1,7v. poika ei syö ja on kokoajan todella kärttyinen

Hei! Meillä on 1,7 v. poika, joka ei suostu syömään päivisin mitään, mikään ei kelpaa. Herkut olisi ainut mitkä kelpaisi. Tätä on jatkunut jo pitkän aikaa :(. Lisäksi poika on joka päivä todella kärttyinen, mikään ei ole hyvin. Mikä siis avuksi?????????
 
Mitäs neukkula kertoi?
Mä ajattelisin et tohon on ehke ainakin kaksi syytä. Ikä tekee tuota kiukkua ja kärttyä, kuuluu ihan ikävaiheeseenkin. Mutta mutta, myös tuo syömättömyys/huono syöminen. VAikka aina sanotaan, et lapsi syö minkä syö/tarvii, nii kyl lapsella verensokeri romahtaa tosi nopeasti ja tarviis kunnon sapuskat. Tän ikänen kuluttaa ja liikkuu kuitenki hirveesti. Siihen jos lisää sen, et syö "heikkoa ruokaa" nii sokerivaihtelut on rajujakin ja kiukku sen mukaista.
Halaus. Jospa se siitä ajan kans.

Muoks. Ja jep, toi pikkusisarus on varmasti kolmas syy. Aika varmasti vaikuttaa ainakin aluksi isomman fiiliksiin.
 
Viimeksi muokattu:
Meillä sama juttu, tyttö on samanikäinen ja hänellä on kohta 3kk vanha pikkusisko. Hänellä kärttyisyys alkoi kyllä jo ennen kuin sisko syntyi. Usein hän vain kovasti tahtoisi herkkuja (leipää hillolla, keksiä yms) tai joisi vain maitoa. Hänellä en usko verensokerin vaihteluihin, hänellä sokerit ovat aina pysyneet hyvin tasaisina. Vastasyntyneenä niitä seurailtiin. Eikä käytös pahemmin muutu syömisen jälkeen, yhtä vihainen hän saattaa olla.

Tietysti on hyviäkin hetkiä :) ja parempia päiviä.
 

Yhteistyössä