10kk lusikkalakkoilee

Nyt on menty viikon verran siten, että ruoka ei maistu lusikalla ei sitten mitenkään. On yritetty kylmänä ja lämpimänä, leikkien ja lauleskellen, houkutellen ja harhauttaen, niin syöttötuolissa, sylissä kuin lattiallakin istuskellen. Ei vaan suostu syömään. Ongelmana on, kun on onneton niin allerginen, ettei ruokavaliossa ole kuin riisi, kalkkuna, mustikka, persikka ja kurkku. Eipä noista oikein ole sormiruuiksikaan(?), että pääsisi kokeilemaan maistuisiko omin käsin paremmin.

Allergioiden lisäksi tytöllä on lievä refluksitauti, johon nyt syödään Prepulsidia (ei ihmeemmin apua). Lääke aloitettiin 1,5 vkoa sitten. Liekö yhteensattuma, että lusikkalakko alkoi pian sen jälkeen, vai voisikohan tuolla lääkkeellä olla jotain tekemistä asian kanssa?

Vinkkejä, neuvoja, miten saadaan tyttö syömään? Eihän se hyvänen aika enää pärjää pelkällä rintamaidollakaan..?
 
Meillä kesti 8kk iässä lusikkalakko 9pv, ja meni sitten itsekseen ohi. Jospa teilläkin tällainen ihan ohimenevä juttu. Refluksilääkkeen vaikutuksesta en osaa kyllä sanoa.

Suostuuko vauva hörppimään mukista vettä? Mä tein meillä niin, että heti vesihörpyn jälkeen tuikkasin lusikan suuhun, ja näin saatiin vähän syötyä.

Sormiruuista: Varmaan kurkkuraastetta/pieniä kurkun paloja voisit antaa? Mustikatkin käy sormiruuaksi, tosin ne tarttee kai sen pinsettiotteen. Ja persikastahan saisi kanssa palasia? Miten muuten, kurkku ja kesäkurpitsa on läheistä sukua, sopisiko teille kesäkurpitsa? Siitä saisi vähän lisää ruokavalioon.
 
Kurkkukuutioita onkin annettu, niitä napsii ihan mielellään. Mustikoita ei niinkään, ilmeisesti liian väkeviä, kun on sokeroituun soseeseen tottunut. Persikoita ei taas meidän lähikaupasta saa :/ Kesäkurpitsaa on kokeiltu pari kertaa, siitä tuli itku (liekö allergiaa vai eikö vain tykännyt). Mutta pitääkin kokeilla tuota mukitemppua =)
 
Muistan tuon kauden myös ja meillä se oli samaan aikaan, eli 10kk...silloin alkoi kovasti pistämään hanttiin kun yritin syöttää...kaikkea muuta kokeiltiin ensin, mutta parhas keino oli sitten antaa pojalle oma lusikka, jolla sai kokeilla syömistä...aina oman yrityksen jälkeen sai antaa vähän ruokaa suuhun...myös tähän aikaan käsiruokien määrä lisääntyi ja 1v jälkeen ei saanut enään syöttää lainkaan, vaan herra tahtoi syödä aivan itse...kaapia sai ainoastaan lautasen ja sen yhden tai kaksi lusikkaa tuikata suuhun, siinä kaikki =)

Eli voisi olla ihan itsenäistymistä ilmassa ja voi mennä ohikin kun on saanut oman aikansa kokeilla taitojaan. :D
 

Yhteistyössä