Haaveena vauva 2024

Mulla ovis myös yleensä kp 15-19 ja tiputtelu alkaa jo dpo 9-10. Ajattelen, että on liian lyhyt luteaali, kun ei ole tärpännyt. Toki voi olla muitakin syitä, mutta tuo nyt ainakin itseä huolettaa. Toki voihan se jollakin riittääkin.
On se mahdollista mutta epätodennäköisempää. Tietty omalla kohdallani aina mietin et kun on ikää 39 niin kaikki tämmöset pikku asiatkin saattaa hidastaa raskaaksi tuloa. Ainakin itselleni olen tän perustellut niin että jos kierto on yllättäen ollutkin lyhyempi kuin odotin ja ovulaation ajankohta omien tuntemusten mukaan ei sovi kierron pituuteen niin olen olettanut itse olleenki väärässä sen sijaan että luteraalivaihe olisi ollut lyhyt. Mun toinen lapsi sai alkunsa kp 20 hommista niin kyl se vaan viittaisi siihen että kyllä 10 päivääkin voisi hyvin riittää.
 
  • Tykkää
Reactions: RLiisukka
Onko ookoo? Mä oon ymmärtänyt että pitäisi olla 12-14päivää et onnistuu? Meillä oli samat piinapäivät mutta saattaapi olla et mun menkat alkaa aiemmin kuin lauantaina, tänään on sattunut mahaan aamusta alkaen. Eli olet sitä mieltä että vaikka kierto olisi 27päivää niin ovis olis voinut olla silti kp 16-kp18? Itselläni vasta kp 15 illalla oli ovistuntemuksia joten en myöskään usko et mitenkään aiemmin voisi olla.. hitsi kun ei oikeesti tiedä miten tää nyt taas meni. Plussatuulia <3
Minä muistan lukeneeni useammastakin lähteestä, että 10pvä on ikäänkuin minimi luteaali että kaiken pitäisi vielä onnistua. Kai siihen sitten vaikuttaa myös limakalvojen laatu yms

Itsellä kierto on yleensä 26-27 päivää ja normaalisti sanoisin että ovulaatio on jo kp 8-13. Tässä kierrossa poikkeuksellisesti ovisoireet oli kp 16 ja sovellus veikkasi lämpöjen perusteella ovista kp 18. Eli tiedä sitten! Ei ole yhtään menkkaoireita tai edes PMS oireita vielä ollut niin en osaa sanoa koska alkaa. Ja minulla siis keltarauhastuki käytössä ja nyt se on saanut pidettyä tiputtelunkin tässä kierrossa pois, aina ei onnistu sekään. Mutta katsotaan! ☺
 
mulla alkoi tänään vuoto (+kivut) kunnolla, pari päivää oli siis vain semmosta tuhrua. Tämä on kai se kp1 sitten virallisesti vai? en tiedä tarviiko sitä tuonne päivittää, mutta aina olen laittanut kp1:ksi sen kun jotain värillistä vuotoa/tiputtelua on tullut..
 
  • Tykkää
Reactions: Browneye2023
Meillä ollaan taas kipeänä. En saanut ovista kiinni niillä Dual Hormoneilla, vielä KP 20 näytti korkeaa hedelmällisyyttä eli 12 päivää putkeen sama vilkkuva hymynaama. Lopetin sitten testailut tältä erää, tuskin enää pysyväksi olisi muuttunut.

Kun ollaan nyt oltu kipeänä niin ei ole ollut jatkamista puuhailla sen enempää, eilen jaksoi kahdesti mutta se oli lähinnä omaksi iloksi. Alkukierrosta aina KP 13 asti talleteltiin joka päivä pari kertaa kun himoja oli.. En jotenkin usko että tärppää tästä kierrosta :(
 
vierailija
Kp7 tänään. Viime keväästä tähän asti ovulaatio ollut kp 10-17. Natural cycle lähtee usein lähtöarviosta, että ovis kp14, mutta nyt kaipaa lisää dataa tarkentaakseen sitä. Ainakaan ovislimaa ei ole vielä näkynyt. Tämä ollut vähän jännittävää, kun olen viikonloppuna reissussa, ettei menisi otollisimmat hetket ohi.

