triplamama
kait se suppo on kuitenkin suolistolle ystävällisempi, kuten aloittajakin jo pohti, että maha ei tykkää lääkkeistä. sormella minä oon vähän aikaa pitäny, ihana siis sormi perseeseen ja sitten pesulle.
Alkuperäinen kirjoittaja iipa:Pamol f 125mg 9--16kg max. 3krt/vrk
Kyllä lähihoitaja tässä asiassa on oikeassa ainakin useiden lääkkeiden kohdalla. Lääkkeen imeytyminen on usein hitaampaa peräsuolen kautta. Tämä ei ilmeisestikkään koske ihan kaikkia lääkkeitä (?), mutta noin yleistäen asia on niin. Esimerkiksi hoitotyön käsikirjassa lukee näin...Alkuperäinen kirjoittaja mulish:Eikö se suppo sieltä suolesta muka vaikuta nopeammin? Millä perusteella ei?? Missä lähitoitajalle noin opetettu??
Kannattaa muuten sitä supon laittamista kokeilla niin että lapsi on mahallaan. Meillä se onnistuu paljon helpommin.
Aivan. Tässä kopioituna kirjasta Lääkehoidon ABC: Lääkeaineen imeytyminen on kuitenkin peräsuolesta monesti hitaampaa ja vähäisempää kuin suun kautta. Lisäksi imeytyminen verenkiertoon voi olla epäsäännöllistä ja vaihtelevaa.Alkuperäinen kirjoittaja Nalletar:Kyllä lähihoitaja tässä asiassa on oikeassa ainakin useiden lääkkeiden kohdalla. Lääkkeen imeytyminen on usein hitaampaa peräsuolen kautta. Tämä ei ilmeisestikkään koske ihan kaikkia lääkkeitä (?), mutta noin yleistäen asia on niin. Esimerkiksi hoitotyön käsikirjassa lukee näin...Alkuperäinen kirjoittaja mulish:Eikö se suppo sieltä suolesta muka vaikuta nopeammin? Millä perusteella ei?? Missä lähitoitajalle noin opetettu??
Kannattaa muuten sitä supon laittamista kokeilla niin että lapsi on mahallaan. Meillä se onnistuu paljon helpommin.
T. Lähihoitaja ja sairaanhoitaja
Ihan koulussa on noin opetettu. Ei sen lääkeaineen kuulu minnekään suolistoon mennä vaan sen kuuluu imeytyä verenkiertoon. Suun kautta siis paremmin imeytyy. Vatsavaivoja tulee toiselle toisesta ja taas toiselle toisesta lääkkeestä. Kokeilemalla sen saa selville mikä parhaiten sopii ellei siis ole syytä allergian takia jättää pois jotain tiettyä lääkeainetta.Alkuperäinen kirjoittaja mulish:Eikö se suppo sieltä suolesta muka vaikuta nopeammin? Millä perusteella ei?? Missä lähitoitajalle noin opetettu??
Kannattaa muuten sitä supon laittamista kokeilla niin että lapsi on mahallaan. Meillä se onnistuu paljon helpommin.
Ehkä hieman eri asia. Lue vastauksia eli kaikki lapset ei ota lääkettä suun kautta niin pakko tunkea jonnekin muualle, että olo helpottuu.Alkuperäinen kirjoittaja vieras:laittaa jotain ällöjä suppoja lapselle!!tykkäätkö siitä itse,jos joku sulle supon laittas?pamol on tosi hyvä veteen sekotettava lääke,voi antaa pienellekkin esi ruiskulla
Alkuperäinen kirjoittaja PrincessOfAcco:ja sanottakoon että meillä tyttö 2v 4kk ei niele mitään lääkkeitä, paitsi pureskeltavaa multitabsia, mikä maistuu marjalle ja ei edes ole lääke. Tyttö ei vaan saa sitä alas, ei avaa suuta ja vaikka sen saisi suuhun, hän kurlaa, yökkii sen ulos. Siksi käytetään suppoja
Minä laitan suppoja 6v. ja 10v.tytöilleni aina kun on kuumetta eli tyttö kyljelleen jalat n.90 asteen kulmaan napakka ote ylemmästä pakarasta niin että nostetaan pakaraa että pyllyreikä todella näkyy sitten puikko tähdätään suoraan pyllyreikään ja plups se uppoaa ja saa itsekin hyvän mielenAlkuperäinen kirjoittaja vieras:Aivan. Tässä kopioituna kirjasta Lääkehoidon ABC: Lääkeaineen imeytyminen on kuitenkin peräsuolesta monesti hitaampaa ja vähäisempää kuin suun kautta. Lisäksi imeytyminen verenkiertoon voi olla epäsäännöllistä ja vaihtelevaa.Alkuperäinen kirjoittaja Nalletar:Kyllä lähihoitaja tässä asiassa on oikeassa ainakin useiden lääkkeiden kohdalla. Lääkkeen imeytyminen on usein hitaampaa peräsuolen kautta. Tämä ei ilmeisestikkään koske ihan kaikkia lääkkeitä (?), mutta noin yleistäen asia on niin. Esimerkiksi hoitotyön käsikirjassa lukee näin...Alkuperäinen kirjoittaja mulish:Eikö se suppo sieltä suolesta muka vaikuta nopeammin? Millä perusteella ei?? Missä lähitoitajalle noin opetettu??
Kannattaa muuten sitä supon laittamista kokeilla niin että lapsi on mahallaan. Meillä se onnistuu paljon helpommin.
T. Lähihoitaja ja sairaanhoitaja
Eli ei mielellään isommille lapsille enää peräpuikkoja jos vain suinkin nielevät nestemäisiä lääkkeitä. Peräpuikkojen laittaminen ei ole lapsellekaan mikään mukava juttu. Siitä voi jäädä elinikäisiä "traumoja" kun peppuun työnnetään lääkkeitä. Aina kun niitä suppoja laitatte niin muistakaa intimiteettisuoja eli vain vähän peppua paljaaksi,ei housuja kokonaan pois ja toimikaa nopeasti ja kertokaa mitä teette.
Lähihoitaja