1v kanssa ei voi tehdä MITÄÄN, kun se syö KAIKEN

  • Viestiketjun aloittaja mitähän sitten tehtäis?
  • Ensimmäinen viesti
mitähän sitten tehtäis?
paitsi ruokansa :p . Ei voi askarrella, kun pitää syödä muovailuvahat ja värikynät, ei voi mennä hiekkalaatikolle, kun mättää hiekkaa suuhunsa. Lattialta kerää kaikki roskat ja hiekan muruset mitä vaan löytää ja syö nekin. Repii lehdet, paperit, pahvit ja muut silpuksi ja - yllätys yllätys - työntää suuhunsa. Puree sormeen, jos yrittää ottaa jotain pois suusta. Ei usko, jos kieltää sanallisesti. Onkohan tolla lapsella jotain vikaa? Pica? Vai onko jollain muulla samanlaista? Kaikki muut tuntuvat jo askartelevan ja leikkivän hiekkaleikkejä nuorempienkin lasten kanssa...
 
.
1v on aika laaja käsitys, siinäkin voi olla vuoden eroja, mutta kyllä meidän tyttö samanlainen on, eikä tulisi mieleenikään askarrella sen kanssa, toisaalta enpä ole kuullut että monet muutkaan vielä näin pienen kanssa askartelee, vasta lähellä sitä kahta vuotta jotain pieniä askarteluja.
 
No ei oo vikaa, oraalivaihe on vielä hyvinkin hedelmällinen tuossa kohtaa... :)
Kyllä se siitä helpottaa. Miun 1v8kk poikaa ei ole vielä kukaan saanut leikkimään hiekkalaatikolla, askartelua voisin oikeastaan vasta nyt alkaa harkitsemaan ja piirtäminenkin jätetään suosiolla vielä odottamaan :D. Tehdään muita juttuja.
 
Hei, meillä oli esikoisen kanssa ihan samaa. Ei ollut kivaa ulkonakaan, kun piti puolen metrin päässä seurata että ehti kädestä nappaamaan kiinni kun yritti koko ajan syödä kaikkea.

Meillä tuo loppui joskus 1v3-1v4kk iässä.

Kuopus laittoi kans asioita suuhun, mutta se oli sellaista normaalin tuntuista. Esikoinen kun tosissaan söi IHAN kaiken ja KOKO AJAN.
Ymmärrän huolesi, muakin mietitytti että onko se ihan normaalia. Mutta ihan normaali 2v7kk toi on nyt =)
 
Huono(ko) äiti
Meillä poika 1v 8 kk ja meillä EI askarrella eikä meillä leikitä muovailuvahalla :) Kai tuo vielä kerkeää, luulisin ;)
Piirtää kyllä mielellään ja sitä meillä tehdäänkin. Useinmiten kynä kyllä lipsuu paperista, minkä voi huomata varsin hyvin keittiönpöydän pinnasta :)
 
hih
Meilläkin tyttö oli varmaan 1v3kk kun vasta sen jälkeen pystyi edes harkitsemaan jotainpiirtämistä yms. Nykyään 1v4kk on oikein innokas piirtämään ja liimailemaan tarroja, ja toi jälkimmäinen on ihan ehdottoman mukavaa hommaa.Kaikki tarrat vaan päälleikkäin paperiin :D
 
vieras
Niin se menee. Kehotan tuossa vaiheessa keskittymään leluihin, joita saa huoletta maistella :) Rakennelkaa vaikka palikkatorneja tai leikkikää vesileikkejä ammeessa. Ulkona voi keinua tai mennä liukumäkeen. Ja toki niitä hiekkaleikkejäkin voi kokeilla ja miksei jotain askartelua (käytä väreinä vaikka värjättyä jugurttia), mutta tosiaan, kyllä ihan kaikki menee suuhun...
 
hei
Kyllä meilläkin syödään AIVAN kaikki, mutta ei haittaa leikkejä. Lehdillä leikitään niin, että äiti vahtii. Jos ja kun alkaa mennä suuhun, äiti estää. Leikitään piilosta, ota ja anna -leikkiä. Ja kaikilla leluilla, joilla saa leikkiä = saa mennäkin suuhun. Suun kautta lapsi oppii, joten suuhunkin on annettava laittaa.

Meillä on keinuhevonen ja potkutteluauto. Ne on ihan must. :D Täysiä hittejä molemmat.
 
veras
Se on ihan normaalia. :D Meil on kans tollanen pieni turpaimuri joka syö ihan kaiken. ja on NOPEE. Ei meinaa perässä pysyä ja anoppilassa oli jostain löytänyt kissan hiekka-astian ja söi sitten sieltäkin. :(( Ja kaikki mahollinen pieni menee suuhun aina. Mut on onneks vaan ohi menevä ikäkausi.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja TreÄiti:
Vaihda muovailuvaha taikataikinaan, värikynät myrkyttömiks yms. Lapset ovat laittaneet maailmansivun kaiken mahdollisen suuhunsa ja silti vaan täällä hillutaan :LOL: Rentoudu.
Meillä lapsi muuten veti estoitta myös taikataikinaa. Joten muovailut aloitettiin vasta, kun tuo kaiken maistaminen vähentyi (=yli kahden vuoden iässä).

 
niinkin voi käydä
Entäs jos lasta ei kiinnosta minkään maailman omat lelut? Ja sattuu olemaan vielä allerginen kaikelle mahdolliselle, että saa tosissaan vahtia, mitä sinne pieneen suuhun vilahtaa. Meillä näin, lapsella ikää 14kk.
 

Yhteistyössä