...

Hei,

Suosittelen ehdottomasti =) ! Oltiin Malcesinessa kesällä 2005. Maisemat mahtavat ja liikkuminen helppoa. Gardajärveä voi kierrellä veneellä kohtuu hintaan. Itse käytiin Limonessa ja Rivassa. Kannattaa myös käydä Monte Baldon huipulla, ylös pääsee köysiradalla tai miksei vaikka patikoiden, sama alas päin. Itse pelkään kaikkia "hiihtohissejä" ym. mutta olisin kyllä katunut jos olisin kyydistä jäänyt. Ylhäällä voi varautua viettämään vaikka koko päivän. Muutama ravintolakin ylhäältä löytyy, joten hiukopalan mukaan ottaminenkaan ei ole tarpellista. Säät saattaa vaihdella nopeastikin ja ukkonen on mitä mahtavin osuessaan kohdalle. Me oltiin heinakuun puolessa välissä ja lammintä oli, mutta pari ukkosta myös, tosin ne tulivat illalla. Paikka ei ole mikään rantalomakohde, mutta altaalla voi hyvinkin aurinkoa ottaa. Me vuokrattiin auto ja käytiin sillä Venetsiassa. Rautatiet toimii hyvin, joten nyt kyllä menisin ennemmin junalla.

Ehdottomasti siis Italiaan =) !
 
Suosittelen kaikella lämmöllä Gardajärveä. Olen viettänyt alueella muutama vuosi takaperin aikaa niin työn kuin lomailun merkeissä, ja viehtynyt seutuun todella paljon.

Itse tykkään eniten järven pohjoisosasta eli Riva del Gardan, Torbolen ja Malcesinen kylistä/kaupungeista. Kaikki ovat ihania ja välimatkat niiden välillä pienet, joten paikallisbussilla pääsee kulkemaan niiden välillä ja muihin lähikyliin (esim. Arco) kätevästi ja edullisesti. Etenkin Rivasta ja Torbolesta pääsee kivasti bussilla Roveretoon, jossa on lähin juna-asema. Juna menee hujauksessa Veronan suuntaan, jossa voi vaihtaa sitten Milanon, Venesian tai Bolognan suuntaan meneviin juniin. Veronaan kyllä pääsee tosi kivasti bussilla Rivasta Malcesinen kautta Veronaan ja järven eteläpuolen kyliin.

Viikon loma on sen verran lyhyt, että suunnittelisin sille yhden kaukausemman pistäytymispaikan eli esim. Verona tai Venetsia, jonne pääsee julkisilla ja sen lisäksi vuokraisin päiväksi tai pariksi auton. Autolla voi sitten toisen päivän kiertää järven (tosin senkin voi tehdä julkisilla, aamulla bussilla pohjoisesta etelään ja etelästä vesibussilla takaisin pohjoiseen). Muista että järven länsipuolella tie kulkee tosi paljon tunneleissa, eli siellä ei pajon maisemia katsella muuta kun silloin, kun pystähtelette kauniissa kylissä.

Toisena mahdollisena autopäivänä voi sitten lähteä vaikka vähän vuoristoisemmille seuduille, kuten Madonna di Campligioon tai Bolzanoon. Jos se ei ole ihan must, niin sitten kannattaa säästää autonvuokrarahat ja mennä aamulla varhain paikallisbussilla Trentoon, joka on alueen "pääkaupunki". Nätti, sopivan kokoinen kaupunki, voi tehdä ostoksia ja ihailla kauniita kirkkoja, aukioita jne. Siestan alkaessa lounas ja sitten toista reittiä bussilla takaisin Rivan/Malcesinen suuntaan (toinen Rovereton kautta, toinen laaksomaisemissa Arcon kautta). Kiva puolipäiväretki.

Aikaa kannattaa jättää riittävästi ihan vaan omassa ja lähikylissä rentoutuen, kahviloissa istuen, rannalla oleillen, pyöräillen, kävellen jne. Malcesinessa on kaunis Monte Baldo -vuori, Rivassa on vesiputous ja Torbolessa pääsee läheltä ihailemaan surffausta. Ja joka paikassa saa ihanaa ruokaa ja maailman parasta jäätelöä.

