Leikkeleitä ei enää suositella leivän päälle.

vierailija
"Lehden mukaan suositus koskee kaikkia lihapohjaisia leikkeleitä, riippumatta ovatko ne makkara- tai kalkkunaleikkeleitä. Käytännössä suositus koskee myös kaikenlaisia makkaroita ja nakkeja, koska ne ovat lihavalmistetia."

Ihan ok, mutta kyllä se prosessoitu kasvis on ihan yhtä prosessoitua kuin lihakin. Tai monesti vielä paljon enemmänkin koska lisäaineita tarvitaan, että se saadaan näyttämään lihalta, mikä jostain syystä on kasvismakkaran tärkein ominaisuus. Eli eiköhän kannattaisi virallisissa suosituksissa panna yhtä lailla kaikki vegeleikkeleet ja -makkaratkin pannaan.
 
"Lehden mukaan suositus koskee kaikkia lihapohjaisia leikkeleitä, riippumatta ovatko ne makkara- tai kalkkunaleikkeleitä. Käytännössä suositus koskee myös kaikenlaisia makkaroita ja nakkeja, koska ne ovat lihavalmistetia."

Ihan ok, mutta kyllä se prosessoitu kasvis on ihan yhtä prosessoitua kuin lihakin. Tai monesti vielä paljon enemmänkin koska lisäaineita tarvitaan, että se saadaan näyttämään lihalta, mikä jostain syystä on kasvismakkaran tärkein ominaisuus. Eli eiköhän kannattaisi virallisissa suosituksissa panna yhtä lailla kaikki vegeleikkeleet ja -makkaratkin pannaan.
Todella! Hyvä huomio!


Just tsekkasin töllössä mainostetun Raisin tehtaiden Eleplant-levitteen tuoteselosteen ja siinähän on tyydyttynyttä rasvaa enemmän kuin perinteisessä oivariinissa!
 
vierailija
Joku aika sitten ostin nostalgiapuuskassa lauantaimakkaraa, mutta se jäi kyllä maistamisen jälkeen syömättä. Kinkkusiivuista en sen sijaan luovu, jos leivän päälle jotain pitää laittaa.
 
Joku aika sitten ostin nostalgiapuuskassa lauantaimakkaraa, mutta se jäi kyllä maistamisen jälkeen syömättä. Kinkkusiivuista en sen sijaan luovu, jos leivän päälle jotain pitää laittaa.


Mekin ostettiin pötkö korpelan lauantaimakkaraa ku oli tarjouksessa. Mutta eihän se edes maistunut miltään! Ei tule ikävä vaikken ikinä enää saisi :D
 
Mutta siis mullehan toi korkeintaan 350 grammaa punaista lihaa viikossa on ongelma jo ihan niinään koska voisin kiskoa saman määrän naudanphviä- tai paistia sujuvasti joka ilta.

Pitää priorisoida. Jos tekee vaikka riimilihaa tai tartaria niin vähemmällä saa ikänkuin enemmän. Tai kuivalihaa. :p
 
vierailija
Todella! Hyvä huomio!


Just tsekkasin töllössä mainostetun Raisin tehtaiden Eleplant-levitteen tuoteselosteen ja siinähän on tyydyttynyttä rasvaa enemmän kuin perinteisessä oivariinissa!
Siinä on kokoosrasvaa. Se on melkein pelkkää kovaa rasvaa.

Oivariini on voita, rapsiöljyä ja vettä. Laita sekottimeen voita ja öljyä puolet ja puolet ja lisää sen jälkeen 25% vettä. Itse tekemällä saa todella paljon parempaa kuin kaupasta
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
vierailija
Höpö höpö. Niin kauan kun aasian maissa saa rakentaa lisää hiilivoimaloita ja tuupata ilman sakeaksi savusta, viis veisaan näistä viherpiiperöiden propagandauutisista ja muista jutuista. Tää ilmastovouhotus on mennyt kyllä meillä niin överiksi, ettei mitään rajaa. Suomi ei tämän maailman ilmastokriisiä pelasta vaikka kaikki kanat ja lehmät laitettas teuraaksi ja alettas vedellä pelkkiä porkkanoita päivät pitkät. Minä laitan edelleenkin kinkkua leivälle ja piste. Suosittelen samaa muillekin. Tälle ilmastopropagandalle ei kannata alistua.
 
vierailija
Höpö höpö. Niin kauan kun aasian maissa saa rakentaa lisää hiilivoimaloita ja tuupata ilman sakeaksi savusta, viis veisaan näistä viherpiiperöiden propagandauutisista ja muista jutuista. Tää ilmastovouhotus on mennyt kyllä meillä niin överiksi, ettei mitään rajaa. Suomi ei tämän maailman ilmastokriisiä pelasta vaikka kaikki kanat ja lehmät laitettas teuraaksi ja alettas vedellä pelkkiä porkkanoita päivät pitkät. Minä laitan edelleenkin kinkkua leivälle ja piste. Suosittelen samaa muillekin. Tälle ilmastopropagandalle ei kannata alistua.
Tässä jutussa nyt on lähinnä kyse siitä, mitä ihminen laittaa suuhunsa, mikä on hyväksi ja mikä ei, eikä ilmastosta.
 
