Keskustelua homoista

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
En tiedä, millainen google sulla on käytössä mutta mulle tuli ihan heti esiin Hiukset- artikkeli wikipediasta.
Tukka on hiusten synonyymi. Yleisesti ottaen kaikille.
Paitsi sinulle.
🙄
Samat sanat. Vihervassarit ja muut mädätykset pyrkivät keksimään sanoille uudet merkitykset. Ja hetero suhteet joissa käy että miehellä on useita naisia, on pian entinen "suhde".
 
vierailija
Synnynnäistä. Geeneissä. Toki kaikenlaista outoa voi omaksua jos sellaselle altistuu etenkin nuorena tai joutuu väkivallan kohteeksi.
Mitään "homousgeeniä" ei ole osoitettu olevan olemassa. Seksuaalisen suuntautumisen kehittymiseen vaikuttavat sadat eri geneettiset tekijät, mutta mikään niistä ei ole hallitseva ja määräävä, joka alusta alkaen ohjaisi kenetkään homouden tielle.

Kromosomit päättävät, tuleeko meistä miehiä vai naisia (XX ja Xy), ja hormonit sekä sikiökaudella että etenkin teini-iässä muokkaavat meistä enemmän naisellisia tai miehekkäitä. Mutta suurin vaikutus on kuitenkin erilaisilla koetuilla eli ympäristöllisillä tekijöillä, joista kiintyminen ja kiinnittyminen ovat olennaisessa osassa. Tämä tarkoittaa psykologista prosessia, jossa "ehdollistumme" äitiimme, isäämme ja mahdollisiin muihin läheisiin ihmissuhteisiin.

Jotta lapsen sisäiseen maailmaan muodostuisi selvä kuva mieheydestä ja naiseudesta molempien sukupuolten edustajiin olisi voitava luoda mahdollisimman rakkaudellinen ja tervepohjainen suhde. Tätä kautta lapsi vähitellen oppii tuntemaan myös itsensä ja sovittautumaan siihen "rooliin" joka on ominaista sille sukupuolelle jota hän itse fyysisesti edustaa. Hänen "minäkuvansa" eli identiteettinsä (johon siis sisältyy sekä sukupuoli-identiteetti että koko hänen persoonallisuutensa eri osatekijät) kehittyvät nimenomaan vuorovaikutuksessa muihin ihmisiin.

Samalla kehittyvät hänen vuorovaikutustapansa ja suhtautumisensa myös muihin henkilöihin ja heidän ominaisuuksiinsa, samoin kuin hänen seksuaalisen halunsa (eli libidon) suuntautuminen. Viimeksi mainittu eriytyy nimenomaan teini-iässä, kun hormonikylpyjen kautta ihmisyksilö kypsyy sukupuolisesti aktiiviseksi olennoksi.

Tässä prosessissa paljon voi mennä "väärin". Oletusarvoisesti miehet kiinnittyvät sukupuolisen kiinnostuksen suhteen naisiin ja päinvastoin, mikä on luonnollisesti edullisinta suvunjatkoa ajatellen. Luonto pyrkii ylensä käytännöllisimpään ratkaisuun, mutta kokeilee myös jatkuvasti rajojaan. Elämän jatkumisen kannalta on kuitenkin olennaista, että suurin osa eloperäisestä massasta toimii oletusarvojen (eli sen käytännöllisimmän kaavan) mukaan.
 

Yhteistyössä