Pitäis lisätä kasviksia ruokavalioon, mutta motivaatio on nollissa

Syynä se vaivalloisuus, suutuntuma ja jatkuva silppuaminen.

Siis sekaruokavalio mulla on edelleen ja puoli kiloa kasviksia täyttynee päivittäin, mutta laihtuakin pitäisi. Se ei onnistu jos vedän nami-pihviä, juustoa ja leikkeleitä, vaan maha pitäis täyttää osittain enemmän kasviksilla ja joissa ei ole suolaa.

Salaatinlehdet rouskuu ärsyttävästi ja saa vilunväreet, kaali natisee ikenissä, paprikaa silppuessa siemeniä miljoona, porkkanaa pitää raastaa sormet ruvella, perunaa kuorikuorikuori.

Avokado kallista ja kuluttaa maapallon vesivaroja.

Pavut on PAHOJA, sipulia rakastan mutta se silppuaminen, soijarouhe on prseestä&nykyajan hapatus ja tofumifuihin en koske.


Eniten prseestä on riisi. On ku styrox-murusia söis, siitä ei tule kuin äkäiseksi.

Näin. :)
 
Pannulle voita, lätkäiset pihvin sinne ja kääntelet. Maustat, jos on naturell.

Siinä ei tartte ku olla vieressä lasta kädessä. Ei tartte tehdä hakkelusta jostain onnettomasta porkkanasta ja hakea laastaria.

Ja upotat hampaasi pehmeään pihviin...namm...ei narsku salaatti.
 
Viimeksi muokattu:
Mikään ei ole masentavampi kuin lehtisalaatti.
Se on ravitsemuksellisesti lähes turha, eli on vaan sellanen lisuke ja runko lounassalaateissa.
Kun teen salaatin, niin lehti/jääsalaatin osuus on pieni tai olematon.

Ja muijat pöyhii kahviloissa, ruokaloissa ja työpaikoilla niitä lehtisalaattikasojaan vimmaisesti ja yrittää saada jotain proteiinia sinne tuikattua.
 
Härkis saa mut itkemään, se on ruuissa ihan nobody-hiutaletta.

Couscous on siedettävää mut usein siitä saadaan maustettua jotain kitkerää mössöä.
Seitanista ja hummus:poop::sta en uskalla puhuakaan.
 
Ja vaikka lapsenakin pystyin suutuntumalta syömään mitä tahansa ja mulle ei tule ruuasta yökkäysrefleksiä, niin on se vaan helpompi syödä jotain pehmeää, kuin jotain kylmää, narskuvaa lehtikasaa.

Siedettäviä kasvisjuttuja on siksi monet hedelmät: banaani, sitrukset, mango. Omenan rouske on kamala.

Tomaatti on jees.
Ruuista kasvigratiini on kiva, röstiperunat, kasvispihvit, ratatouille kans, ja joululaatikot. Ne on lämpimiä, tahmeita ja pehmeitä.
 
vierailija
Talvi tekee tuloaan ja kasvisten hinta nousee. Kesällä ne maistuukin paremmalle.
Tykkään kaalista, mutta ruusukaalia en voi käsitää. Miksi sellainen on ylipäätään keksitty....
 
Sun pitää siis hyödyntää keittojuureksia ja tomaattimurskaa.

Paketti jauhelihaa, 2 pussia keittojuureksia, tomaattimurskatölkki, tölkki valkoisia papuja romaattosoossissa ja paljon mausteita ni hyvä tulee. Tunnin ku keittelet tai haudutat uunissa ni pavutkin ovat melkis kadonneet.

Käy vaalean leivän tai makaronin kera. Tai pottujenkin.



Ja entä kukkakaali? Tsekkaa reseptejä missä se kypsennetään kokonaisena mikrossa. Tosi helppoa!
 
vierailija
Kypsennä ne kasvikset. Esim huuhtaiset perunat ja laitat kattilaan, huuhtaiset porkkanat ja laitat päälle samaan kattilaan, keität 20min ja syöt. Helppoa.

