Talouselämä: Riikka Purra väläyttää ruoan verotuksen kiristämistä - tämä pataporvari ei varakkaisiin koske vaan taviskansa maksaa aina

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Älkääpä olko negatiivisia. Hyvin Persut ja Kokoomuslaiset toimii, ajavat omimpia asioitaan. Kyllä kaikki raha kuuluu porvareille. Köyhät pitääkin saada kuriin, lakko-oikeus pois, lisää töitä, vähemmän liksaa, ruoan ja terveydenhoidon hinta ylös. Kun vielä saadaan halpatyövoimaa kehitysmaista, niin sitten vasta Suomi nousee.
T. ryhdikäs mies, Köyliö
 
vierailija
Onneksi köyhät eivät yksin joudu maksamaan kaikkea - valtio ottaa myös velkaa aivan samaan tahtiin kuin edellinenkin hallitus. Kun ajat heikkenevät, velanottoa joudutaan hieman lisäämäänkin. Tämän "säästö"hallituksen jäljiltä valtiontalous on kauheassa kunnossa.
Persutien kommentoinneissa kirjoitetaan edellisen hallituksen valtavasta 150 mrd euron velasta, tajuamatta että 106,4 mrd euroa tästä oli aiempien oikeistojohtoisten hallitusten ottamaa 😆

Mitä tulee edellisen hallituksen velanottoon, niin ehkä muistat että oikein hyvin se velkaraha Orpollekin kelpasi silloin kun sitä jaettiin miljarditolkulla yrityksille koronatukina. Valitteli vielä kaiken lisäksi että jaettiin liian vähän, eli toisin sanoen sitä että otettiin liian vähän velkaa.

Sen sijaan tämä Orpon hallitus ottaa velkaa 2024 noin 12 mrd euroa, 2025 noin 13 mrd euroa ja hallituskautenaan noin 50 mrd euroa, koska on selvää ettei 100.000 uutta työpaikkaa tule joka oli budjetin 46 mrd euron ehtona. Työttömiä tulee rutkasti lisää ja THL:n mukaan toimeentulotukiasiakkaita tulee 100.000 lisää.

Tämän velanoton päälle Orpon hallitus myy 4 mrd eurolla valtion tuottavaa omistusta. Lähes velanottoa, lämmittää hetken kuten housuun kuseminen pakkasella, sen jälkeen entistä kylmempää.

Vaikka Orpo ja Purra ottavat velkaa ennätyksellisesti tällä kaudella ei ole edes viime kauden todella vakavia kriisejä globaalia koronapandemiaa ja Euroopan laajuista energiakriisiä.
 
vierailija
Ei ole maata jossa äärioikeisto toimisi toisin eli PS ja KOK jatkavat jos äänestäjiä kustaan silmään. Tosin tutkijatkin pitävät näitä "säästöjä" pelkkänä rangaistuksena kansaa kohtaan. Oikeita säästöjä syntyy kun avi sekä elykeskusten ja business finlandin lakkauttamisilla sekä maataloustukien ja elinkeinoelämän tukileikkauksilla. Siellä ne suurituloiset luuraa istuskelemalla. Matalouden tuotto on 1% BKT mittarin mukaan, jokaista maatalouden tuottamaa euroa Suomi tukee 2 eurolla, tuplasti enemmän kuin missään muualla Euroopassa.
Näillä toimilla ollaan 10 miljardin säästöissä.
 
vierailija
Eihän velka voi vähetä heti, kun Marinin kauden laskuja huikeine korkoineen aletaan nyt maksaa ja samaan aikaan on uusia menokohteita. On helppo jakaa rahaa kansalle ja saada suosiota. Menepäs leikkaamaan oman lapsesi viikkoraha, niin huomaat, mikä poru siitä seuraa,
Mitenkä se ennen Marinia otettu +100 miljardia. Eikö siitä korot juokse ollenkaan?
Nykyinen hallitus ottaa lähes 12 miljardia velkaa vaikka korkomenot ovat vain 3 miljardia. Paljonko Purra ottaisi velkaa jos olisi pandemia, energiakriisi ja samanlaiset panostukset puolustukseen kuin edellisellä hallituksella? 20 miljardia? 30 miljardia?
 
vierailija
Sen lisäksi, että enemmistön ihmisistä ostovoima tuhotaan ja aiheutetaan firmojen konkursseja ja lama niin,

Kovat lääkkeet on oluen verojen vähentäminen ja vahvemman alkoholin tuonti lähikauppoihin?

