Vasemmistonliiton tuleva puheenjohtaja "Sanna Marin on samppanjasosialisti"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
"DEMOKRAATTI teki Minja Koskelalle myös sana-assosiaatiotehtävän, jossa hän joutui kertomaan nopeasti toimituksen valitsemien sanojen herättämät mielleyhtymät. Näin Koskela vastasi:

Samppanjasosialisti: Sanna Marin"
 
vierailija
Minja Koskela:
– Puhutaan siitä, että ollaan menty identiteettipoliittiseen nokitteluun ja varmaan jossakin määrin ollaan. Mutta näen, että iso kysymys, joka minua ajaa politiikassa on nimenomaan vasemmisto-oikeisto-kysymys. Meillä on tällä hetkellä Suomen historian oikeistolaisin hallitus, joka tekee erittäin rajuja heikennyksiä pienituloisten asemaan. Silloinhan vastavoimaksi tarvitaan nimenomaan vahvaa vasemmistoa osoittamaan, että meillä on myös muita tapoja rakentaa tätä yhteiskuntaa.

Asiaa!
 
vierailija
"– Kyllä se talouskuripuhe on lyönyt yhteiskunnassamme aika lujaa läpi ja se velkapopulismi on lyönyt myös tosi lujaa läpi. Sitä myös ruokitaan sillä tavalla, kun katsoi vaikka budjettiriihen tiedotustilaisuutta, jossa Riikka Purra (ps.) ja Petteri Orpo (kok.) puhuivat koko ajan siitä, että jos oltaisiin jatkettu Sanna Marinin hallituksen linjalla, oltaisiin velkaannuttu neljä miljardia enemmän. Eihän tämä pidä paikkaansa, koska jokainen hallitus linjaa vallitsevassa todellisuudessa sen, missä mennään ja mitä tehdään.

Koskela muistuttaa, että jokainen eduskuntapuolue oli ennen vaaleja valmis sopeuttamaan valtiontaloutta tällä vaalikaudella. Erot puolueiden välillä liittyivät keinoihin ja sopeutusten miljardimääriin.

– Väite siitä, että muut puolueet velkaantuisivat enemmän kuin tämä hallitus, joka velkaantuu ihan oman velanottonsa seurauksena, on vallankäyttöä. Se on valitettavasti myös ollut sellainen narratiivi, joka on mennyt aika laajasti läpi ja sillähän ne vaalit voitettiin."


Asiaa!
 
vierailija

Yhteistyössä