.

enpä usko että on syytä huoleen.. Kyllähän syke voidaan nähdä jo 6. Viikollakin. Ja viikko suuntaan tai toiseen arviossa uä:n mukaan on lopultakin aika vähän. Sehän on käsityötä, ja se kohta mihin ne mittausruksit uä-kuvassa asettaa muuttuu helposti/tulee helposti millin, kaksi epätarkaksi. Ja kun ruksin paikkoja on kaksi (mitan molemmat päät siis) kasvaa virhemarginaali. Ja kun esim 6 tai 7 viikkoa vanha alkio on vielä NIIN pieni niin millin, kahdenkin virhe tekee monen päivän heiton laskettuun aikaan. Että todennäköisimmin kuitenkin ihan mittaustekninen juttu..

Mulla itselläni pitkät kierrot, ja ovisplussa raskautumiskierrossa. Se heitti la:n kaksi viikkoa pidemmälle kuin kuukautisista laskettu. Ultralla (kolmeen eri kertaan r-viikoilla 6-11) katsottaessa la asettui täsmälleen sinne ovisplussan osoittamaan aikaan. Nyt myöhemmin raskaudessa, viikoilla 19. ja 25. katsottuna vauva taas on näyttänyt viikon verran raskauden "todellista" kestoa isommalta. Sen on sanottu johhtuvan siitä, että tulossa on iso vauva. Joka taas on pääteltävissä aikaisemmista lapsista; 4,0-4,7kg.

Ja lopultahan raskauden se ihan oikea kesto on selvillä vain niillä joilla hedelmöitetyt alkiot on istutettu kohtuun.. Meillä muilla ne ovat vain arvioita. Esim ovisplussan jälkeenhän kestää pari päivää munasolun päätyä kohtuun. Missä vaiheessa matkaa hedelmöittyy, missä vaiheessa kiinnittyy.. Ja oliko se 4% lapsista joka syntyy laskettuna aikana =)

Häntä pystyyn vaan ja onnea matkaan; eiköhän kaikki mene vielä ihan hyvin!

Terkuin Aubrieta rvk 25+5
 

Yhteistyössä