Valtiovarainministeriön ennustajaeukot povaavat talouskasvua ensi vuodelle

vierailija
ja kuulemma asuntomarkkinat vilkastuvat😄 Lähde Ylen uutiset tänään klo 17.00. Suomessa on ollut vuodesta 2003 lähtien porvarienemmistöisiä hallituksia ja eduskunta, jolla kokoomus on miehittänyt Valtiovarainministeriön kokoomuslaisilla virkamiehillä, joten Valtiovarainministeriön talousennusteet toki kokoomus Orpon porvarihallitukselle suotuisia.
 
vierailija
Kova on ollut luotto VM:n kokoomusvirkamiehillä talousoikeistoideologiakaimojensa OrpoPurran oikeistohallitukseen jo vuoden, kun näitä optimistisia ennusteita on väsätty. Vääränvärisen ideologian omaava Marinin hallitus sai taas koko ajan negatiivisempia ennusteita, mitä talouden ja työllisyyden saralla toteutui. Poliittinen ideologia sokeuttaa virkamiehenkin.
 
vierailija
Valtiovarainministeriön ylijohtaja Mikko Spolander on kokoomuslainen. Selitteli ennustetaan tänään Ylen uutisissa.
Aivan varmasti on kuten myös Mika Niemelä. Piilottivat VM:ssä tämän vuoden alijäämääkin vuoden 2023 joulukuun puolelle, jotta vuoden 2024 alijäämäksi saatiin 12,7 mrd euroa, muuten olisi ollut 3,2 mrd euroa enemmän eli järkyt 15,9 mrd euroa. Nosti vuoden 2023 alijäämää 14,4 mrd euroon, mutta hei, siitähän voi syyttää Marinin hallitusta. Jos tämä kalenteritekninen kikka piilottaa OrpoPurran hallituksen vuoden 2024 alijäämää ei kerro VM:n johdon ideologista väriä, niin ei mikään.

Yle: Valtionvelkaan tuli uusi, yllättävä kolmen miljardin lisäys – edes budjettipäällikkö ei osaa selittää asiaa tyhjentävästi
"Kokonaisvelka ei lisäänny, budjettipäällikkö Mika Niemelä sanoo. Mutta onko Suomen vuotuinen velkataso 14 vai 11 miljardia euroa, siihen ei löydy vastausta."
 

Yhteistyössä