Orpopurran oikeistohallitus haluaa nyt yksityistää vesihuollon! Kepun Honkonen: ”Hallituksen suunnitelma joutaa silppuriin”

Persujen pitäis nyt alkaa kapinaan. Jäsenyydet vedettävä pois, jos aletaan juomavettä yksityistämään.
Tai sitten muuttakoot nimensä Peruskokoomuslaisiksi.

Purralla on niin suuri hinku saada tää hallitus toimimaan ja että voidaan sanoa "persut kykenikin hallitusvastuuseen", että suostuu vaikka mihin, mikä Kokoomusta miellyttää.

Raamatun sanoin "osallistuu toisten synteihin."
 
vierailija
Suomi on laittomuuden tilassa

Kiskonta ja vedätys, markkina-ahneus ohjaa.
Suomi on tyhmyyskriisissä.
Velalla ylläpidetään mm. pakolaistulonsiirto "-teollisuutta".

Sähkökiskonta ja sähkön siirtokiskonta saa jatkua, MIKSI ?
Huonoksi on menny moni asia, on vain pätkätöitä yms. pelleilyä. Ei rehellisiä työsuhteita.....

Sama elintarvikkeissa,, esim. 400g pakkaukset onkin muuttuneet 360 gramman ja 380 gramman kokoon, hinta sama kuin 400 grammaa.
- Ja miksi näitä huijjauskokoja. .-Kun riitäisi kilo ja puoli kiloa aivan hyvin !!

Samaa yritysten ahneusinflaatiota (greedflation) on kaikissa hinnoissa.
 
vierailija
Veden jälkeen oikeisto myy moottoritiet ja lentokentät sekä raiteet.
Ja sitten alkavatkin siltatullit, tieverot, kenttälisät jne.

Silloin ei enää keskiluokka lennäkä - tai käytä teitä - kuin kerran vuodessa luksuslomaillessaan paikallisessa Cämpingissään.

"Et omista mitään - ja olet onnellinen (kemiallisesti stimuloituna)" skeidaa.
 
vierailija
"vaatimus vesilaitosten säilyttämisestä kokonaan kansallisessa hallussa on lakialoitteessa muuttunut pelkäksi "määräysvallaksi" vesiyhtiöissä."

Noinhan se on mennyt kaikkien yhteiskunnallisten omistusten kohdalla.

Mitä järkeä tuossa on? Jos toimintaa tai korjauksia rahoitetaan myymällä pala palalta osia, ollaan lopulta tilanteessa, jossa kaikki on myyty, tai muuten rajalla, jota enemmän ei voi myydä, ja sitten rahoitus on etsittävä muualta.

Oikeistolaisuus on täyttä pskaa!

Oikeistolaiset eivät ole parantaneet yhtään ainoaa asiaa tässä maassa, mutta ovat kohta syöneet koko kuorman ahneisiin suihinsa, ja siitäkö heitä pitäisi ihailla "menestyneinä"? Täysiä pellejähän nuo ovat, Wahlrooskaan ei ole omin avuin saanut aikaan mitään.

Oikeistolainen hierarkia ei ole millään tavalla yhtään parempi kuin kommunistien hierarkia oli Neuvostoliitossa. Sukulaisten ja tuttujen suosimista, yhteisiä deluusioita ja täysin järjetöntä mittaluokkaa olevia virheitä, uskonnon kaltaista uskomista täysin todistamattomiin asioihin, puhumattakaan uskomisesta asioihin, joita ei edes voi todistaa. Kiipijöitä, välistävetäjiä kuten Häkämiehet, uskomattoman tyhmiä mitättömyyksiä kuten Pia Kauma, ikänsä kumilatkaa takoneita tai sen takomista katsoneita "businessmiehiä" Harkimosta Kummolaan rakentelemassa kaikenlaisia halleja, joissa ihmiset voivat käydä tuhoamassa oman terveytensä äimistellessään urheilijoita. Mitä Henna Virkkunen on saanut aikaan Brysselissä? Suomessa hän säästi yliopistot laitoksiksi, joissa ei enää synny mitään. Ja kohta niistä leikataa lisää, ei pohjattomaan säkkiin mikään riitä.