Verovapaan osakesäästötilin ylärajan nostaminen 50 000:sta 100 000:een, eli vain harvojen rikkaiden aseman parantaminen muiden kustannuksella?

Työn verotuksen alentaminen joka auttaa lähinnä niitä, jotka tienaavat valmiiksi yli 10 000 euroa kuukaudessa? Tavallisempi kansa ei sitten välttämättä voikaan edes neuvotella ensimmäistä palkatonta sairaslomapäivää pois, jolloin mennään miinuksen puolelle siitä mitä aiemmin saatiin, jos on 1-2 päivää sairaana vuodessa.

Kotitalousvähennyksen parantaminen, eli sosiaalituen jota käyttää yleensä ottaen paremmin toimeen tulevat.

Eduskunnan liikuntakerhojen rahoituksen lisääminen samalla kun muu kansa maksaa hallituksen päätösten jälkeen liikunnasta enemmän veroa.

Harmaan talouden vastaisen rahoituksen alas ajaminen? Miksi ihmeessä jos se toisi kustannuksensa moninkertaisena takaisin?

Tietenkään ei puututa millään tavalla "verosuunnitteluun" eli veronkiertoon jota voi harrastaa vaan kaikkein rikkaimmat.

Eli kaikilla päätöksillä lisätään vaan rahamääriä kaikenlaisissa panamalaisissa kirjekuorissa, jotka ei tule koskaan palaamaan kiertoon Suomen talouden hyväksi.

Mitä tämä lääke parantaa?
 
vierailija
En millään ymmärrä tätä kansaa! Ensin äännestetään persuja hallitukseen ja sitten aletaan kritisoida heidän päätöksiään. No MIKSI ÄÄNESTITTE HEITÄ?!!!! Nyt saatte, mitä tilasitte!!!! Tätähän te halusitte!!!!!
 
vierailija
Velkaa otetaan ennätyksellisesti enemmän kuin edellinen hallitus pahoissa kriiseissä ja päälle vielä 4 miljardilla valtion omaisuuden myyntiä, jättimäiset leikkaukset ja alv-nostot. Mihin tämä porvariporukka rahaa oikein hassaa?
 
vierailija
Riikan fiskaalihimmeli ja Petterin Turun leikkijuna ei kestä -60% ruoka-alennuksia, joita ostamalla normaali suomalainen ilman Kela Goldia just ja just vielä pärjäilee.

Siis ne, jotka osaavat vielä laskea päässään, paljonko se -60% tuotteesta alennuksena on ja paljonko nämä olisivat markka-aikaan olleet ja olisiko kapina, jos "halpa pensa" olisi reilusti yli 10 markkaa litra.

-winner-
 
vierailija
En millään ymmärrä tätä kansaa! Ensin äännestetään persuja hallitukseen ja sitten aletaan kritisoida heidän päätöksiään. No MIKSI ÄÄNESTITTE HEITÄ?!!!! Nyt saatte, mitä tilasitte!!!! Tätähän te halusitte!!!!!
Täytyy ymmärtää, että ihmisille valehdeltiin ja jotkut luulevat varmaan vieläkin että kriittisyys muualta tulleita kohtaan jotenkin toisi lisää rahaa tavalliselle suomalaiselle, vaikka saamapuolella ovat kaikissä päätöksissä koko ajan rikkain muutama prosentti.

