10kk:n unentarve?

Kuinka paljon teidän muiden 10kk nukkuu?

Meillä poika nukkuu vuorokaudessa 9 tunnin yöunet ja joka yhdet 2 tunnin päikkärit tai sitten toiset n. 1 tunnin tirsat päälle. Yhteensä vain noin 11-12 tuntia ja se tuntuu musta aika vähältä. |O
 
Meillä 10kk ikäinen poika nukkuu yössä 9h ja kahdet päikkärit päivässä.Aamupäivisin ottaa sellaset tunnin tirsat ja iltapäivisin 2 tunnin tirsat.Meillä esikko nukkui saman ikäisenä vielä kolmet päikkärit ja 10h yöunet,vauvat on niin erilaisia.
 
10kk poika nukkuu yöunia 10-11h,
aamupäikkärit 1-1½h,
toiset päikkärit 1½-2½h.
Yhteensä siis 12-15 tuntia päivässä.
Tuntuu ja näyttää siltä, että pojan unentarve on vähenemään päin varsinkin päikkäreitä ajatellen, öisin unta riittää vielä.
 
Meillä yöllä 10-11 tuntia ja päivällä useimmiten 1,5 h unet kahdesti.

Minkälainen rytmi teillä on, siis että moneltako herää ja menee ekoille päikyille, entä toisille? Kysyn kun tuntuu, että meillä on näilläkin unilla tosi väsynyt vähän joka välissä, kuitenkaan enempää ei oikein suostu nukkumaan. Nukkuu päikkäritkin lähes aina tasan tuon 1,5 h. Jos päivä erilainen ja ollaan vaikka kyläilemässä tai kaupungilla ja unirytmi sekoittuu, ei tule mitään. Liikkuvissa vaunuissakin nukkuu aina tasan 45 min, tarkka on tyttö :)

Kuitenkin tuntuu että tämäkin unimäärä on liian vähän, kun illat on kituuttamista ja samoin hetket ennen päikkäreitä.
 
Meillä herätään n. klo 7 (juo maidon 6.30 ja jatkaa unia ½h tai juo sillon klo 7 ja herää ). Ekat päikyt puuron jälkeen n. klo 10. Tokat päikyt n. klo 14.
Itse ajoitan aina kyläilyreissut ym. sillai, ettei ne vaikuttaisi rytmiin. Ja meillä on sen verran eläväinen/energinen poika, että uni maistuu melkeensä aina päikkyjen aikaan, oltiimpa missä tahansa.
 
Meillä on nyt semmonen päivärytmi suunnilleen, että herätään klo 6, ekoille päikkäreille nukahdetaan 10 maissa ja toiset nukutaan sitten iltapäivällä tai alkuillasta riippuen siitä kuinka pitkät ekat päikkärit on ollu. Jos ekat päikkärit venyy pidemmiksi, niin sitten toisille päikkäreille nukahtaminen on aika vaikeaa tai sitten nukahtaminen yli kuuden.

Eilen esim. poika nukku kahdet tunnin tirsat, kun pihalla oli vähän meteliä ja heräs siihen ja toisille nukahti kun jouduttiin lähtemään sairaalassa käymään (lasten isoisoäiti kuoli) ja heräs sairaalassa tunnin tirsojen jälkeen. Yöunille nukahti vähän ennen ysiä.

Meillä on myös vanhempi lapsi, jota pitää ulkoiluttaa ja kaupassakin pitää käydä, joten aina pienemmän päikkäreitä ei voi ajoittaa ihan sopivaan aikaan ja meillä nukutuskeinona onkin aika usein syliin tai Patapumiin nukuttaminen, josta sitten lasken rattaisiin.

Pitää varmaan vaan toivoa, että rytmi muuttusi sen verran, että alkaisi nukkumaan vain yhdet kunnon päikkärit, kun kohta pääsee kunnolla ulos touhuamaan eikä olisi sitten heti aamusta väsynyt kun herää, täällä hierotaan jo meinaa silmiä ja hereillä on oltu vajaa 2 tuntia.
 
Meillä kanssa niin, että kun aamulla herää kuudelta 10 tunnin yöunien jälkeen, on kuitenkin väsynyt jo selkeästi kahdeksan aikaan. Sitten jos nukkuu ekat päikyt silloin ja tokat sitten päivemmällä, ei jaksa iltaan asti, eikä kuitenkaan suostu kolmansia nukkumaan, siksi vähän venytellään tuota päikkäriaikaa tonne kymmeneen tai 10.30,, vaikka se vähän häijyltä tuntuukin.
 
Meillä poika 9 kk mut vastaan silti.
Yöunille poika menee 21.30-22.30 ja herää aamulla 08.00-09.30, eli yöunia nukkuu 10-11 h. Päivisin poika nukkuu kahdet päikkärit, joista molemmat on kestoltaan 2-3 h. Yhteensä unta tulee vuorokauden aikana n. 15-16 h.
 
Vaihtelu lapsilla suuri ja riippuu vähän missä vaiheessa menään. Tuo aika vilkas ikä, meillä kans vauvat nukkuneet silloin vähän. saattaa isompana nukkua enemmän, meillä on jopa niin päin kääntynyt. Meidän kaks ja puol vuotias ja yks vuotias nukkuu melkein saman verran. Johtuen varmaan siitä, että yks vuotiaalla on vilkkaampi vaihe menossa...
 
Tähän aiheeseen liittyen; tiedän, että lapsilla on huonompia unikausia, mutta missä menee raja.. Oon vähän huolissani meidän 10kk tyttärestä, kun hän ei nuku kuin 10-12 tuntia vuorokaudessa, yleensä lähempänä tuota 10 tuntia.. 9-10 tuntia menee yöllä ja päivällä kahdet 30min (45min max) päiväunet. Lapsi on selkeästi väsynyt vielä herätessään päiväunilta, mutta en saa häntä millään nukahtamaan takaisinkaan.. Neuvoja?

Tilanne on itsellenkin melko raskas, kun päivässä ei ole juurikaan aikaa hoitaa asioita tytön nukkuessa.. Hyvä kun suihkussa ehtii käydä / tiskit tiskata tms. Mielelläni touhuan lapseni kanssa, mutta olis se kiva hetki hengähtääkin aina välillä.
 

Yhteistyössä