1-vuotis synttärit

on meillä edessä ja olisikohan teillä antaa hyviä reseptejä tarjottaviin?
Makeat hoituvat helposti, mutta olis kiva laittaa jotakin uutta suolaista tarjottavaa.Teen ainakin voileipäkakun.Vieraita tulossa tosi paljon joten purtavaakin pitäisi sitten löytyä.
Kiitos vastanneille =)
 
Tässä o suolaista vähän

Feta-pinaattipasteijat
25 kpl

1 annos rahkavoitaikinaa / tai jotain muuta

Täyte
150 g pakastepinaattia TAI tuoretta, ryöpättyä pinaattia
1 iso sipuli
2 rkl Valio Meijerivoita
1 prk Valio Feta -juustoa
1 muna
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl raastettua muskottipähkinää
mustapippuria myllystä

Voiteluun
munaa

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja pane se jääkaappiin kovettumaan.
2. Sulata pinaatti ja purista siitä neste pois.
3. Hienonna sipuli.
4. Hauduta pinaatti ja sipuli voissa pannulla.
5. Ota pannu levyltä, kun neste on haihtunut.
6. Lisää joukkoon murennettu feta, muna ja mausteet.
7. Kauli taikina ohueksi levyksi.
8. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi.
9. Jaa täyte neliöille.
10. Sivele reunat vedellä ja taita kolmioiksi.
11. Ummista reunat haarukalla painellen.
12. Voitele ja paista 250 asteessa 8 - 10 min.

Juusto-kinkkunyytit
28 kpl

1 annos rahkavoitaikinaa tms.

Täyte
150 g Valio Kesti -juustoa raastettuna
150 g savukinkkua/ kinkkusuikaleita
1/2 punaista paprikaa
1/2 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl vahvaa sinappia
1 tl paprikajauhetta

Voiteluun
munaa / vesi

Koristeluun
kuminaa

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja anna kovettua jääkaapissa.
2. Valmista täyte.
3. Raasta juusto.
4. Leikkaa kinkku ja paprika pieniksi kuutioiksi.
5. Yhdistä täytteen ainekset.
6. Kauli taikina ohueksi levyksi.
7. Leikkaa se taikinapyörällä 8 x 8 cm:n neliöiksi.
8. Jaa täyte neliöille.
9. Nosta kulmat keskelle ja nipistä reunat yhteen.
10. Jos taikinaa jää, kauli se ja ota pienellä muotilla kuvioita ja pane ne nyyttien keskelle.
11. Voitele nyytit ja ripottele kuminaa pinnalle.
12. Paista 225 asteessa noin 15 min.

Liha-kasvispasteijat
25 kpl

1 annos perunavoitaikinaa tms.

Täyte
150 g jauhelihaa
1 sipuli
2 rkl Valio Meijerivoita
1 porkkana
2 perunaa
pala selleriä
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g (2 dl) Valio Fontal -juustoraastetta

Voiteluun
munaa/ vesi

1. Valmista taikina ohjeen mukaan ja pane se jääkaappiin kovettumaan.
2. Valmista täyte.
3. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli.
4. Lisää pannulle ohuiksi suikaleiksi leikatut porkkana, peruna ja selleri.
5. Anna hautua hiljalleen pehmeiksi välillä sekoittaen.
6. Lisää mausteet ja juusto.
7. Kauli taikina ohueksi levyksi.
8. Ota siitä pyöreällä, halkaisijaltaan 10 cm:n muotilla pohjia.
9. Jaa täyte pohjille, sivele reunat vedellä ja käännä taikina täytteen yli.
10. Ummista reunat haarukalla kiinni.
11. Voitele, pistele ja paista 225 asteessa 8 - 10 min.

Nakki-juustosarvet
16 kpl

2 1/2 dl Valio Maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
50 g Valio Meijerivoita
75 g (1 1/2 dl) Valio Emmental Punaleima -raastetta tms.

Täyte
1/2 dl tomaatti- tai chiliketsuppia
1/2 dl sinappia
2 valkosipulin kynttä
16 kuoretonta grillinakkia tms.

Voiteluun
munaa / vesi

Pinnalle
pellavansiemeniä

1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
2. Lisää muut ainekset ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
3. Anna kohota.
4. Jaa kohonnut taikina kahteen palaan.
5. Kauli ne pyöreiksi, halkaisijaltaan 35 cm:n levyiksi.
6. Jaa levyt kahdeksaan osaan.
7. Yhdistä ketsuppi ja sinappi ja mausta seos valkosipulilla.
8. Levitä seos kolmioille ja aseta nakit kolmioiden leveämpään päähän.
9. Kierrä ne sarviksi leveästä päästä aloittaen.
10. Voitele sarvet munalla ja paista 225 asteessa noin 15 min.
11. Tarjoa lämpiminä.

Jauhelihamuffinssit
(6 kpl)

300 g jauhelihaa
1 dl sipulikuutioita
½ rkl rypsiöljyä
170 g herkkusieniä
1 dl kermaa
½ dl vettä
¾ dl korppujauhoja
1 muna
¼ tl mustapippurirouhetta
1 tl timjamia
(½ tl suolaa)

Koristeeksi:
punainen paprika
ruohosipulia

1. Kuullota jäinen sipuli öljyssä paistinpannussa.
2. Lisää pannuun puhdistetut ja silputut herkkusienet.
3. Ruskista sienet kevyesti.
4. Jäähdytä seos.
5. Mittaa kulhon pohjalle kerma ja vesi.
6. Sekoita joukkoon korppujauhot.
7. Sekoittele ja anna turvota hetki.
8. Lisää joukkoon jauheliha, muna, herkkusieni-sipuliseos, mustapippurirouhe ja timjami sekä halutessasi suola.
9. Sekoita tasaiseksi.
10. Jaa taikina 6 yhtä suureen palaan ja pyörittele isoiksi lihapulliksi.
11. Painele lihapullat voideltuihin muffinssipellin syvennyksiin.
12. Viipaloi paprika ja paina paprikarenkaat jokaisen lihapullan pintaan.
13. Paista 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
14. Koristele ruohosipulilla.
15. Tarjoa perunapurjomuffinssien kanssa.

Peruna-purjomuffinssit
(6 kpl)

1 pss (400 g) peruna-purjosekoitusta
1 dl kermaa
1 dl maitoa
2 pientä munaa
¼ tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
(½ tl suolaa)

1. Sulata peruna-purjosekoitusta hieman.
2. Sekoita keskenään kerma, maito, munat, pippuri, oregano ja halutessasi suola.
3. Painele peruna-purjosekoitus voideltuihin muffinssipeltin 6 syvennykseen.
4. Kaada päälle muna-maitoseosta.
5. Paista 200 asteisessa uunissa 20- 30 minuuttia niin, että muna-maito on hyytynyt.
6. Tarjoa jauhelihamuffinssien kanssa.

 

Yhteistyössä