1,5 vuotias kauppareissulla

Miten saisin 1,5 vuotiaan apinanalun pysymään istumassa edes syöttötuolissa tai kaupan ostoskärryissä? Lähinnä kaupassakäynti nykyään toivotonta kun poika nousee seisomaan siihen istuinosaan ja kiipeää (usein huonolla menestyksellä) itse alas juoksemaan kauppaan. Ei auta napostelu tai autokärryt. Sylissä rimpuilee ja huutaa ettei voi ostoksia tehdä. Pahimmassa tapauksessa 3v esikoinen menee riehumiseen mukaan. Ja pakko on käydä niiden molempien kanssa kaupassa eikä aina isä pääse mukaan. Mikä neuvoksi? Pahinta on kassalla olo kun pitäisi pystyä latomaan tavaroita ja maksamaan ja poikahan karkaa heti omille teille. Ollut vilkas siitä asti kun 9kk ikäisenä lähti ilman tukea kävelemään... tukea vasten käveli jo ennen kuin osasi istua (7kk ikäisesnä) \|O
 
en tiedä onko mitään apua mutta tykkääkö hän jos saa niitä lasten kärryjä työntää kaupassa ja latoa sinne osan tavaroista ja sieltä taas hihnalle....jos vaikka sais oman pikku kauppakassin johon jotain ei rikkuvaa sais pakata ite kannettavaksi!!???
toinen neuvo on sitten lastenvaljaiden hommaaminen....
jaksamista!! :hug:
 
Valjaita kokeilin kerran ja siitähän tuli niin iso huuto ja huitominen etten oo totutellu sen jälkeen. Pikkukärryt huolettaa kun sen meno on niin vauhdikasta ettei katso minne työntelee. Kokeili kerran esikon pikkukärryjä. Täytyy kai vaan toivoa että siitä rauhottuu kun ikää tulee.... :headwall:
 
Miskan äiskä
Kuulostaa kyllä aika vaikealta, meillä poika (1v9kk) istuu aikas kivasti kärryissä ainakin jos ei jäädä pitkäksi aikaa seisomaan paikoilleen. Välillä olen päästäny pojan kävelemään vapaasti, mutta sen jälkeen kun tiputti munapaketin lattialle, poika on istunu taas kärryissä.

Olisko sulla mahdollisuus laittaa poika rattaisiin ja valjaisiin kiinni ja isompi lapsi työntäisi pikkukärryjä? Sitten kannattaa koittaa selittää pienemmälle, että sitten kun osaa käyttäytyä, saa omat kärryt tai pääsee taas ostoskärryihin istumaan. Kyllä ton ikänen osaa jo vedättää, joten kannattaa vaan olla tiukkana ja heti laittaa rajat ja varsinkin kun on kyse kaupassa käymisestä.

Tsemmpiä ja jaksamista! :hug:
 
Marcon äiti
Ei tâstä ehkä apua ole ap: lle mutta kuitenkin .. meillâ pikkumiehellâ ollut kaupan kârryissâ aina valjaat, ihan syystä että kun oppi nousemaan niin ei tarvinnut olla silmât selässâ kun kurkotit makaroonipakettia hyllyltä. ja aina on kiltisti kököttänyt istua. Nyttemmin en ole enâä valjaita pitänyt, kun istuu ihan ok. Mutta - en ole ikinä päâstänyt kaupassa 'lattialle' eli en ole siis totuttanut poikaa kaupassa 'kävelyyn' . Tietâä sen että kärryssâ istutaan niin kauan kun kaupassa ollaan. Ja senkin tietââ että saa euron helikopteri / hevos - kyydin kunhan kassalta suoriudutaan ! ;) Ja auttaa äitiä tietty panemalla ostokset kärryyn ja tietty jutellaan kaikkien myyjien / mummojen kanssa ... Niin ja kun lähden kauppaan niin AINA on pojan perustarpeet tyydytetty ensin - nukuttu / syöty hyvin, ulkoiltu tm liikuttu ja puhdas vaippa ! Näilläpä on pärjätty ja pakko myöntäâ että on yhden käden sormilla laskettavissa reissut jotka olisi ollut ns. vaikeita. Ja kaupassa käydään min. 1 viikossa.

Jospa tästâ olisi jollekin hyötyä ... =) :flower:
 
Huh! Onneksi ei meiän samanikäinen ole vielä keksinyt ostoskärryissä nousta seisomaan, vaikka syöttötuolissa tekee aina samaa :\| :hug:

En nyt keksi muuta muin valjaissa siihen kärryyn, ja meillä ainakin aiheuttaisi huutoa. Nii ja ainakin niissä autokärryissä mitä on kokeiltu on itessään ne valjaat. Meiän touhukkaalla pitää jotain räpellettävää olla käsissä koko ajan. Yleensä omat lelut ei kelpaa vaan pitää niitä ruokia sieltä kärryn puolelta kiskoa pureksittavaksi.
 
Meidän taaperolla on onneks niin isot jalat että kengän haraa vastaan kärryistä noustessa. 25-26 kokoiset kengät on jo aika vaikea pujottaa niistä jälkareijistä ylös.
Jos meidän napero oikein kiukkuaa niin nappaan sen poikittain kainaloon, siinä riehuminen ei juuri haittaa ja on yllättävän kevyt itsellekin pidellä.
Yhdessä välissä työnsin kärryjä aina sieltä väärästä päästä, niin poika sai matkustaa etummaisena ja näki mihin mennään.
 
Meillä on yleensä 1v pari kk pojan kanssa kaupassa tosi hauskaa, muttei siitä sen enempää.

Ajattelin vaan, että eikö olisi mitään mahdollista jättää lapsia vaikka isänsä hoiviin kotiin siksi aikaa kun sinä hoidat shoppailt? (tai päin vastoin mies hoitaa shoppailut)

Itsestäni tuntuu aina pahalta kaupassa kun kiukkuset äidit jahtaavat lapsiaan ympäri kauppaa tai muuten joutuva tappelemaan näiden kanssa eikä kellään selvästi ole kivaa.
 
Joskus autokärryt, joskus annoin kaupan (prisman) lelulehden käteen, joskus patonginpalan, mutta kekseliäisyyttä piti kyllä aikoinaan käyttää, nykyään istuu/ajelee ok (2 v).
Todella ärsyttäviä tädit ja sedät, jotka luovat paheksuvia katseita, kun lapsi huutaa ostoskärryissä!
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 16.05.2006 klo 21:42 krahu kirjoitti:
Itsestäni tuntuu aina pahalta kaupassa kun kiukkuset äidit jahtaavat lapsiaan ympäri kauppaa tai muuten joutuva tappelemaan näiden kanssa eikä kellään selvästi ole kivaa.
Aina ei ole vara valita, pakko on kaupassakin käydä. Kaikkien isät ei aina voi olla kotona lapsia vahtimassa. Meidän kaksi vekaraa juuri näitä jotka kyllä aiheuttaa paheksuntaa ja itselle hermojen repimistä. Mutta sitä se elämä vekaroiden kanssa on! :heart: :hug:
 
Yritän käydä kaupassa justa ennen päiväunia niin poika on se verran väsynyt ettei jaksa hillua. Illalla jos mennään kauppaan niin huhhuh. HÄn ei ole tuhma vaan avulias ja hyvin hyvin nopea. Kerää hakemassa minulle ostoksia hyllyiltä... Poika on jo 1,5 vuotias mutta ai ymmärrrä puhetta niin paljon että voisin laatia hänen kanssaa sopimuksia.
 

Yhteistyössä