Minkä ikäisiä haaveilijoita täällä on? Täytin tänä vuonna 41.
Moi,
Täällä taustailee ja haaveilee 44-vuotias. Kyllä, mahdollisuudet pienet ja riskit isot, mutta niin kauan kuin kierto pelaa ja ovulaatio tapahtuu aion toivoa!
Kaikki poppaskonstit käytössä.
Joku kyseli AMH:sta, mulla mitattu kolme vuotta sitten alkukierrosta, silloin 0,2. Olin tämän jälkeen jo luopua toivosta, mutta sain silti vielä vauvan v. -22. Enkä ole ihan vielä valmis luopumaan unelmastani vaikka amh lienee nyt jo vielä lähempänä nollaa ellei jo miinuksella!
 
mulla alkoi tänään vuoto (+kivut) kunnolla, pari päivää oli siis vain semmosta tuhrua. Tämä on kai se kp1 sitten virallisesti vai? en tiedä tarviiko sitä tuonne päivittää, mutta aina olen laittanut kp1:ksi sen kun jotain värillistä vuotoa/tiputtelua on tullut..
Näin mä oon sen käsittäny (ja lukenut) että vasta kunnon vuoto on kp1 ja niin olen itse laskenut. Mullakin alkoi tiputtelu jo ma mutta eilen vasta kunnolla vuotaan.
 
Kävin tiistaina lääkärissä vähän keskustelemassa tilanteesta. Tämä lääkäri meinasi että Terolut ei pitäisi estää ovulaatiota tulemasta ja saan syödä sitä "oman mielen mukaan" toki niiden puitteissa mitä on määrätty mutta voin pitää taukoja mikäli pärjään välivuotojen kanssa tai jos niitä ei tule.
Kaksi vuotta sitten ultrattiin naistentaudeilla kohtu ja munasarjat ja kaikki näytti normaalilta, verikokeet myös olleet normaalit lukuunottamatta alhaista ferritiniä.
Lääkäri teki vielä lähetteen labroihin.
Mitään syytä ei siis ole löytynyt välivuodoille, runsastuneille kuukautisille tai sille miksi en raskaudu, muu kuin ylipaino, joka sekin tasaisesti hitaasti noussut eikä yhtäkkiä.. Ei siis auta muu kuin ruveta pudotushommiin 😅
 
Dinaas sama täällä. Nyt illan aikana vähän rusehtavaa.. hanat aukee varmaan huomen.. paha mieli.

Näin mä oon sen käsittäny (ja lukenut) että vasta kunnon vuoto on kp1 ja niin olen itse laskenut. Mullakin alkoi tiputtelu jo ma mutta eilen vasta kunnolla vuotaan.
Paljon tsemppejä meille ja voimahali. Toivotaan, että ensi kierto olisi meidän.❤
 
Kävin tiistaina lääkärissä vähän keskustelemassa tilanteesta. Tämä lääkäri meinasi että Terolut ei pitäisi estää ovulaatiota tulemasta ja saan syödä sitä "oman mielen mukaan" toki niiden puitteissa mitä on määrätty mutta voin pitää taukoja mikäli pärjään välivuotojen kanssa tai jos niitä ei tule.
Kaksi vuotta sitten ultrattiin naistentaudeilla kohtu ja munasarjat ja kaikki näytti normaalilta, verikokeet myös olleet normaalit lukuunottamatta alhaista ferritiniä.
Lääkäri teki vielä lähetteen labroihin.
Mitään syytä ei siis ole löytynyt välivuodoille, runsastuneille kuukautisille tai sille miksi en raskaudu, muu kuin ylipaino, joka sekin tasaisesti hitaasti noussut eikä yhtäkkiä.. Ei siis auta muu kuin ruveta pudotushommiin
Itse käynyt nytten lukemassa paljonkin ferritiinien vaikutuksesta raskautumiseen (itsellä kans alhaiset eikä vaan nouse, vaikka kuinka söisi rautaa) ja monet lähteet sanovat, että on tutkittu siinä olevan yhteys. Joku muukin täällä mainitsi niillä olevan yhteyttä ja keskenmenoriski myös. 😳
 
Itse käynyt nytten lukemassa paljonkin ferritiinien vaikutuksesta raskautumiseen (itsellä kans alhaiset eikä vaan nouse, vaikka kuinka söisi rautaa) ja monet lähteet sanovat, että on tutkittu siinä olevan yhteys. Joku muukin täällä mainitsi niillä olevan yhteyttä ja keskenmenoriski myös.
Mulla kesäkuussa -21 oli ferritini 6 ja 3kk rautakuurilla nousi 19, viitteissä tuo 19 muttei siltikään mikään hyvä vielä ollut. Muistaakseni olen lukenut että naisilla saisi olla mielellään väh. 30 jotta alkaisi olla kohtalainen arvo 🤔
 
Mulla kesäkuussa -21 oli ferritini 6 ja 3kk rautakuurilla nousi 19, viitteissä tuo 19 muttei siltikään mikään hyvä vielä ollut. Muistaakseni olen lukenut että naisilla saisi olla mielellään väh. 30 jotta alkaisi olla kohtalainen arvo
Mulla 2018 kesäkuussa oli rautaarvot nolla ja hemoglobiini 109, tuolloin otin hetkeksi minipillerit käyttöön ja arvo nousi rauta-arvoissa 7 ja sitten 31, hemoglobiini ollut tuon jälkeen aina 130-133. Nytten heinäkuussa hemoglobiini oli samaa luokkaa mutta rauta 17. Näin 4kk jälkeen lisäraudan syönnin jälkeen edelleen 17, eli ei ole noussut mihinkään😳 Itse lukenut kans et mielellään pitäisi olla yli 30.🤷🏻‍♀️
 
