”Milloin te aikuiset pojat hankitte isällenne ja minulle lapsenlapsia”, kysyi Eeva Kainilta ja Abelilta?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Uskovaisille tiedox:

Isot ihmisapinat



Siirry navigaatioonSiirry hakuun
Katso myös
Alaheimot
Synonyymit
Tieteellinen luokittelu
Isot ihmisapinat
Domeeni:Aitotumaiset Eucarya
Kunta:Eläinkunta Animalia
Pääjakso:Selkäjänteiset Chordata
Alajakso:Selkärankaiset Vertebrata
Luokka:Nisäkkäät Mammalia
Alaluokka:Theria
Osaluokka:Istukkanisäkkäät Eutheria
Lahko:Kädelliset Primates
Alalahko:Haplorrhini[1]
Osalahko:Apinat Simiiformes [1]
Yläheimo:Ihmisapinat[2] Hominoidea
Heimo:Isot ihmisapinat [3]
Hominidae
Gray, 1825
  • Pongidae Elliot, 1913 [1][2]
Isot ihmisapinat Wikispeciesissä
Isot ihmisapinat Commonsissa
Ihmisen ja gorillan luurangot
Isot ihmisapinat[3] (Hominidae) on kädellisten lahkoon (Primates) ja ihmisapinoiden yläheimoon (Hominoidea)[2] kuuluva nisäkäsheimo, johon kuuluvat ihmiset, simpanssit, gorillat ja orangit. Heimon sisäistä tieteellistä luokittelua on muutettu muutamia kertoja viime vuosikymmeninä. Aiemmin oranki, gorilla ja simpanssit muodostivat suurten ihmisapinoiden (Pongidae) heimon, ja ihminen oli ihmisten heimon (Hominidae) ainoa edustaja.[2][4] Sittemmin heimot on yhdistetty, ja sekä oranki että gorilla on jaettu useiksi lajeiksi. Nykyään orangit luetaan omaan alaheimoonsa Ponginae ja muut nykysuvut toiseen alaheimoon Homininae. Heimoon kuuluu myös lukuisa määrä sukupuuttoon kuolleita ihmisapinasukuja. Nisäkäsnimistötoimikunnan ehdotus heimon uudeksi suomenkieliseksi nimeksi oli isoihmisapinat.[3]
Homininae-alaheimon jako ei ole täysin selvä, mutta sen jäsenillä on keskenään vähintään 97 prosenttia samaa DNA:ta kuin nykyihmisellä, sekä yksinkertainen kieli tai kulttuuri heimon tai ryhmän sisällä.
Yleisesti arvioidaan Pan- ja Homo-sukujen eronneen 6,5–7,4 miljoonaa vuotta sitten, mutta molekyylikellon mukaan (hypoteesi, jonka mukaan molekyylien evoluutio on ajan suhteen vakio) ero olisi tapahtunut 5,4–6,3 miljoonaa vuotta sitten.
 
vierailija
”Milloin te aikuiset pojat hankitte isällenne ja minulle lapsenlapsia”, kysyi Eeva Kainilta ja Abelilta?

1. Mooseksen kirja 6

6 LUKU.
"Ihmissuvun turmelus. Jumalan päättää hävittää ihmiset. Arkin rakentaminen.
Kun ihmiset alkoivat lisääntyä maan päällä ja heille syntyi tyttäriä, huomasivat Jumalan pojat ihmisten tyttäret ihaniksi ja ottivat vaimoikseen kaikki, jotka he parhaiksi katsoivat
. Silloin Herra sanoi: "Minun henkeni ei ole vallitseva ihmisessä iankaikkisesti, koska hän on liha. Niin olkoon hänen aikansa sata kaksikymmentä vuotta."
Siihen aikaan eli maan päällä jättiläisiä, ja myöhemminkin, kun Jumalan pojat yhtyivät ihmisten tyttäriin ja nämä synnyttivät heille lapsia; nämä olivat noita muinaisajan kuuluisia sankareita."


Ehkä Jumalan tyttäret huomasivat ihmisten ensimmäiset pojat ihaniksi ja ottivat miehikseen. Kun Jumalan tyttäret yhtyivät ihmisten poikiin ja synnyttivät heille lapsia mm. ihania tyttäriä.
Onkohan nuo "Jumalan pojat", sekä "Jumalan tyttäret", joita patriarkaalisessa juutalaiskulttuurissa ei voida tietenkään mainita enkeleitä, vai jotain avaruusolentoja, jotka toivat elämän maapallolle Prometheus-leffan tyyliin?
 
vierailija
Siinähän tuo mahdottomuus jo paljastui sillä kaikki olisivat kuolleet muutamien sukupolvien jälkeen pahasti vammaisina
Kuule, tuohon aikaan lähtökohdat olivat sellaiset, että ihmisten perimä oli täysin puhdas.

Eli alun sukurutsa ei vahingoittanut lapsia ja koko ajan ihmiskunnan kasvaessa toki mentiin yhä kaukaisempien sukulaisten kanssa yhteen.

Vai kuvitteleeko täällä esim ne, jotka eivät Raamattuun usko alkuihmisiä olleen aivan alussa jokin suunnaton määrä?

Ei ole taatusti ollut.
 

Yhteistyössä