Osta kasvikset kaupan pakastealtaasta, vielä helpompaa! Käytä aluksi puoli tuntia aikaa suosikkikauppasi pakastealtaiden tutkimiseen, niin tiedät jatkossa mitä kaikkea löytyy.
 
vierailija
Niin ne on ihmiset erilaisia. Minusta parasta on rouskuva, napakka ruoka. Jokin pehmeä löllö on ihan kamalaa suussa. En esim. tykkää sosekeitoista ollenkaan. Pihvissäkin pitää olla jotain pureksittavaa, jokin nyhtöpossu on vain niin mitätöntä. Ja samaa mieltä olen siitä, että lehtisalaatti on ihan turhaa, menee korkeintaan leivän päällä, mutta ei kyllä salaatissa. Salaattiin laitan rapeaa jäävuorisalaattia tai romainea tms.
Mutta asiaan. Kokeile valmiita uunikasviksia tai wokkisekoituksia. Tietääkseni niissä ei ole juurikaan lisäaineita, vaikka en kyllä ole tarkistanut. Mutta joku wokkisekoitushan on vain ne kasvikset valmiiksi pilkottuna. Eikös sulla ole lapsia? Laita ne töihin. Mukelot kuorii ja pilkkoo porkkanat ja raastaa kesäkurpitsat sillä aikaa kun sinä vahdit pihvejä. Lapsille tekee hyvää oppia laittamaan ruokaa ja saattavat jopa tykätä touhuta keittiössä. Omani ainakin tykkäävät.
 
vierailija
Jos laiskottaa niin osta Apetitin valmiit uunikasvikset ja lisää niihin kolme juustoa ruokakerma.
Valmista Hanna Sumarin reseptillä kuninkaallisia ruusukaaleja.
Keitä kukkakaali tai parsa mausta ja gratinoi juustolla.
Lidl myy 500g säkkejä pinaattia, ryöppää ja keitä keittoa tai paista ohukaisia.
Jos pidät sipulista niin joukkoon tomaattiviipaleita, mustaa pippuria, basilikaa ja mozzarellaa. Päälle voit valmistaa lentoemojen nopean tomaattisalaattikastikkeen ketsuppia, öljyä, suolaa ja sokeria.
Porkkanasta tai bataatista ranskalaisia perunoita.
Kesäkurpitsasta ohuita viipaleita, pyöräytä kananmunassa ja mausteisessa korppujauhossa, paista pannulla.
Härkiksestä ja 100g fetasta, sipulista, 3 valkosipulinkynttä, 1 tl paprikajauhe, 0,5 tl mustapippuria ja öljyä taikina. Kuullota sipulit taikinaan ja paista pullat paistinpannulla. Itse lisään taikinaan vielä ruokalusikalliset dijon sinappia ja kapriksia.
Salaattia leikattuna silpuksi, päärynää, greippiä, paprikaa (leikkaa kanta ensin irti ja nosta niin siemenet lähtevät), cashewpähkinöitä. Kastike; oliiviöljyä, sitruunamehua, basilikaa, suolaa, pippuria. = salade astoria
Bon apetit.
 
vierailija
No jo on vaikeaa.. Luettelit muutenkin aika pienen määrän kasviksia. Mulla jopa sekasyöjä, urheileva teinipoika, on tarkka, että syö riittävästi kasviksia ja suorastaan aina kyselee, mitä kasviksia tulee, jos ruoka ei itsessään ole kasvisruoka, kelpaa sekin.

Kerroit pitäväsi ratatouillesta, siinäkin on monenmoista vihannesta, joita voisit varioida. Itse tykkään esim. paistaa kesäkurpitsaviipaleita nopeasti pannulla, sit hiukan suolaa, pippuria, yrttejä, parmesaania, jos haluaa.
 
vierailija
Täytetyt paprikat uunissa tai täytetyt munakoisot. Paprikoihin voi täytteeksi laittaa ruskistettua jauhelihaa, sipulia, riisin voi korvata ja seoksen voi maustaa mieltymysten mukaan. Paprikan hattu leikataan ja siemenet poistetaan, täyte sisään, hattu takaisin ja uuniin hautumaan.
Täytettyihin munakoisoihin kuten paprikoihinkin löytyy ohjeet netistä.
 
vierailija
Hetkinen hei, tää ap haluaa laihtua, älkää tuupatko hälle reseptejä kermasta, juustoista, mozzarellasta!
Kasviksista saa maistuvia ihan sellaisenaan kun kypsentää ne oikein, eli mieluiten höyryttämällä eikä liian pitkää kypsennysaikaa. Yrttimausteita päälle.

Ainoa kasvis missä mä käytän voita on ruusukaalit: ripottelen päälle rosmariinia, höyrytän 10 min, heitän sekaan 1 tl voita ja pyörittelen astiassa niin että voi sulaa. Nam!
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Vaikka söisit yhtenä päivänä mozzarellaa tai voilla, juustolla maustettuja kasviksia niin se ei haittaa kun et syö niitä päivittäin. Kaupasta saa 4% ruokakermaa, 17% juustoja jne Suurimman osan turhista kaloreista voi suosiolla jättää kauppaan. Arkiliikuntaa kannattaa lisätä jos pitää hyvästä ruoasta.
 

Yhteistyössä