkeen ja lapsi menee nukkumaan 21 aikaan. Pienet heitot on toki alusta asti sallittuja tilanteen mukaan, mut meillä ollaan totuttu säännölliseen rytmiin ja nukahdetaan lähes aina nopeasti.
 
Mii
Meillä toimii myös suht säännöllinen aamurytmi, johon kuuluu paljon leikkiä ja ulkoilua. sitten sisälle, syömään ja uni alkaa yleensä tulla jo ruokapöydässä. Meillä ainakin tuo ulkoilu, ilmalla kuin ilmalla, auttaa.
Ja unet omassa sängyssä, rattaisiinkin nukahtaa helposti, mutta unet jäävät tunnin mittaisiksi.
 
äippä 79
No Kyllä Poika Tähän Asti Menny Huutamatta Nukkumaan,Mut Kun Tuli Toi 1v.Mittariin Ni Alko Huuto Ja Väsynyt On,Mut Eipä Malta Käydä Nukkumaan : ( Ollaan Nyt Muutama Päivä Huudatettu(käyty n.5min.Välei Kattoos Ja Laitettu Peitto Pääl Ja Tutti Suuhun Ni Noin 1-1,5h Huutaa Ja Sit Nukahtaa!)!Alkaa Olee Äippä Ja Iskä Pikkasen Väsyjä ; ( No Kait Se Viimeistää Murrosiäs Nukkuu Taas ;) Kiitti Kuitenki Vinkeistä Kaikille :)
 
Ettei ois poskihampaita tulossa...? Meillä kans isäntä 1,3 v nukahtanut tähän päivään asti yksikseen ja mukisematta omaan sänkyyn sekä päivä- että yöunille.

Nyt kaks viikkoa huutanut kun puukkoa tungettais keuhkoihin aina kun nukkumaan pitäis käydä :( Ja kas kas...tänään huomasin että kaksi isoa poskihammastahan sieltä pilkottaa!
 
Meillä lapsi nukahtaa viereen. Äiti tai isä menee pötköttelemään viereen, kunnes nukahtaa. Sitten nostetaan lapsi omaan sänkyyn. Joskus joutuu pitämään tiukemminkin kiinni, kun toinen esittää äänekkään vastalauseen nukkumaan menosta, mutta kuten aiemmin sanottu, lapsihan ei päätä tässä vaiheessa nukutaanko vai ei. Joten antaa periksi jossain vaiheessa ja nukahtaa sitten helposti.
 
Onko oppinut juuri uusia taitoja? Meillä mennyt aina nätisti nukkuun, nauraa ja kipittää sängylle kun mainitseekin. Mutta kun oppi seisoon, ei millään malttanut käydä maate, silloin huudettiin ja valvottiin. Saman jos oppinut juuri käveleen, ei ehkä malta käydä nukkuun vaikka olisi miten väsynyt.
 

Yhteistyössä