Kertokaa nyt edes yksi asia, jonka Kokoomus on koskaan saanut aikaan sen yli 100 vuoden aikana kun se on ollut olemassa. Edes yksi, toivottavasti jollakin tavalla positiivnen asia.
 
vierailija
Lähes kaikissa niissä maissa, missä vesilaitokset on myyty yksityisille, on vesihuolto romahtanut. Verkostot rapautuneet, kun korjauksiin ei riitä rahaa omistajien voitontavoittelun takia.
 
vierailija
Vesihuollon yksityistäminen on kansallisen turvallisuuden kannalta erittäin suuri riski.

Yksityiset yritykset pystyvät helpommin keplottelemaan turvallisuusmääräyksissä ja pyrkivät voittojen maksimoimiseksi kiertämään kustannuksia aiheuttavia toimia. Lisäksi yritysten rekrytointiprosesseja on vaikeampi valvoa ja kontrolloida kuin kunnallisen tai valtion järjestämän rekrytoinnin. Esimerkiksi Venäjän on helpompi soluttaa sabotaasin tekijä yritykseen kuin valtion taholta ohjattuun organisaatioon. Lisäksi yrityksiin voidaan sitoa ulkomaalaisa toimijoita ja pahimmillaan yrityksen voi omistaa venäläinen taho, joka on onnistunut naamioimaan itsensä esimerkiksi Irlantilaiseksi Holding-yhtiöksi tai lakimiestoimistoksi, joka edistää vesialueiden omistukseen liittyvän juridiikan kehittymistä yrityksen kannalta edulliseksi.

On myös erittäin kyseenalainen tilanne jos yksityisomisteinen, vaikkapa Viroon rekisteröity yritys tulee hallitsemaan esimerkiksi Puolustusvoimien tai Poliisilaitoksen käyttövesiä. Silloin peliin astuu myös järjestäytyneen rikollisuuden ja terroristiryhmien intressit.

Vedet ovat Suomen kansallisomaisuutta ja vedenjakelun tulee olla jatkossakin turvallista. Vesi ja sähkö olisivat helposti järjestettävissä kansalle erittäin edullisesti verotuloilla jos niin haluttaisiin ja valtio voisi myydä energiaa yrityksille kattaakseen verkon kustannuksia.

Kumma kun oikeistopuolueet eivät ota tätä riskiä huomioon, no kiinteistöjen ja maa-alueiden myyntiin venäläisillekin herättiin vasta Ukrainan sodan alettua.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
vierailija
Pian saamme pörssivettä, jonka hinta vaihtelee dynaamisella hinnoittelulla 15 minuutin välein. Säästeliäimmät hakevat vetensä virosta, koska se on arvokkaampaa kuin viina. Veden nettituontikauppaa rajoitetaan tullin toimesta, viinan tuontia Orpon ja Purran hallitus taas helpottaa. Arvot on taas kohdillaan.
 
vierailija
Pian saamme pörssivettä, jonka hinta vaihtelee dynaamisella hinnoittelulla 15 minuutin välein. Säästeliäimmät hakevat vetensä virosta, koska se on arvokkaampaa kuin viina. Veden nettituontikauppaa rajoitetaan tullin toimesta, viinan tuontia Orpon ja Purran hallitus taas helpottaa. Arvot on taas kohdillaan.
Kännissä pää sekaisin ja voimansa tunnossa kansa tekee kokoomuksen ja persujen mielestä parempia äänestyspäätöksiä kaupallisen median kompatessa päätöstä.
 
vierailija
Kannattaa katsoa, mitä vastaava toiminta sai aikaan Brittaniassa.

Vesihuolto yksityistettiin 1989 Margaret Thatcherin hallituksen toimesta, ja sen jälkeen veden ja jäteveden käsittely on ollut yksityisten yhtiöiden hallinnassa. Tässä muutamia merkittävimpiä ongelmia, jotka ovat liittyneet yksityistämiseen:

Korkeat hinnat ja voittojen tavoittelu: Yksityiset vesiyhtiöt ovat usein asettaneet asiakkaille korkeampia hintoja, sillä niiden tavoite on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Tämä on johtanut veden hinnan nousuun keskimäärin 40 % yksityistämisen jälkeen. Monet asiakkaat ovat kokeneet maksavansa liikaa vedenkäytöstä.

