Maanantaina alkoi kokoomuksen ydinvoimalan purku. Yhden aikakauden loppu sekin

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Urakka-aika: 1.7.2024 - 31.5.2025

Tehtävä: Hanhikiven kaikkien teollisuus rakennusten purku.


Kiitokset vihreille ja vasemmistoliitolle.

Jää hyvästi.

Ja kiitos Hannalle <3
 
vierailija
Missä noin sanotaan?
Tuskin missään. Meillä on kokoomus ja persut johdossa, joten tässä maassa ei tällä hetkellä muistella heidän paskaa historiaa.

Nyt se on vaan hanke muiden hankkeiden joukossa. Aikaa, jonka Yhtenäisen Venäjän sisarpuolue kokoomus haluaa painaa unholaan.

Eduskunnan keskusteluiden litteroinneissa on jälkipolville mm. stubbin meuhkausta siitä, miten arhinmäki on venäjävastainen russofobi ym.


Julkista hankinnoista löytää tuon purkuhankkeen. Huom! muista jättää tuo kirjoitusvirhe mukaan. Se teollisuus rakennusten kirjoitetetaan tässä yhteydessä aina erikseen. Myös tuon työmaan aidassa.
 
vierailija
Teen kyllä mitalianomukset pressalle noista henkilöistä, jotka vastustivat stubbia ja venäjää pitkään ja hartaasti. Ei tule kyllä menemään läpi, mutta ne olisivat ansainneet sen.
 
vierailija
vierailija
Hommamedia, kannanottoja (2019)

LAINAUS:

Kokoomus
Kokoomuksellakin on viimeistään 70-luvun Tehtaankadun vuosista lähtien ollut varsin tiiviit yhteydet ensiksi Neuvostoliittoon ja sitten Venäjään. Tällöin kokoomuspoliitikotkin alkoivat saada omia ns. kotiryssiään. Kokoomuspoliitikoista tiettävästi kuitenkin ainoastaan Ilkka Kanervalla oli oma kotisupolainen, jonka kanssa hän kävi läpi venäläisten kanssa käytyjä keskusteluja.

Kokoomusta on monasti kutsuttu Putinin Yhtenäinen venäjä -puolueen veljespuolueeksi, mitä tosin Kokoomus on aivan viime aikoina yrittänyt imagohaitan takia kiistää. Keskustan tavoin kokoomus on myös ainakin aivan viime vuosiin saakka tehnyt yhteistyötä Putinin Yhtenäinen Venäjä -puolueen kanssa. Kokoomuksen poliitikkoja on mm. vieraillut Yhtenäinen Venäjä -puolueen puoluekokouksissa.

Kokoomuksen poliitikoista Alexander Stubb aikoinaan kiirehti viisumivapautta venäläisille ja Fennovoiman ydinvoimalan kohdalla Stubb käytti putinistista kieltä varoittaessaan russofobiasta, kun vihreiden ja perussuomalaisten poliitikot suhtautuivat kriittisesti siihen, että ydinvoimala tulisi juuri venäjältä. Myös esimerkiksi Ben Zyskowicz ja Jan Vapaavuori puolustelivat ydinvoimalan hankkimista venäjältä. Kokoomus on vastustanut ajatusta kieltää kiinteistökaupat venäläisiltä ja itsekin äitinsä puolelta puoliksi venäläinen Kai Mykkänen on jopa vastustanut kieltoa Venäjän kaksoiskansalaisille toimia sotilasviroissa, mikä sitten Mykkäsen vastustuksen takia vesittyikin lievemmäksi.
 
vierailija

Jos kaikki siirtyvät käyttämään sähköautoja tarvitaan energiaa yhden ydinvoimalan verran. Energiaa tarvitaan muuhunkin.
 
vierailija
Pääministeri Alexander Stubbin (kok) mielestä Fennovoiman ydinvoimalupaa koskevassa keskustelussa on syyllistytty asenteellisuuteen ja jopa russofobiaan.

Stubb sanoi eduskunnan Fennovoima-keskustelussa, että jotkut hankkeen vastustajista yrittävät lietsoa energiapoliittiseen ratkaisuun Venäjä-pelkoa.

– Se, mikä minua eniten häiritsee tässä keskustelussa, on se tietty asenteellisuus ja jopa russofobia, joka ilmenee muutamissa puheenvuoroissa. Ja se tulee nimenomaan sitä kautta, että yritetään lietsoa Venäjä-pelkoa energiapoliittiseen ratkaisuun.

Stubb korosti elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok) tavoin, että Fennovoima on suomalainen yritys, joka noudattaa Suomen lakeja, vaikka laitostoimittajaksi onkin tulossa venäläinen Rosatom.

Etenkin vihreät ovat korostaneet, että kytkökset Putinin hallintoon ovat seikka, jonka vuoksi myös ydinvoiman kannattajien olisi syytä sanoa Fennovoiman hankkeelle ”ei”. Kansanedustaja Oras Tynkkynen (vihr) korosti, ettei Fennovoiman venäläinen laitostoimittaja Rosatom ole mikään tavallinen venäläinen yritys vaan suoraan presidentti Vladimir Putinin hallinnassa oleva liikelaitos, joka vastaa edelleen Venäjän ydinasehuollosta ja vaalii sen geopoliittisia intressejä.

– Fennovoima havittelee Suomeen itse asiassa Putinin reaktoria, Tynkkynen sanoi.

Fennovoiman luvan eduskuntakäsittely on alkanut lähetekeskustelussa iltapäivällä.




 
vierailija
Sellainen hauska yksityiskohta, että ainoastaan kerran on äänestetty ydinvoima nurin eduskunnassa. 1990 luvun alussa, Tsernon jälkeen.

Aloitteen tekijä oli silloin ensimmäisen kauden kansanedustaja Matti Vanhanen.

Ja muuten. Kertaakaan ei ole tehty Suomessa rakentamispäätöstä ilman, että Vihreät olisi ollut hallituksessa...
 

Yhteistyössä