1-vuotiaan ripuli ja ruokahaluttomuus pitkittyy

Hei

Meidän tyttöä on vaivannut nyt viikon ripuli, muita vaivoja ei ole. Paitsi totaalikieltäytyminen ruuasta. Tyttö on syönyt viikon aikana noin kahden päivän ruuat. Lääkärin mukaan nesteytysongelmaa ei ole. Eikä minunkaan mielestäni mitään muuta vaivaa ole. Onko teillä kokemusta, kauanko tuollainen voi kestää? Tyttö ei edes katso, mitä lusikassa olisi tarjolla, kun jo käntää päänsä pois ja huitaisee lusikkaa.

Kaikki keinot on kokeiltu: kirjat, lelut, tv, sormiruoka, herkut, herkkujen pois jättäminen, oma lusikka, perinteisen syömispaikan vaihto jne. Ei ole siis tyylistä kiinni, vika on nyt korvien välissä tai sitten ruokahaluttomuudessa. Mikähän avuksi, odottelu? Tuputettu ei olla, ettei tule kammoa ruokailutilanteeseen. Ennen tyttö oli tosi hyvä syöjä. Kauanko tuo mahahommakin voi oikein kestää...
 
Meidän 2v pojalla pitkittyi viime talvena ripuli. Poika oli tietenkin silloin vain 1 v. Mutta se meni ohi vain kun haimme luontaistuotekaupasta Probiootti Baby maitohappobakteerit. Ripuli kesti melkein 2 viikkoa. Sen jälkeen pojan masu rauhoittui nopeasti ja alkoi se ruokakin maistua paremmin. Me vain sitten annoimme pojan syödä sitä mitä itse halusi. Hedelmä soseet meni paremmin alas ja apteeekin korviketta juotimme paljon. Nesteen saaminen on kaikista tärkeintä. Ripulijuomaa annoimme myös säännöllisesti =)

Toivottavasti saatte ripulin pian kuriin :hug:
 
No täällä sama ongelma meijän 1 vuotiaalla tytöllä. Pari päivää ollu kuumetta yli 38 ja tänään illalla lämpö normaali mutta ruoka/juoma ei kelpaa yhtään. Just viime viikolla jouduin oleen tytönkans sairaalassa yhden yön kurkunpääntulehduksen takia, sillonki kova kuume ja ruokakaan ei maistunu ..no lääkäri kuitenkin katso asian niin ettei tarvinu tippaa laittaa. Kotona sitten pari päivää meni suht hyvin, ruokaa huomattavasti normaalia vähemmän mutta kuitenkin sentään jotain. Tietysti johtu kipeästä kurkusta.

No ..just ku alko näkyyn tunnelin päässä valoo niin eiköhän se kuume taas noussu, siihen päälle sitte ripuli. Käytiin tänään päivystävällä lääkärillä ja se käski vielä seurata tilannetta huomiseen. Oisko tänään koko päivänä yhteensä menny ehkä 1 trippimehu ja 1 sosepurkki ..lusikalla kaakaota ehkä pari ruokalusikallista (eli enemmän tullu tavaraa vaippaan mitä on suun kautta laitettu sisään) ja eiku nukkumaan :( ..tuntuu niin avuttomalta ku ite ei voi mitään eikä sitä voi väkisinkään tunkee ruokaa suuhun. Pelkään eniten just sitä kuivumista ..kävin hakeen apteekista Osmosalia (ripulilääke), mutta miten sitäkään saa alas ku ei mitään muutakaan :(

Toivottavasti tää nyt näyttäs aamulla paremmalta ..toivossa on hyvä elää :)
Paljon voimia Teille!!!
 
Vinkki ripulilääkkeen antoon jos muuten ei saa alas. Ruiskulla ruiskuttaa sitä pikkuhiljaa aika syvälle suuhun. Hampaiden ja kielen välistä. Silloin muksu tavalaan väkisinkin nielee sitä ainetta. Meillä on toiminut hyvin aina kun on jouduttu lääkkeitä ym. muuta ripulijuomaa antamaan :)
 

Yhteistyössä