Toisaalta jos haluaa enemmän merenrantamaista tunnelmaa, eikä välitä vuoristoisista maisemista niin paljon, niin Desenzano järven etelälaidalla on hyvä valinta. Se on vähän isompi kaupunki, siitä on lyhyt matka junalla mm. Veronaan ja Milanoon ja kaunis Sirmione on siinä ihan pienen lautta/bussimatkan päässä.

Ihanaa lomaa!
 
Moikka!

Kiva, jos vinkeistä on hyötyä. Ihan käy kateeksi, Rivan seutu on vaan niin ihana! =) Kyllä sieltä järveltä yleensä aina välillä vilvoittava tuuli käy, ellei nyt mitään megahellettä teille pukkaa. Illan hämärtyessä on hellepäivinä ihana istua paikallisissa ravintoloissa. Siinä ns. pääkadun varrella (hotellialueen ja keskustan välillä) on ainakin kiva ravintola, Villa Aranci, jossa on iso terassi ja sitten viininviljelysalueen keskellä on sellainen parempi ruokapaikka, jossa istutaan lähes taivasalla keskellä luontoa. En kyllä muista yhtään paikan nimeä.

Kun olette kaksi viikkoa, niin kannattaa harkita, että menisitte yhdeksi yöksi Venetsiaan. Junalla pääsee ihan hyvin, ja menee Rivasta bussikin, se lähtee aamuvarhaisella ja tulee iltamyöhään takaisin. Venetsiassa on aivan eri tunnelma illalla, kun suuret turistilaumat häviävät ja Pyhän Markuksen tori ja Rialton silta onkin yhtä-äkkiä lähes tyhjiä. Ja kun on siellä vähän pidempään kuin puolipäivää, niin ehtii kierrellä enemmän pienillä kujilla ja ns. paikallisten alueilla, istua pienillä aukioilla jne. Venetsiassa ei muuten kannata odottaa, että söisi mitään kovin hyvää, minä en ole koskaan löytänyt sieltä kunnollista ruokapaikkaa. Muuten paikkahan on mitä ihanin ja tunnelmallisin. Ja suosittelen ehdottomasti, että käytte kilauttamassa paikallisella kuohuvalla prosecco -viinillä Venetsian kunniaksi, jossakin Markuksen torin ihanista kahviloista. Lasillinen on kohtuuhintainen, kun menee tiskille ja tilaa juoman siinä ja nauttiikin sen siinä pystybaarissa. Monenkertaisen hinnan lasillisesta saakin sitten maksaa terassilla.

Nautinnollista lomaa :)
 
Moikka. Ensin ajattelin olla hiljaa, mutta päätin kuitenkin sanoa että jos tykkäätte lomasta muustakin kuin löhöilystä niin kannattaa ihmeessä kiertää järveä ympäri ja suunnitella muutenkin erilaisia retkiä. Vietin kesällä 2008 viikon Riva Del Gardalla ja kaupunkilomiin tottuneena kyllästyin kuoliaaksi viikon aikana. Vierailimme mm. Torbolessa, Limonessa ja siellä köysiradallakin käytiin.. Rivalla voi myös kiivetä vuorenrinnettä pitkin (käveltävä polku) pienelle kappelintapaiselle, käytiin siinä alemmalla tasanteella matkarattaiden kanssa ja mies kävi yksin sitten sillä ylemmällä paikalla (oli kuulemma aika raskas retki varsinkin helteillä). Maisemat Riva del Gardalla olivat suorastaan henkeäsalpaavat ja uinti järvessä oli viime kesän ehdoton kohokohta =) Jäätelö oli jumalaista, varsinkin sitruunasorbetti, ah.. :p

Missä hotellissa yövytte? Me oltiin hotelli Europassa ja se oli sijainniltaan tosi hyvä. Aamupalan terassilla tulen muistamaan aina, oli sen verran hienot maisemat...

Oikein hyvää lomaa!
 

Yhteistyössä