"150 hehtaaria kaadettua metsää, 23 000 kuutiota betonia ja 3 200 tonnia teräspaaluja – näin nousi 56 tuulivoimalan puisto Pohjanmaalle"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
vierailija
"Sementin valmistus on suurin ihmisen aiheuttamien CO2-päästöjen lähde"


Muka ilmastoystävällistä tuulivoimaa...
 
vierailija
Pjelaxin tuulipuiston 56 turbiinin nimellisteho on yhteensä 380 megawattia. Tavoitteena on, että uusi tuulipuisto Pohjanmaalla Närpiössä ja Kristiinankaupungissa tuottaa vuodessa noin 1,1 terawattituntia sähköä.

”Se vastaa noin viittä prosenttia Suomen tuulivoimatuotannosta”, sanoo Heikki Siniharju, Fortumin tuuli- ja aurinkoliiketoiminnan teknologiajohtaja.

Pjelaxin tuulipuisto on Fortumin ja sähköyhtiö Helenin yhteinen hanke, jonka ne julkistivat vuonna 2021. Rakentaminen alkoi tammikuussa 2022 ja viime viikolla, toukokuun puolivälissä 2024 vietettiin tuulipuiston avajaisia.


Hienoa!
 
vierailija
Suomessa on metsää yli 20 000 000 ha. Voi sitä nyt 150 ha kaataa tuulivoimalan tieltä.
Mieti, kuinka paljon tilaa käytetään muun turhan takia (automarketit parkkipaikkoineen, ydinvoimala loppusijoituksineen, saati sitten sademetsää kahvin, kaakaon ja pihvilihan tieltä)
Olkiluodon ydinvoimalat mahtuvat saman kokoiselle tontille mihin mahtuu vain yksi tuulimylly ja Olkiluodon ydinvoimalat tuottavat jatkuvaa tasaista tehoa 50% Suomen kaikkien tuulimyllyjen teoreettisesta maksimitehosta.

Tänäänkin pelkästään OL3 tuottaa enemmän sähköä kuin kaikki tuulimyllyt yhteensä.


 

Yhteistyössä