Juuri nyt Suomi kuluttaa sähköä 8717 MW josta tuulivoima tuottaa 4967 MW

vierailija
Ilman tuulivoimaan panostamista sähkö maksaisi 4-5 senttiä vuoden ympäri.
mihin kilpailevaan sähköntuotantomuotoon ne rahat olisi pitänyt käyttää jotka on menneet tuulimyllyihin?
[/QUOTE]
20 vuoden ydinvoimaprojekteihin jotka 14 vuotta myöhässä mukaanlukien sähkötuotot ja pelkkä rakentamishinta 11-12 mrd euroa, elinaikakustannukset +100 mrd euroa.
 
vierailija
TS: Pienellä Ahvenanmaalla haaveillaan suurista tuloista merituulesta: jo yksi voimala tuottaisi neljänneksen koko Suomen kulutuksesta
Merituulipuistoihin tulisi satoja suuria voimaloita, joiden napakorkeus hipoisi 200 metriä.

Ahvenanmaalla luotetaan, että siirtoyhteyksien rakentamisesta Suomeen löydetään ratkaisu. Fingridin toimialue ei yllä itsehallinnolliseen saarimaakuntaan.

Aurinko, tuuli ja turismi. Ahvenanmaa on suurten mahdollisuuksien äärellä, mutta suurin niistä on tuulivoima.

Ahvenanmaan pääsaaren pohjoispuolelle suunnitellaan yli 300 jättikokoisen tuulivoimalan merituulipuistoa.
 
vierailija
STT: Tuuli- ja aurinkovoiman tuotanto kasvoi tuntuvasti elokuussa – sähkö oli ennätyksellisen halpa suhteessa ostovoimaan, laskee Energiateollisuus
"Suomessa tuotettiin elokuussa tuntuvasti enemmän sähköä tuuli- ja aurinkovoimalla kuin vuosi sitten, kertooEnergiateollisuus.

Tuulivoiman tuotanto kasvoi viime vuodesta 57 prosenttia ja ylsi vajaaseen 1undefined400 gigawattituntiin, mikä tarkoittaa vajaata 23:a prosenttia Suomen sähkönkulutuksesta. Tuulivoiman kapasiteetti on kasvanut jonkin verran, mutta tuotantoa kasvattivat etenkin viime vuotta tuntuvasti paremmat tuuliolosuhteet.

Sähkön veroton hinta oli elokuussa 1,3 senttiä kilowattitunnilta, mikä oli ostovoimaan suhteutettuna ennätyksellisen edullista. Edullinen hinta vauhditti kulutusta, joka nousi viime vuodesta vajaat viisi prosenttia."

Tuulinen tulevaisuus!
 

Yhteistyössä