Mulla hemoglobiini 140 ja ferritiini 83 mutta silti en raskaudu ja tosiaan pari keskenmenoakin tullu

onko muita arvoja joita olisi hyvä seurata? AMH-arvon tiedän mutta se taas ei yksin kerro tämänhetkisestä hedelmällisyydestä.
Ei kerro varsinaisesti hedelmällisyydestä, mutta esim. kilpirauhasarvot. Vajaatoiminta ainakin voi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen (liikatoiminnasta en tiedä). Toki aiheuttaa muitakin oireita enkä ole varma otetaanko labroja mikäli oireita ei ole 🤔
 
vierailija
Ei kerro varsinaisesti hedelmällisyydestä, mutta esim. kilpirauhasarvot. Vajaatoiminta ainakin voi vaikuttaa raskaaksi tulemiseen (liikatoiminnasta en tiedä). Toki aiheuttaa muitakin oireita enkä ole varma otetaanko labroja mikäli oireita ei ole
Kilpirauhaskokeet TSH, T4v, T3v ja vasta-ainetestit TPOAb ja TSHRAb voi käydä ottamassa omakustanteisesti ilman lähetettä esimerkiksi Synlabissa jos ei saa lääkäriltä lähetettä. TSH ja T4v ainakin kannattaa ottaa minimissään. Toki jos minkäänlaisia vajaatoiminnan oireita ei ole, niin vajaatoiminta on epätodennäköinen. Raudanpuutos voi aiheuttaa samoja oireita kuin vajaatoiminta, koska raudanpuutos vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan. Samoin myös esimerkiksi B12 ja D-vitamiinin puutokset vaikuttavat kilpirauhasen toimintaan, kuten myös jodin ja seleenin puutokset.
 
  • Tykkää
Reactions: Dinaas
Ei ollut ihan ovisplussa vielä tänäänkään, eli tulossa vasta. Kaikki ovisoireet on jo ilmassa. Testaan nyt aamuin illoin. Oispa niin ihanaa plussata tästä kierrosta, jouluna vois kertoa läheisille 🥹
Samaa mietin, mutta tuskin toteutuu omalla kohdalla. Olis vain niin ihana saada elokuinen.😊

Malttamattomana testaillut jo pari päivää, vaikka tiedän ettei mun ovis tuu näin aikaisin. Limat kyllä runsastunut jo monta päivää.
 
VAUVA 2024

Ilmoitathan tietosi listalle ja päivityksesi punaisella, jos väri ei toimi, voit myös @-merkitä listan kyseisen päivän päivittäjän.

Lista päivitetään kerran päivässä. Kuka vain voi päivittää listan, vaihdellaan vuoroa. Päivitä lista vastaamalla edellisen päivän viestiin, poista [ ]-sulut teksteineen alusta ja lopusta, lisää kierto- ja piinapäiviin yksi päivä lisää. Plussanneet siirtyvät YA-listalta plussanneiden listalle (muista ilmoittaa kun haluat siirtyä).

Kiertopäivä- ja piinalistalta voidaan poistaa, jos käyttäjä ei ole ollut aktiivinen vähään aikaan. Takaisin pääsee tottakai heti halutessaan!