Infrastruktuurin laiminlyönti: Vesihuoltoverkon kunnossapitoon ja investointeihin ei ole panostettu riittävästi. Vuotoja ja muita infrastruktuuriongelmia on havaittu, sillä yhtiöiden on ollut taloudellisesti kannattavampaa jakaa osinkoja kuin sijoittaa vanhenevaan infrastruktuuriin.

Veden hävikki on pysynyt korkeana johtuen vuotavista putkista. Vuonna 2023 Englannissa menetettiin merkittäviä määriä vettä vuotojen vuoksi, noin 2 312 megalitraa päivässä.

Ympäristöongelmat: Yksityiset vesiyhtiöt ovat saaneet kritiikkiä ympäristöhaittojen aiheuttamisesta, erityisesti jäteveden valumisesta jokiin ja mereen. Raportit toistuvista laittomista päästöistä ovat herättäneet huolta ympäristön suojelemisesta. Vuonna 2021 paljastui, että Englannin vesiyhtiöt laskivat suuria määriä käsittelemätöntä jätevettä luonnonvesiin, mikä uhkasi sekä luonnon monimuotoisuutta että ihmisten terveyttä.

Heikko valvonta: Vesiyhtiöiden toimintaa valvova viranomainen, Ofwat, on saanut kritiikkiä siitä, ettei se ole onnistunut tehokkaasti valvomaan yhtiöiden toimintaa tai sanktioimaan niitä riittävästi esimerkiksi veden hukan tai ympäristörikkomusten takia.

Yhtiöiden velkaantuminen: Moni vesiyhtiö on ottanut suuria lainoja osakkeenomistajien voittojen maksamiseksi, mikä on johtanut velkaantumiseen. Tämä on lisännyt huolia yhtiöiden taloudellisesta kestävyydestä ja siitä, että mahdolliset velkakriisit voivat heikentää vesihuollon jatkuvuutta.

Uusliberalismi tulee kalliiksi!
Eihän oikeisto ota asiantuntija-arvioita huomioon, vaan mennään puhtaasti ideologiapohjalla. Purra kun kertoo vielä olevansa thatcherilainen fiskaalikonservatiivi, niin varmaan tehdään Britannian konservatiivien uusliberalismivirheet Suomessakin.
 
vierailija
Oppositiossa kiivastuttiin vesiuutisesta – ”Eikö kokoomus oppinut mitään?”
"Helsingin Sanomat uutisoi Vesi on meidän -kansalaisaloitteen tekijöiden huolesta sunnuntaina.

Oppositiossa kiivastuttiin sunnuntaina Petteri Orpon (kok) hallituksen aikeista jättää uudistettavana olevassa laissa takaportti auki kunnallisen vesihuollon osittaiselle yksityistämiselle.

Hallitusta ovat kritisoineet oppositiokansanedustajista muun muassa keskustan
varapuheenjohtaja Tuomas Kettunen ja kansanedustaja Petri Honkonen sekä Sdp:n kansanedustaja Pinja Perholehto tiedotteissaan. Lisäksi vasemmistoliiton varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Veronika Honkasalo on ottanut aiheeseen kantaa viestipalvelu X:ssä.

Vesi on meidän -kansalaisaloite keräsi viime vaalikaudella 89 000 allekirjoitusta ja edellisen eduskunnan tuen. Aloitteen vastuuhenkilöt ovat huolestuneita tavasta, jolla Orpon hallitus aikoo viedä aloitetta laiksi, kertoi Helsingin Sanomat sunnuntaina.

Sdp:n kansanedustaja Pinja Perholehto sanoo, ettei Suomella ole varaa ”missään olosuhteissa” ottaa riskiä siitä, että korvaamattomista vesivaroista päättäisivät sijoittajat.

– Vesi on perusoikeus ja elämän edellytys, kriittinen osa valtion infrastruktuuria, Perholehto sanoo tiedotteessaan.

Perholehdon mukaan ei saa syntyä tilannetta, jossa sijoittajien etu ohittaisi kansalaisten oikeuden esimerkiksi kohtuuhintaiseen veteen."



Missä olikaan vihreiden kannanotto aiheeseen, ei kai vihreät ole oikeasti kokoomuksen citypuisto-osasto, kuten jotkut väittävät? Vai onko vihreistä maailmalla oikeus Suomen vesiin, kuten Eu:lla oikeus Suomen metsiin?
 

Yhteistyössä