Mauri Peltokangas paasasi televisiossa että halveksii jokaista politiikkoa ja jokaista puoluetta joka kehtaa leikata suomalaisilta. Nyt on ymmärrettävästi hiljaa ja kerää mukavat kuukausipalkat verovaroista itselleen, kun muilta leikataan.

Riikka Purra kertoi että kokoomus haluaisi leikata pienituloisilta, mutta se ei meille kertakaikkiaan käy! Vaalien jälkeen hän julistautuu fiskaalikonservatiiviksi ja nyt vielä henkilöhotaisesti ministerinä haluaisi lisätä ruuan verotusta jos se vain on mahdollista.

Ennen vaaleja PS vastasi, että kiky-maksut pitäisi suomalaisten työntekijöiden sijaan laittaa työnantajan maksettavaksi, ja homma laitettiin Putkosen piikkiin joka "ottaa täyden vastuun" eli ei tee muuta kuin sanoo nuo sanat.
 
vierailija
Naurattaa kyllä. Tämä nyt osuu jo keskituloisiinkin. Yhteen hallituskauteen jää tämä sekoilu ja hyvä niin. Valitettavan paljon vain saavat tuhoa aikaiseksi. Mä pärjään aina, kun ei ole mitään materialistisia haaveita elämässä, ei ole ikinä ollutkaan, mutta veikkaan, että moni keskituloinen alkaa miettiä, että onko tämä kaikki sen arvoista, että kelaelätti kärsii, kun itsellekin tulee lunta tupaan.

Eikä tässä vielä kaikki. Jahka "työelämäuudistukset" tulevat voimaan, niin sitten se parku vasta alkaakin. "Ei mua pitänyt irtisanoa naamavärkin perusteella, kun vain köyhiä piti kiusata, byäääh!"
 
vierailija
Kovia päätöksiä. Mutta köyhä on köyhyyteensä tottunut ja syö sitä mitä on. Miten mahtaa käydä keskiluokkaisen perheen, kun kaupasta ei voi hakea enää sitä lempivalmissalaattia ja lasten harrastukset täytyy lopettaa. No tätä haluttiin. Velkaakin otetaan ilman kriisejä enemmän kuin kriisiajan hallitus otti.
 
vierailija
Ullatus. Holodomoria vaan kehiin rajuimman inflaation ja korkojennousun aikana vuosikymmeniin. Sopii hyvin pakkomuuttojen, leikkausten, vanhusten toiminnan siirtämisen digipalveluiksi ay-liikkeen murskaamisen yms. jatkoksi.

Tällaista jälkeä syntyy, kun 2 traumatisoitunutta ihmistä pääsee visioimaan puoluetta. Sinänsä hyvin vedetty: toinen on pressaehdokas ja puhemies ja toinen vm - ohituiskaistaa pitkin: vähän kirjoitteli scriptaan ja pari vuotta politiikassa ja oho - vm.

Odotan oikeasti, että joku persu ehkä havahtuu tähän, että hallitusohjelma ei olekaan niin errrinomainen ja että äänestäessä persuja ihan oikeasti saadaan Thatcher/Reagan/Viinanen-linjan politiikkaa, jossa ideologisesti leikataan perstuntumalla politisoimalla perustuslakivaliokunta ja pilkkaamalla muutenkin oikeusvaltion instituutioita.

Olen kuitenkin yrittänyt opiskella "persuja" viime vuodet ja kuitenkin kuntavaaleissa, aluevaaleissa, ek-vaaleissa tällaisesta politiikasta ei ollut esim. vaalikoneissa tietoakaan. No-eihän ps tehnyt edes vaaliohjelmaa. Tiktok-pojat vaan trollaa eduskunnassa - kai tämä nyt sitten on hauskaa, että vihervasemmistoa ärsyttää?
 
vierailija
Postauksesi osuu kyllä nappiin. En vaan ymmärrä persua, joko vieläkin sanoo, että PS on pienen ihmisen puolue. Ei pienen ihmisen puolue pyri mihinkään tasaveromaiseen systeemiin.
 

Yhteistyössä