★★★★★★★★★★★★★★★

Nimi ★ yritys aloitettu ★ monesko lapsi

@W.we ★ 11/15 ★ 1.
@Heinis2017 ★ 11/19 ★ 2.
@Saaga86 ★ 06/21 ★ 2.
@K3rttuli ★ 08/21 ★ 1.
@aida91 ★ 09/21 ★ 1.
@Eadni1992 ★ 10/21 ★ 1.
@hermoilija_ ★ 12/21 ★ 1.
@Korkkeli ★ 02/22 ★ 1.
@Mamiks ★ 02/22 ★ 4.
@Dinaas ★ 03/22 ★ 1. ★ kkm 07/23
@heltsuli ★ 08/22 ★ 1.
@meinaas ★ 08/22 ★ 3. ★ kkm 10/22
@RLiisukka ★ 08/22 ★ 1. ★ ku 02/23
@haaveillen ★ 11/22 ★ 1.
@imsos ★ 11/22 ★ 1.
@marik91 ★ 11/22 ★ 1. yhteinen
@Samovaari ★ 12/22 ★ 4. (1. yhteinen)
@lenkkitossut ★ 12/22 ★ 1.
@alessiina ★ 02/23 ★ 1.
@Liilja ★ 02/23 ★ 4.
@Cherrymint ★ 03/23 ★ 6. (1. yhteinen)
@rimpsukka84 ★ 03/23 ★ 3.
@Min204 ★ 3/23 ★ 2.
@ireh ★ 04/23 ★ 1.
@pikkuhaave ★ 04/23 ★ 2.
@Vohvelitohveli ★ 04/23 ★ 2.
@burkei ★ 05/23★ 1. yhteinen
@Päivänsäde84 ★ 05/23 ★ 6.
@Frija ★ 05/23 ★ 1.
@esparsetti ★ 06/23 ★ 3.
@syksynsävel_ ★ 06/23 ★ 1.
@Cara-mel ★ 06/23 ★ 3.
@nonnaam ★ 06/23 ★ 1.
@Masunen ★ 06/23 ★ 2.
@tamuli ★ 06/23 ★ 1.
@pikkukakkonen24 ★ 07/23 ★ 2.
@Miima81 ★ 07/23 ★ 4.
@Leonida ★ 08/23 ★ 2.
@heidisofia ★ 08/23 ★ 2. (1. yhteinen)
@idapieni ★ 08/23 ★ 2.
@Noups ★ 08/23 ★ 2.
@Jonna_83 ★ 10/23 ★ 4.
@Sunsetcoast ★ 10/23 ★ 1.
@tesssa__ ★ 11/23 ★ 3.


★★★★★★★★★★★★★★★

17.11.2023 perjantai

Nimi ★ Kiertopäivä ★


@Noups kp 43/25-28
@Sunsetcoast kp 34/26-30
@Dinaas kp 29/27-33
@Leonida kp 27/28-29
@tamuli kp 27/27
@syksynsävel_ kp 26/28
@marik91 kp 26/28-31
@Masunen kp 25/24-28
@Frija kp 23/28-30
@esparsetti kp 22/32
@pikkuhaave kp 21/30
@Päivänsäde84 kp 20/25-31
@haaveillen kp 16/25-28
@tesssa__ kp 15/26-27
@heltsuli kp 12/28
@meinaas kp 12/27-28
@Jonna_83 kp 9/26-28
@Cara-mel kp 7/24-27
@Cherrymint kp 7/26
@aida91 kp 6/25-28
@heidisofia kp 5/28-32
@rimpsukka84 kp 4/30
@Heinis2017 kp 3/27-29

★★★★★★★★★★★★★★★

Piinailijat
Nimi ★ DPO


@Dinaas DPO 14
@Leonida DPO 12
@marik91 DPO 12
@Masunen DPO 10
@tesssa__ DPO 3
@haaveillen DPO 1

★★★★★★★★★★★★★★★

Plussanneet
Nimi ★ yritys aloitettu ★ monesko lapsi ★ plussa <3


@Hattaja ★ 03/23 ★ 3. ★03/23
@Selis ★ 11/21★ 4. (1. yhteinen) ★ 04/23
@Babyhaaveissa ★ 11/22 ★ 2. ★ 04/23
@pikkukirppu15 ★ 01/23 ★ 3. ★ 04/23
@Summer2 ★ 05/23 ★ 3. ★ 05/23
@cordola89 ★ 02/22 ★ 1. ★ 05/23
@Mimerkki ★ 06/21★3. (1.yht)★ kkm x3★ 05/23
@ekapikkunen ★ 01/23 ★ 1. ★ km 02/23★ 05/23
@minttuni ★ 06/22 ★ 2.★ 05/23
@Kyfi ★ 01/21 ★ 5. ★ 05/23
@vauvakuume7 ★ 08/22 ★ 7.★ kkm 03/23 ★ 06/23
@Rapujellona ★ 05/2023 ★ 1. ★ 06/23
@Peanutbuttercup ★ 09/22 ★ 1. ★ 06/23
@tiipanen ★ 03/22 ★ 1. ★ 06/23
@laikkuvehka ★ 04/23 ★ 5. ★ 06/23
@Eswe ★ 05/23 ★ 1. ★ 07/23
@Haavejuttu ★ 06/23 ★ 2. ★ 07/23
@pieni_toive ★ 01/14 ★ 3. ★ ku, km x2, rk ★ 07/23
@Naatuska90 ★ 06/23 ★ 2. ★ 08/23
@Tiukuna ★ 08/22 ★ 2. ★ ku+km 10/22 ★ 08/23
@zatzat ★ 05/23 ★ 1. ★ 09/23
@iloksi ★ 10/20 ★ 3. ★ 09/23
@suunnaton lentäjä ★ 03/23 ★ 1. ★ 09/23
@Karvakorvat ★ 06/23 ★ 2. ★ 09/23
 

Yhteistyössä