  • Tykkää
Reactions: -roosaruusa-
Höpö höpö. Niin kauan kun aasian maissa saa rakentaa lisää hiilivoimaloita ja tuupata ilman sakeaksi savusta, viis veisaan näistä viherpiiperöiden propagandauutisista ja muista jutuista. Tää ilmastovouhotus on mennyt kyllä meillä niin överiksi, ettei mitään rajaa. Suomi ei tämän maailman ilmastokriisiä pelasta vaikka kaikki kanat ja lehmät laitettas teuraaksi ja alettas vedellä pelkkiä porkkanoita päivät pitkät. Minä laitan edelleenkin kinkkua leivälle ja piste. Suosittelen samaa muillekin. Tälle ilmastopropagandalle ei kannata alistua.

Mä yritän vähentää lihankäyttöä koska en tottavie tahdo toista kertaa syöpää itselleni.


Voin luvata, että kun pidät kättä aloillasi jotta saavat suhun neulan solumyrkkytiputusta varten, etkä uskalla edes liikahtaa koska suonet ovat kovettuneet jo aiemmista hoidoista ja toivot, ettei se nyt vaan repeä ni kiroat itseäsi siitä että olit aiemmin niin heikko ja söit ja teit kaikenlaista mikä edistää syövän syntymistä.
 
vierailija
Mä yritän vähentää lihankäyttöä koska en tottavie tahdo toista kertaa syöpää itselleni.


Voin luvata, että kun pidät kättä aloillasi jotta saavat suhun neulan solumyrkkytiputusta varten, etkä uskalla edes liikahtaa koska suonet ovat kovettuneet jo aiemmista hoidoista ja toivot, ettei se nyt vaan repeä ni kiroat itseäsi siitä että olit aiemmin niin heikko ja söit ja teit kaikenlaista mikä edistää syövän syntymistä.
😘
 
vierailija
Tässä jutussa nyt on lähinnä kyse siitä, mitä ihminen laittaa suuhunsa, mikä on hyväksi ja mikä ei, eikä ilmastosta.
Mutta sen jälkeen, kun ilmastoasioista on alettu vouhottaa, on lihasta ja monesta muustakin asiasta tehty mörköjä. Oletteko huomanneet? Eli kyllä, tämä liittyy myös ilmastovouhotukseen, koska lihantuotannon hiilijalanjäljestä napistaan jatkuvasti ja siks täytyy rummuttaa myös lihan vaarallisuudesta, jotta ihmiset lakkais syömästä sitä. Myönnän olevani hieman foliohattu, mutta kun tarkemmin mietitte, niin pääsette tämänkin jutun takaa lopulta ilmastohömpötyksen jäljille.
 
vierailija
Omalla tavallaan se on erikoista, että ns. "herkut" eivät ole päässeet sillä tavalla samaan kategoriaan. Vaikka esim. energiajuomaa ei todellakaan voi sallia osaksi normaalia päivää
 
vierailija
Mutta sen jälkeen, kun ilmastoasioista on alettu vouhottaa, on lihasta ja monesta muustakin asiasta tehty mörköjä. Oletteko huomanneet? Eli kyllä, tämä liittyy myös ilmastovouhotukseen, koska lihantuotannon hiilijalanjäljestä napistaan jatkuvasti ja siks täytyy rummuttaa myös lihan vaarallisuudesta, jotta ihmiset lakkais syömästä sitä. Myönnän olevani hieman foliohattu, mutta kun tarkemmin mietitte, niin pääsette tämänkin jutun takaa lopulta ilmastohömpötyksen jäljille.
En lukenut juttua kovin tarkasti, mutta ei kai tässä niinkään ollut kyse lihasta kuin ultraprosessoidusta lihasta (ja minusta samaan kastiin kuuluvat myös ultraprosessoidut kasvisleikkeet). Mikään ultraprosessoitu ei ole kovin terveellistä.
 
  • Tykkää
Reactions: Johnny Appleseed

Yhteistyössä