Aikamoinen puutarha

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Täällä on käynyt niin, mutta muilla sivustoilla nimimerkillisyys toimii ja ehkäisee kiusaamista juuri siksi, että kaikilla on nimimerkki. Anonyymiys mahdollistaa kasvottoman kiusaamisen ja nostaa nettikiusaamisen riskiä. (https://www.zora.uzh.ch/id/eprint/136007/10/ZORA_NL_136007.pdf)

Esimerkiksi Tumpussa anonyymien viestien lähettämisen kieltäminen halutessaan on vähentänyt kokemukseni mukaan kiusaamista.

Mutta ymmärrän toki, ettei näille julkipalstoille ole mahdollista toteuttaa ’pakollista’ nimimerkkiä kaikille. Siksi nostin keskusteluun ihan vaan pohdinnanomaisesti saittia, että sinne tällainen vaihtoehto olisi mahdollista toteuttaa, ainakin näin olen Saitinrakentajan puheista ymmärtänyt. Mutta suuri osa ei taida olla tästä kiinnostunut. Jos vastakkain asettuvat kunnioittava keskustelu ja anonyymiys, monet valitsevat anonymiteetin, kiusaamisen uhallakin.

Minusta tämä kiusaamisasia on tärkeä, koska monet nimimerkilliset ovat sitä anonyymien tekemänä täällä ja Vauvalla kokeneet, ja osa on tästä syystä jopa siirtynyt muualle. Kärtsä itse on joutunut komentamaan kiusaajia keikoillaan, ja sanonut ettei kiusaaminen ole ok koskaan, ikinä, milloinkaan.

Tämä (ja Laiva) on monelle rakas ja ainoa suomenkielinen shippaamiseen tarkoitettu paikka. Meidän kaikkien vastuulla on, että tämä säilyy hyvinvoivana.
Saitille voi tällä hetkellä kirjoittaa anonyyminä tai kirjautuneena. Ja kirjautuneet voivat halutessaan lähettää viestin anonyyminäkin. Sinne voi luoda myös osioita vain kirjautuneille, mutta sellaisia siellä ei ole tällä hetkellä. Tai sitten koko systeemin voi laittaa vain kirjautuneille. T. SR
 

Yhteistyössä