1 vuotiaan hemoglobiini

  • Viestiketjun aloittaja kukkale
  • Ensimmäinen viesti
kukkale
tervehdys. meidän pojalta otettiin viime viikolla neuvolassa hb yksivuotistarkastuksessa.. oli vain 90. pojalla viikon ollut kova räkätauti, jonka vuoksi ei saanut rokotettakaan. terkkari epäili, että tämä flunssa saattaisi laskea hb. menemme nyt loppuvkosta uudellen kontrolliin ja samalla saa rokotteenkin. kysyisin vain, että millaisia arvoja teidän lapsillanne on ollut ja onko kipeenä ollut alemmat? tiedän, että hb tulisi olla yli 100. kiitoksia vastauksista!
 
Meidän tytöllä oli 106. Syö tosi hyvin ja moni puolisesti, mutta on ollut monessa flunssassa ja ollut myös vatsa tauti. Tosta sairastelusta vissiin johtuu matala hemoglobiini. Otetaan puolen vuoden päästä uudestaan.

Pojalla oli 1v. 128. Tosi hyvä ,mutta ei ollut vielä sairastanut kertaakaan.
 
Meillä oli 1v neuvolassa hb 109. Kuulemma pitäis olla 110-120 välillä. Käytiin neuvolassa uudestaan kun neiti oli 1v3kk ja hb otettiin uudestaan kun oli ollut rajoilla ed. kerralla. Uusi hb oli 119. Meillä ei oltu sairaana kun 1v neuvolassa käytiin mutta kävelyä just opeteltiin ja syöty oli tosi huonosti, melkein maitokuurilla oltiin ed. viikko oltu.
 
höh
Meillä ei otettu ollenkaan, oisko tärkeäkin ottaa just 1-vuotiaana? Täytyykö mun soitella neuvolaan ja kysästä. Ärsyttää kun se th on sellainen hösöttäjä että kaikki unohtuu.
 
kesäkuunmamma
Meillä oli mittaus juuri eilen pojalla ja tulos oli 140. Kysyin sitten myös noita viitearvoja ja meillä terkkari sanoi että 103- 140.
Edellinen mittaus tehty puolivuotiaana, jolloin oli 113.
Eli hyvin ainakin poitsulla arvot
=)
 
Meillä sanottiin että raja on n.103-140. Tytöllä oli 10kk lukema 104 ja 12kk 108. Ohjeeksi saatiin että toinenkin ruokailu saisi olla lihaa, on ollut 1.liha ja 1 kasvis. Pyydän katsastamaan tilanteen 15kk neuvolassa. Kuulemma lukema voi heitellä aika lailla jopa ilman sairauksia.
 
kukkale
tervehdys! käytiin viime vikolla hb mittauttaa uudestaan ja oli nyt 102. aikaisemmin, siis viikko sitä ennen oli 90. terkkarin mukaan nyt on ihan ok.. johtui siis varmaan flunssasta.kyselin kovasti asiasta, mutta ei osannut sen kummempaa selvitystä antaa aiheesta..mut laittoi lukeman tietokoneelle, joka ilmoitti arvon normaaliksi. mitataan sitten 1v4kk iässä uudeleen..ainiin kysäisin viel, et mitä hb on suurimmalla osalla tän ikäsillä lapsilla..ja sanoi, että kyl ne on just näitä vähän päälle sadan..mut hiukan ihmetyttää, kun täält lukee niin monella 120 paikkeilla. meidän toisellakin pojalla oli 1v. neuvolassa 126.
 

Yhteistyössä