Kansalaispulssi, Finnwatch, harmaan talouden torjuntaohjelma ja Kalevu Sorsa -säätiö OrpoPurran leikkurien kohteina

vierailija
OrpoPurran oikeistohallitus ei halua toimiensa tai suurpääoman ja elinkeinoelämän toimien arvostelua.
Suut suppuun rahoituksen poistolla 🤫

Orpon hallitus näyttää sivuuttavan hämärien touhujen torjuntaohjelman, josta edeltäjät ovat pitäneet huolta liki 30 vuotta
Nykyinen hallitus ei valmistele harmaan talouden torjuntaohjelmaa. Kyseessä olisi ensimmäinen kerta lähes 30 vuoteen, kun ohjelma jätetään tekemättä. Asiantuntijat pitävät ohjelmaa tärkeänä.
 
vierailija
Kalevi Sorsa -säätiö

"KALEVI SORSA -SÄÄTIÖ on julkaissut muun muassa Eriarvoisuuden tila Suomessa -raporttisarjaa, jonka kolmas osa herätti elokuussa runsaasti keskustelua. Lokakuussa julkaistaan Oikeudenmukainen siirtymä Suomessa -kirja, johon on kirjoittanut yli 20 eri alojen tutkijaa.

Tänä vuonna säätiön talouspolitiikan julkaisuissa on esitetty esimerkiksi malleja osinkoverotuksen uudistamiseksi. Säätiö järjestää vuosittain veropolitiikan asiantuntijoille ja päättäjille Veroareena-tapahtuman sekä kouluttaa tulevaisuuden päättäjiä kolmessa Balkanin maassa.

– Poliittisena ajatuspajana tutkimusaiheidemme valintaa ohjaavat arvot, mutta julkaisuissamme esitetyt näkemykset ovat asiantuntijoiden omia.

Tutkimustoiminnassamme noudatamme samoja Tutkimuseettisen neuvottelukunnan pelisääntöjä kuin yliopistot ja tutkimuslaitokset, Finér painottaa."
 
vierailija
Eikös yritysten pitäisi pärjätä itse jossain vaiheessa, jos on tarpeeksi hyvä ja tarpeellinen yritys. Ei kai jokaiselle yritykselle ole olemassa ylläpitorahaa. Ei pienyrittäjät välttämättä saa mitään tai tule koskaan hakemaan yritystukia. Jos olisi kaikille minituloisille riittävä perustulo, se jo voisi helpottaa. Eu:sta saa edelleen yritystukia, ehkä. Mutta se vaatii sitoumuksia, ehkä. Samoin kuin aiemmat tuet.
 

Yhteistyössä