Säännöt

Tervetuloa Kaksplus.fi-keskusteluun!

Keskusteluissa julkaistavat mielipiteet ja kommentit ovat keskustelijoiden omia. Viestejä ei moderoida etukäteen, vaan ne julkaistaan sellaisenaan. Otavamedia ja Kaksplus eivät ole missään vastuussa keskusteluissa julkaistujen viestien tai muun aineiston sisällöistä tai niiden mahdollisesti aiheuttamista seurauksista.

Jokainen kommentoija on itse vastuussa kaikkien viestiensä kaikesta sisällöstä ja siitä, että ne noudattavat Suomen lakia ja hyviä tapoja. Näitä rikkova kirjoittaja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen ja on velvollinen korvaamaan aiheuttamansa vahingot niin määrättäessä.

Viestin lähettäjän tunnistetiedot voidaan luovuttaa tarvittaessa poliisille.

Sivuston ylläpitäjällä on oikeus ilman ennakkovaroitusta poistaa loukkaavat tai lain vastaiset kommentit ja viestiketjut. Sivuston ylläpitäjällä on oikeus asettaa toistuvasti sääntöjä rikkova henkilö joko väliaikaisesti tai pidemmäksi aikaa käyttökieltoon sivustolta. Käyttäjälle asetettu käyttökielto saattaa tulla viiveellä. Käyttökiellon kiertämisestä asetetaan uusi käyttökielto.

Muista, että internet on kaikille avoin: viestisi jäävät pysyvästi sivustolle.

Suoran palautteen Kaksplussan keskustelupalstasta voi laittaa sähköpostina osoitteeseen: kaksplus(at)otavamedia.fi


Ohjeita hyvään keskusteluun:

1. Kirjoita vain otsikon asiasta, ja lyhyesti (max. 2000 merkkiä välilyönteineen).

2. Älä kopioi laajoja osia aikaisemmista viesteistä tai muista dokumenteista omaan viestiisi. Muista tekijänoikeudet!

3. Kunnioita muita ja muiden mielipiteitä. Älä hauku toisia keskustelijoita.

4. Ei rasismia, kiroilua tai muita asiattomuuksia. Älä turhaan rohkaise häiriköitä reagoimalla heidän viesteihinsä.

5. Älä omi muiden nimimerkkejä.

6. Keskustelupalstalle tai profiiliin ei saa ladata eikä linkittää asiattomia kuvia.

7. Keskustelupalstaa ei ole tarkoitettu mainostamistarkoitukseen, älä siis käytä palstaa väylänä myynnin edistämiseen. Myös oman profiiliin käyttö mainostukseen on kielletty.

8. Ylläpidolla on oikeus muokata tekstejä tarvittaessa. Jos viestiäsi moderoidaan, syy löytyy ohjeiden noudattamatta jättämisestä.

9. Huom! Kaikkiin kyselyihin/tutkimuksiin sekä keräyksiin tulee olla Kaksplus-lehden toimituksen lupa. Yhteystiedot toimitukseen löydät näiden sääntöjen alusta.


Ohjeita kirjoittamiseen:

Keskusteluketjuun voi kirjoittaa joko sivun alalaidassa olevassa pikavastauslaatikossa tai painamalla sivun yläreunassa olevaa Vastaa viestiin –nappia, joka siirtää alareunan vastauslaatikkoon. Vierailija voi lainata viestin tekstiä klikkaamalla viestin kohdalla olevaa Lainaa-nappia.

Kirjautuneelle, rekisteröityneelle käyttäjälle on käytössä samat toiminnot, ja lisäksi kunkin viestin yhteydessä on Vastaa-nappi, joka avaa vastauslaatikon kyseiseen kohtaan ketjua.

Uuden ketjun aloittaminen:
Kunkin keskustelun osa-alueen etusivun ylä- ja alalaidassa on nappi, jossa lukee Aloita uusi keskustelu. Sitä klikkaamalla pääsee luomaan uuden ketjun.

Roskapostifiltteri:
Mitäs nyt -keskustelualueen roskapostifiltteriin voi välillä jäädä myös sellaisia viestejä, jotka eivät ole roskapostia. Ne julkaistaan mahdollisimman nopeasti.

Yksityisviestit ovat – nimensä mukaisesti – yksityisiä. Yksityisviestien julkaiseminen on yksilönsuojalakiin vedoten kielletty. Huomaathan, että myös asiattomista yksityisviesteistä voi joutua rikosoikeudelliseen vastuuseen.

Jos huomaat, että näitä sääntöjä rikotaan, voit ilmoittaa siitä kyseisen viestin kohdalta ”Ilmoita asiaton sisältö” -nappulalla.

Profiilin poistopyynnöt lähetetään yksityisviestillä Toimitus-käyttäjätunnukselle.

Netikettiin voit tutustua täällä; Netiketti - Suomen Internetopas
 

Yhteistyössä